Good to Know
21 Iulie 2021, 11:30 AM

Cum elimini contul Google din telefon înainte să-l vinzi?

Poți vinde telefonul vechi Android pe Flip.ro, dar nu înainte de a șterge de pe el orice informații care ți-ar putea compromite confidențialitatea. Datele tale personale trebuie păstrate doar pentru tine, așa că, înainte să ne trimiți telefonul la vânzare, asigură-te că ai eliminat de pe el contul Google

Iată cât de simplu poți face asta, în doar patru pași:

Pasul 1 - deschide aplicația Setting (Setări) din telefonul tău Android. O poți găsi foarte ușor, căutând-o în bara de search în care apar toate aplicațiile.

Pasul 2 - se va deschide un meniu, iar în partea de sus a ecranului vei observa numele tău și contul de Google asociat telefonului. Apasă pe acesta și dă scroll până ajungi la opțiunea Sign out

Pasul 3 - va apărea o listă cu toate conturile cu care ești logat pe dispozitivul pe care îl ții în mână. Mai apasă o dată pe Sign out

Pasul 4 - cel mai probabil, ți se va cere să introduci parola sau PIN-ul cu care obișnuiai să deblochezi telefonul, pentru a confirma identitatea ta. Imediat după aceea, telefonul va șterge din memoria sa contul tău Google, deci toate informațiile, fișierele media, lista de contacte și alte documente care erau asociate cu acestea. 

Acesta este un proces simplu pe care îl puteți urma pe aproape orice dispozitiv Android, deși Samsung, Google, OnePlus și alte modele Android pot fi configurate puțin diferit.

De ce trebuie să ștergi contul de Google din telefon înainte de a-l vinde?

Contul tău Google conține informații care ar trebui să rămână confidențiale. Vorbim de mailuri, documente, parole, fișiere media sau alte date cu caracter personal. Având acces la contul tău, oricine îți poate invada intimitatea și, deci, poate folosi informațiile valoroase de pe telefonul pe care vrei să-l vinzi în scopuri care te pot afecta.

Dacă telefonul pe care îl trimiți la Flip.ro încă mai are conectat contul de Google, procesul de vânzare a dispozitivului se va complica. Odată ce vom sesiza acest lucru, te vom contacta pentru a-ți cere să elimini contul de la distanță. 

În cazul în care nu vei reuși, vom fi nevoiți să îți returnăm telefonul, pentru a face posibilă deconectarea contului Google în deplină siguranță pentru datele tale. Tot acest scenariu poate adăuga câteva zile la procesul de vânzare a smartphone-ului. Așa că, dacă vrei ca lucrurile să se desfășoare cât mai simplu, ar fi mai bine să te ocupi, înainte de trimiterea telefonului, de ștergerea contului de Google. 

De asemenea, îți recomandăm ca, înainte să trimiți smartphone-ul la noi pentru vânzare, după ce ai deconectat contul de Google, să dai telefonului și o resetare din fabrică.

Poți face acest lucru fie căutând funcția în setările telefonului, fie dând un search în bara de căutare în care sunt toate aplicațiile tale cu „Factory Settings”. Din nou, va trebui să introduci parola sau PIN-ul cu care îți deblocai telefonul pentru a șterge complet orice informație personală care ți-ar putea expune datele. 

Desigur, înainte de toate acestea, e nevoie să faci o copie de rezervă a tuturor informațiilor stocate în contul tău Google. Află ce înseamnă backup la telefon și de ce e bine să-l faci nu doar atunci când vrei să-ți vinzi smartphone-ul. 

Dacă încă mai ai întrebări referitoare la eliminarea contului Google din telefonul Android pe care te pregătești să-l vinzi, ne poți scrie la secțiunea de contact, iar noi îți vom răspunde cât mai curând. 🤗

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii

Inca nu au fost adaugate comentarii pentru acest articol. Fii tu primul!

Ultimele aparute pe Flip

Icon Email