iPhone 13 se depreciază de două ori mai încet decât iPhone 12. Vezi care e cauza!

iPhone 13 se depreciază de două ori mai încet decât iPhone 12. Vezi care e cauza!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 23.11.2021

Știm cu toții că, spre deosebire de telefoanele de la Samsung, cele de la Huawei sau cele de la alți producători, iPhone-urile se depreciază mult mai greu, odată cu trecerea timpului. Chiar și așa, modelul iPhone 13 pare să bată toate recordurile în acest sens, înregistrând o depreciere excepțional de mică, spre deosebire de alte telefoane de la Apple lansate anterior.

Potrivit unei analize a deprecierii valorii telefoanelor, la două luni de la lansare, iPhone 13 și-a pierdut doar 25,5% din valoarea de piață. 

Te-ar mai putea interesa și:

iPhone 12 vs iPhone 13 - diferențe între cele două modele de telefoane Apple

Unul dintre motive pare să fie acela al deficitului de cipuri, problemă extinsă la nivel mondial. Fanii Apple au așteptat cu sufletul la gură lansarea lui iPhone 13, însă acest model de telefon a ajuns cu greu la vânzare. De aceea, mulți pasionați de tehnologie nu au reușit încă să pună mâna pe cel mai nou telefon de la Apple, iar prețul acestui smartphone a rămas unul ridicat.

„Aceste întârzieri sunt, desigur, incomode. Cu toate acestea, efectul secundar al unor astfel de eșecuri este, inevitabil, o creștere a cererii pentru produsul în cauză. Asta înseamnă că iPhone 13 a înregistrat cea mai bună păstrare a valorii în primele două luni de la lansare, în comparație cu modelele anterioare”, se arată în analiza de piață. 

Cercetarea mai prezintă faptul că iPhone 13 Pro Max cu 1TB și-a recăpătat 1,4% din valoare, în timp ce varianta de 512GB a recuperat 1,7% din prețul de lansare. Pe de altă parte, versiunea de 128GB a înregistrat o revenire impresionantă, de 1,8%. Modelul de 256GB a pierdut doar 18,3% din valoarea sa din prima lună și și-a păstrat această valoare în luna a doua de la lansare. 

Despre viitorul iPhone 14 analiștii nu cred că va avea același succes în ceea ce privește menținerea unei valori ridicate o perioadă atât de îndelungată.

„Cu excepția cazului în care criza componentelor continuă și în 2022/2023, este mai mult decât probabil ca Apple să producă suficiente telefoane pentru a se asigura că oferta satisface cererea, odată ce iPhone 14 va apărea pe piață. Având în vedere acest lucru, este puțin probabil să vedem din nou această rată lentă de depreciere. Nu putem spune asta cu siguranță, dar deficitul de cipuri și criza globală a sănătății sunt circumstanțe unice pe care, sperăm cu toții, nu le vom mai vedea niciodată”, era precizat în analiza recent publicată. 

Tu ai reușit să-ți cumperi un iPhone 13? Ce ofertă ai prins? Lasă-ne mai jos un comentariu, suntem curioși să aflăm!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!