Cum instalezi aplicații din Google Play pe telefoanele Huawei?

Cum instalezi aplicații din Google Play pe telefoanele Huawei?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 03.12.2021

Telefoanele Huawei sunt o opțiune excelentă atunci când vine vorba de smartphone-uri accesibile ca preț, cu specificații de top. Cu toate acestea, faptul că Google a încetat să mai ofere suport dispozitivelor Huawei începând cu data de 15 mai 2019, modelul P30 Pro fiind ultimul care a beneficiat de Google Mobile Services (GMS), i-ar putea descuraja pe mulți utilizatori să mai cumpere de la Huawei și i-ar determina să se îndrepte către alți producători de telefoane

Poate și tu ai fost atras de specificațiile vreunui model, dar ai preferat să nu ți-l cumperi, tocmai pentru că n-ai vrut să renunți la aplicațiile pe care doar în Google Play știai că le poți găsi. Însă avem o veste bună pentru tine! Nu e nevoie să folosești un Samsung sau orice alt telefon care primește suportul GMS, pentru că aplicațiile din Google Play pot fi instalate și pe modelele mai noi de la Huawei!

În acest material ți-am pregătit metodele prin care poți descărca pe un Huawei orice aplicație de care ai nevoie, disponibilă, în mod normal, doar în Google Play. Iată cât de simplu poți face asta!

Metoda #1

Verifică în App Gallery dacă nu cumva aplicațiile de care ai nevoie sunt deja acolo, gata să fie downloadate. De exemplu, anumite aplicații ale băncilor din România sunt disponibile și în magazinul Huawei, așa că tot ce ai de făcut este să le descarci în telefon direct din App Gallery

Metoda #2

Dacă aplicația pe care o cauți nu apare în lista din App Gallery, intră pe siteul oficial de care aceasta aparține de pe browserul telefonului tău Huawei. Multe dintre platforme folosesc mesaje de tip pop-up sau au o secțiune prin care te invită să downloadezi aplicația în telefon, folosind un link direct (de exemplu, siteuri de socializare, precum facebook.com, siteuri ale companiilor de ridesharing, așa cum este și uber.com, magazine de haine și așa mai departe).

Dacă nu găsești opțiunea de a downloada aplicația în telefon direct din siteul oficial de care aceasta aparține, apelează la informațiile pe care ți le-am pregătit la pasul următor.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Metoda #3

Folosește Petal Search. Petal Search este sistemul de comunicație integrat al lui Huawei care te va conduce către toate tipurile de aplicații. Este, practic, un motor de căutare al aplicațiilor, care integrează și alte funcții, fără a arăta diferit de un browser standard. 

Dacă vrei să te bucuri de toate aplicațiile aflate sub umbrela Google (Gmail, YouTube, Google Drive și așa mai departe) într-un singur loc, cel mai indicat ar fi să downloadezi în telefon GSpace, adică Google Space

Singura aplicație care la acest moment nu funcționează perfect pe un telefon Huawei mai nou de generația P30 pare să fie Google Maps. Deși o poți downloada pe dispozitiv și poți intra în ea, Google Maps nu va fi stabilă. Alternativa, însă, mai ales dacă vrei să folosești o aplicație de hărți, este să descarci în telefon Waze, care te va ajuta să găsești traseul cel mai puțin aglomerat către destinația ta. 

Dacă ți-e mai ușor să înțelegi dintr-un video decât dintr-un text scris cum instalezi aplicații din Google Play pe telefoanele Huawei, îți lăsăm mai jos și clipul lui Radu Neagu de la Cavaleria.ro, în care a explicat, pas cu pas, cum poți avea toate aplicațiile de care ai nevoie și pe un model de Huawei mai nou:

De ce Google a renunțat la suportul pentru Huawei - povestea pe scurt

Versiunea scurtă care te-ar putea ajuta să înțelegi de ce Google a renunțat să ofere suport dispozitivelor Huawei este că în mai 2019, anul în care compania chineză se pregătea să detroneze Samsung și să preia titlul de cel mai mare producător de telefoane din lume, a fost acuzată, fără dovezi concrete, că se folosește de produsele sale pentru a spiona alte țări, scenariu deloc încurajator, ținând cont de legătura strânsă pe care compania o are cu guvernul chinez.

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii de la vremea respectivă, a decis să anunțe Huawei, alături de alte companii chineze, că interzice afacerile dintre acestea și orice altă organizație americană. Huawei a realizat brusc că nu mai avea voie să colaboreze cu Google, Qualcomm sau Intel, ceea ce a însemnat că P40 Pro și restul modelelor care au apărut ulterior pe piață au fost livrate utilizatorilor fără aplicațiile deținute de Google preinstalate.

Odată cu interdicția Huawei în America, compania a fost nevoită, practic, să se reinventeze și să regândească de la zero modul în care creează și lansează smartphone-uri. Dar asta nu a oprit-o să se mențină în topul celor mai buni producători de telefoane mobile din lume. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Adrian Sovar

Adrian Sovar

Ok merge sa descarci multe aplicati care le aveai inainte.Dar daca ai folosit un singur cont Google si o adresa de email goole nu poti recupera poze,conturi salvari jocuri chiar daca descarci jocul o iei de la zero.Tot ai nevoie de Google Play sa recuperezi date

Camen Paul

Camen Paul

De acord, poti lua o buna parte din aplicatii, dar cele bancare nu functioneaza toate, iar youtube-ul nu va merge. Astea sunt primele care mi-au sarit in ochi la un Mate 30 Pro.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!