iPhone 14: Ce camere vor avea viitoarele telefoane Apple?

iPhone 14: Ce camere vor avea viitoarele telefoane Apple?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.05.2022

Mai sunt doar patru luni până când ar trebui să vedem lansarea seriei iPhone 14. Asta, desigur, dacă Apple găsește soluția pentru a scoate pe piață noile telefoane, în ciuda crizei cauzată de lockdownul cu care China se confruntă, încă o dată. 

Deocamdată, orașul Zhengzhou, supranumit iPhone City, pentru că găzduiește cea mai mare fabrică de producție de telefoane Apple din lume, este închis. Deci există riscul ca lansarea iPhone 14 să fie amânată.

Dar privind cu optimism situația, am căutat cele mai proaspete zvonuri legate de camerele de pe iPhone 14, pe care le-am pus cap la cap, pentru tine. Iată ce am aflat până acum.

Camere iPhone 14: la ce să ne așteptăm?

Veștile bune, aflate, în acest moment, doar la stadiul de leak-uri, spun că viitoarele iPhone 14 vor avea camere cu un senzor principal de 48MP. Asta înseamnă un upgrade remarcabil în ceea ce privește obiectivele telefoanelor, ținând cont că până și cel mai performant iPhone lansat până acum, adică modelul 13 Pro Max, folosește trei obiective a câte 12MP fiecare. 

E vorba, așadar, de o posibilă îmbunătățire de patru ori a calității imaginilor surprinse prin camerele viitoarelor telefoane. Acest upgrade ar permite, cel puțin la nivel teoretic, ca noile iPhone-uri să poată filma, în sfârșit, videoclipuri la o calitate 8K

Se presupune că notch-ul, care va fi păstrat pe telefoanele non-premium din viitoarea gamă iPhone 14, va găzdui o cameră selfie mult îmbunătățită, cu o deschidere mai mare a diafragmei, ceea ce ar permite poze mai luminoase, dar și o focalizare automată. 

Câte camere va avea iPhone 14?

La fel ca până acum, Apple nu se va dezice de formula care i-a adus succesul în cazul seriilor iPhone 13, iPhone 12 și iPhone 11. Producătorul american pare foarte hotărât să păstreze clasica variantă de două obiective pentru modelele de bază ale seriei, ca pentru modelele Pro să rezerve camere triple, cu un senzor LiDAR suplimentar. 

Așadar, e foarte posibil ca iPhone 14 și iPhone 14 Max, pentru că Apple va renunța la modelul iPhone mini, să folosească două obiective, unul principal cu unghi larg și unul secundar, care va acoperi unghiul ultra-larg. Pe de altă parte, probabil vom vedea variantele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max cu aceleași trei camere, care acoperă unghiurile larg, ultra-larg și un teleobiectiv, de data asta cu un zoom 3X. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Camere iPhone 14 - ce îmbunătățiri aduc?

Chiar dacă telefoanele Samsung, începând cu modelul Galaxy S20, jonglează deja de câțiva ani cu capacitatea de a filma în 8K, e posibil ca și iPhone-urile viitoare să facă un pas în față la acest capitol. 

Dar în afară de această îmbunătățire a camerelor, se pare că Apple va lucra și la un mod de noapte mai bun. Zvonurile spun că senzorul iPhone 14 va avea o dimensiune de 1/1,3 inch și va avea pixeli puțin mai mici de 1,25 µm, comparativ cu iPhone 13, care are pixeli de 1,9 µm

Este, însă, foarte probabil ca telefoanele Apple să folosească metoda „pixel binning”. Altfel spus, „combinarea” pixelilor se va face în grupuri de câte 4, fiecare grup mic acționând ca un „pixel foarte mare”. Deci vom putea obține în continuare fotografii de 12MP, cu performanțe ceva mai bune pe timp de noapte sau în lumină slabă.

Așa cum îți spuneam și mai sus, dar și într-un alt articol de pe blogul Flip, pentru prima dată, Apple va introduce o cameră frontală cu focalizare automată, cu o deschidere mai mare, de F1.9. O deschidere largă va permite ca lumina să intre mai ușor în obiectiv. Totuși, această deschidere se mai poate „traduce” și printr-o mai mare neclaritate a obiectelor aflate în afara focusului. Prin comparație, seria iPhone 13 are camere frontale cu o focalizare fixă ​​și o deschidere de F2.2

Deocamdată, nu se știe exact ce rezoluție va avea camera de selfie de pe viitoarele modele iPhone 14, dar fii sigur că imediat ce aflăm această informație, ți-o vom lăsa aici, într-un articol, așa că rămâi aproape!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!