Curând, vei putea edita mesajele trimise pe WhatsApp

Curând, vei putea edita mesajele trimise pe WhatsApp

Publicat de Fadia Hirtan
pe 02.06.2022

Nu știu pe tine, dar pe mine mă frustrează faptul că, deocamdată, nu poți edita un mesaj pe care l-ai trimis pe WhatsApp. Odată apăsat butonul de Send, singura opțiune pe care o ai la dispoziție, în cazul în care observi vreo greșeală de exprimare, una de scriere sau pur și simplu în situația în care te-ai răzgândit asupra a ce ai scris, este să dai Delete mesajului. 

Partea proastă, în acest caz, este că destinatarul mesajului tău va vedea că ai șters ceva din conversație, iar asta poate fi doar începutul unei discuții pe care e posibil să nu ți-o dorești.

Dar toate acestea sunt pe cale să rămână în istorie, pentru că se pare că WhatsApp testează funcția care îți va permite să editezi un mesaj deja trimis pe platforma aflată sub umbrela Meta, la fel cum poți face pe Telegram, de pildă.

Nu este încă foarte clar când vom vedea această caracteristică prezentă pe telefoane sau alte dispozitive, dar îți spunem sigur că funcția va putea fi folosită atât pe iPhone, cât și pe telefoanele cu Android sau în varianta de desktop a aplicației. 

Potrivit WaBetaInfo, WhatsApp va primi un update care va oferi fiecărui utilizator trei opțiuni, dintre care una nou-nouță, cea de editare. Concret, după ce vei trimite un mesaj pe platformă, vei putea afla dacă acesta a fost sau nu citit de către destinatar, prin funcția Info, îl vei putea copia pentru a-l trimite mai departe, cu funcția Copy, sau îl vei putea edita, cu Edit

Foarte interesant este faptul că WaBetaInfo sugerează că în conversație nu va apărea informația că un mesaj a fost editat sau nu, așa cum apare acum pe Telegram, de exemplu. Ceea ce înseamnă că sensul sau conținutul unui mesaj va putea fi schimbat complet, fără ca interlocutorul sau ceilalți participanți la discuție de pe un grup să știe ce informații conținea mesajul inițial sau dacă acesta a fost schimbat cu un altul.

Nu se cunoaște nici perioada în care acest update ar putea „ateriza” în aplicație. Cert este că butonul de editare s-ar putea dovedi extrem de eficient. 

WhatsApp nu este singura platformă de socializare care lucrează în această direcție. Și Twitter este așteptat să înceapă testarea propriului buton de editare, vara asta. Ce sper eu este că opțiunea de a edita un mesaj deja trimis va ajunge și pe Messengerul de la Facebook

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!