Cum poți adăuga mai mulți RAMi pe un telefon cu Android?

Cum poți adăuga mai mulți RAMi pe un telefon cu Android?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 04.11.2021

Dacă unii caută cele mai bune telefoane pentru cameră, iar alții preferă telefoanele cu baterie rezistentă, pentru mulți cea mai importantă caracteristică a unui smartphone este memoria dispozitivului (RAM).

RAM (Random Access Memory) este memoria pe care o accesează fiecare aplicație în parte instalată pe un gadget, în cazul de față, pe un telefon. Cu cât un smartphone are mai multe aplicații care rulează în fundal, cu atât RAMii acestuia sunt mai solicitați. 

Practic, orice aplicație care îți trimite notificări (așa cum este Facebook, Instagram, WhatsApp, Booking, AirBnB și așa mai departe) rămâne constant deschisă în fundal, cât timp ești conectat la internet, consumând RAMi. Asta dacă nu cumva alegi să îi dai Force Stop.

După modelul altor producători asiatici de telefoane mobile, precum Xiaomi (cu modelul Redmi 10 Prime), Vivo (cu modelul X60) sau Oppo, Samsung permite, de curând, extinderea virtuală a memoriei RAM. Funcția, numită RAM Plus, este posibilă prin „împrumutarea” de până la 4GB din stocarea telefonului.

Inițial, adică în septembrie, atunci când compania coreeană a lansat RAM Plus, funcția era disponibilă doar pe modelul Galaxy A52s 5G, însă producătorul a extins-o și pentru alte telefoane, atât de gamă medie, cât și de top. De exemplu, de curând, și Galaxy Z Fold 3 a primit RAM Plus, printr-o actualizare de software. Practic, Galaxy Z Fold 3 poate avea acum o memorie totală de până la 20GB.    

Se pare că Samsung și-a propus să ofere funcția RAM Plus mai multor smartphone-uri, și anume celor care au făcut update la Android 12 și au One UI 4.0. Deocamdată, modelele care se bucură de opțiunea de a beneficia de funcția RAM Plus se limitează la lista următoare:

  • Galaxy A52s
  • Galaxy A52 5G
  • Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy S21, Galaxy S21+ și Galaxy S21 Ultra
  • Galaxy A52
  • Galaxy A72

În curând, e posibil să găsim funcția RAM Plus și pe modelele seriilor:

La ce ți-ar putea folosi această funcție a telefoanelor cu Android? RAM Plus îți va permite să te bucuri de performanțe îmbunătățite pentru jocuri sau pentru aplicațiile mobile de editare foto și video. De exemplu, dacă vrei să montezi rapid un clip pentru TikTok, RAM Plus îți va permite să te miști mult mai rapid.

Funcția s-ar putea dovedi la fel de folositoare și în cazul în care folosești mai multe aplicații simultan pe telefon, pentru o fluiditate excelentă, datorită extinderii memoriei. 

Există, însă, și un dezavantaj al acestei funcții și anume faptul că mai mulți RAMi înseamnă o baterie care se epuizează mai rapid. Cu alte cuvinte, vei avea un telefon mai performant, însă vei încărca dispozitivul mai des decât o făceai înainte. 

Dar balanța se echilibrează rapid în sensul ăsta, mulțumită faptului că cele mai bune telefoane de la Samsung beneficiază și de funcția Super Fast Charging, așa că e posibil să nu te deranjeze aproape deloc consumul în plus de energie.  

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!