Ghidul vanzatorului flip

Suntem tare fericiti ca ai ales sa-ti vinzi telefonul in siguranta si fara efort prin Flip! Mai sunt cateva lucruri pe care trebuie sa la faci inainte sa-ti faci un cocktail si sa te relaxezi!

Sa recapitulam: pana acum ti-ai evaluat telefonul si ai aflat cat primesti dupa vanzare, ti-a ales metoda prin care sa primesti banii si ne-ai spus cum vrei sa-ti predai telefonul. Tare!

Ce mai ai de facut?

1. (Optional) Fa un back-up informatiilor importante din telefon.

Afla cum, aici:
iPhone: https://support.apple.com/ro
Samsung: https://www.samsung.com/ro/
Huawei: https://support.google.com/nexus/

2. (Obligatoriu) Daca ai iPhone, deconecteaza-te din iCloud.

Dacă folosești iOS 10.3 sau o versiune ulterioară, atinge Configurări > [numele tău]. Derulează în jos și atinge opțiunea Ieșire. Introdu parola ID-ului tău Apple și atinge Dezactivați.

Dacă folosești iOS 10.2 sau o versiune anterioară, atinge Configurări > iCloud > Ieșire. Atinge din nou Ieșire, apoi atinge Ștergeți de pe [dispozitivul] meu și introdu parola ID-ului Apple. Apoi mergi la Configurări > iTunes și App Store > ID Apple > Ieșire.

Daca ai Huawei sau Samsung, deconecteaza-te din contul Google.

Aplicatii > Setari > Utilizatori si conturi > Conturi > Google. Cand vei apasa click pe Google, va deschide o pagina de setari. Apasa pe contul pe care vrei sa-l elimini si apasa “Elimina”. O poti gasi si sub numele de “Deconectare cont / Inlaturare cont”.

3. (Obligatoriu) Sterge informatiile din telefon (resetare la setarile din fabrica).

Afla cum, aici:
iPhone: https://support.apple.com/ro-ro/HT201274
Samsung si Huawei: https://support.google.com/nexus/answer

Este foarte important sa faci acest lucru inainte sa-l trimiti spre vanzare, altfel nu ne putem ocupa de vanzarea telefonului tau.

4. (Obligatoriu) Inlatura cardurile de memorie si cardul SIM.

5. Totul despre impachetare

Cand vinzi un telefon prin Flip, il vinzi in totalitate “dezbracat”! Husa, incarcatorul, castile si alte accesorii raman la tine. Trebuie sa trimiti doar telefonul, nimic mai mult.

A. Daca ai ales sa-l predai in locatie de predare IQBox / IQFix:

Desi iti recomandam sa aduci telefonul in cutie nu este obligatoriu sa-l ambalezi. Mergi in locatie in ziua aleasa de tine, comunica numele si numarul tau de telefon pentru ca operatorul sa te gaseasca in interfata Flip si inmaneaza-i telefonul. Vei primi pe email fisa de intrare cu detaliile telefonului pe care il lasi la Flip spre vanzare.

B. Daca ai ales predarea prin curier:

Inainte sa-l predai curierului, trebuie sa-ti ambalezi telefonul corespunzator.

1. Dacă ai cutia originală a telefonului, mai intai inveleste telefonul in folie cu bule, apoi pune-l în cutie si asteapta sosirea curierului.

Daca nu ai folie cu bule, poti inveli telefonul in pungi de plastic, hartie de ziar, carton ondulat sau tocat.

Sigilează cutia cu mult scoci de fata cu curierul pentru ca s-ar putea sa-ti ceara sa vada ce trimiti in cutie. Apoi ii dai cutia curierului si treaba ta e gata.

2. Daca nu ai cutia originala a telefonului, va trebui sa improvizezi ceva rezistent. Inveleste telefonul in pungi de plastic, hartie de ziar si incearca sa pui telefonul intr-o cutie apropiata de dimensiunile lui. Poti imprumuta o cutie de la un alt telefon, spre exemplu.

Te rugam sa fii in locul mentionat de tine la data si ora selectate pentru a putea preda telefonul curierului.

6. Relax

Asta e tot. Fa-ti un cocktail si relaxeaza-te. Ne ocupam noi de vanzarea telefonului si te tinem la curent pe parcursul procesului de vanzare prin email-uri, mesaje SMS si notificari in Contul tau. De asemenea, iti trimitem banii imediat ce s-a vandut!

Daca inca nu ti-am raspuns la toate intrebarile si ai nevoie de mai mult ajutor cu pregatirea telefonului, gasesti cu siguranta raspunsurile in sectiunea noastra de Intrebari Frecvente.