Ce se întâmplă după 15 mai cu contul tău de WhatsApp dacă nu accepți noile reguli impuse de platformă

Ce se întâmplă după 15 mai cu contul tău de WhatsApp dacă nu accepți noile reguli impuse de platformă

Publicat de Fadia Hirtan
pe 12.05.2021

Dacă nu vei accepta noile condiții de utilizare a WhatsApp, care vor intra în vigoare la data de 15 mai, adică la finalul acestei săptămâni, aplicația va dezactiva, rând pe rând, funcțiile de care acum te bucuri în cadrul platformei de mesagerie.

S-ar putea să te mai intereseze și:

WhatsApp vs Signal vs Telegram - diferențe între cele trei aplicații și care dintre acestea e cea mai sigură

8 lucruri pe care le poți face pe Telegram, dar nu și pe WhatsApp

Instalare WhatsApp pe telefon Dual SIM - cum poți folosi două conturi de WhatsApp pe același telefon?

Așadar, jumătatea acestei luni este termenul limită, pe care WhatsApp l-a tot prelungit din cauza feedbackului negativ primit de la utilizatorii platformei, la care noii termeni și condiții vor intra în vigoare. 

Cum arată notificarea de update a noilor termeni și condiții WhatsApp

Ce se va întâmpla, concret, dacă nu vei accepta noile condiții de utilizare ale WhatsApp?

  • nu vei mai putea accesa lista de chat, dar vei putea răspunde la apeluri audio sau video pe care le primești;
  • nu vei putea trimite mesaje decât contactelor care îți scriu. Practic, vei putea doar răspunde la mesaje, nu și iniția conversații;
  • după câteva săptămâni de funcționalitate limitată, WhatsApp îți va opri și accesul la apeluri sau notificări din platformă, ce va face, practic, din WhatsApp o aplicație inutilizabilă. 

Dacă ești hotărât să nu accepți noile condiții de utilizare a aplicației, dar vrei să păstrezi arhiva conversațiilor din WhatsApp, ai face bine să descarci chiar astăzi istoricul acestora într-un document direct în telefonul tău Android sau iPhone

Cum faci asta? E simplu! 

Intră în fiecare conversație în parte pe care ai vrea s-o salvezi și deschide meniul din dreapta sus, apăsând pe cele trei puncte. Imediat, se va deschide o listă de opțiuni. Alege More -> Export Chat

Dacă în conversațiile tale există și conținut media (poze, clipuri), WhatsApp îți va trimite o notificare prin care te va anunța că acesta va crește dimensiunea documentului final căruia te pregătești să îi dai export. Acesta este momentul în care poți decide dacă vrei să-ți păstrezi și pozele share-uite sau doar mesajele text. 

Vei putea transfera tot ce vrei să păstrezi într-un cloud, pe o adresă de mail, pe o altă platformă (într-un alt chat) sau, prin Bluetooth, unui alt device. 

De altfel, imediat după aceea poți alege să renunți complet la contul de WhatsApp, dar reține faptul că această măsură va avea ca efect eliminarea ta de pe toate grupurile din aplicație pe care e posibil să fii acum. De asemenea, toate datele tale din serverele platformei WhatsApp (toate conversațiile, imaginile sau link-urile primite sau trimise) vor fi șterse ireversibil

Desigur, și păstrarea contului poate fi o opțiune pentru tine, pentru că acesta nu va fi eliminat în mod implicit, chiar dacă nu accepți noile condiții de utilizare impuse de WhatsApp. Însă, în acest caz, aplicația s-ar putea să fie inutilă pentru tine, date fiind informațiile pe care ți le-am oferit mai sus despre pierderea treptată a funcționalității acesteia. 

Ce presupun noii termeni și condiții de utilizare a WhatsApp?

Reprezentanții Facebook, compania-mamă, care deține atât WhatsApp, cât și Instagram, susțin că singura metodă prin care mai pot păstra aplicația de chat gratuită pentru toți utilizatorii săi este să preia anumite informații despre ei, pe care mai apoi să le folosească pentru a targeta mai bine reclamele care le vor apărea acestora pe Facebook

Prin noul update la politica de utilizare a WhatsApp, Facebook vrea să aibă acces la datele tranzacţiilor din interiorul aplicaţiei (care nu sunt disponibile, deocamdată, în România), IP-urile şi datele de identificare ale device-urilor.

Cum ar reuși Facebook să targeteze corect reclamele, având doar aceste informații despre utilizatorii conturilor de WhatsApp, nu știm. Și tocmai acest aspect a creat suspiciuni atât în rândul oamenilor simpli, cât și al autorităților din toată lumea.

De exemplu, în Germania, aceste vești au stârnit o serie de remarci dure din partea organelor de conducere de acolo. Autoritatea de Confidențialitate din Hamburg a fost revoltată de intrarea în vigoare a noilor condiții, declarând că acestea sunt netransparente, incoerente și prea vagi. De aceea, reprezentanții autorităților germane au blocat prin ordin judecătoresc aplicarea noilor politici de confidențialitate.

Facebook susține în continuare faptul că măsurile impuse sunt luate doar pentru a promova siguranța și securitatea celor care folosesc aplicația WhatsApp.

Din cauza acestui scandal care planează în jurul WhatsApp, milioane de utilizatori ai aplicației au renunțat la contul lor, migrând către alte platforme, precum Signal sau Telegram.

Tu ce ai decis, rămâi pe WhatsApp sau ai ales deja o altă aplicație de mesagerie în care să ai încredere?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!