Ce poți face cu un telefon vechi? 6 idei utile

Ce poți face cu un telefon vechi? 6 idei utile

Publicat de Fadia Hirtan
pe 05.07.2021

Ai făcut upgrade la un iPhone 12 și ți-ai abandonat vechiul telefon într-un sertar? Ar fi păcat să uiți de el acolo, când există atât de multe lucruri pe care le poți face cu un smartphone pe care nu-l mai folosești. 

Noi ne-am gândit la cele mai interesante șase destinații pe care le poți găsi unui telefon vechi, așa că iată cum poți valoriza un dispozitiv de care nu te mai folosești.

Utilizează-l pe post de baby monitor

Dacă nu ai deja unul sau dacă obișnuiești să călătorești des cu cel mic, o idee grozavă ar fi să-ți transformi vechiul telefon în cel mai ieftin baby monitor. Pe Google Store sau App Store găsești o mulțime de aplicații de monitorizare a bebelușilor care nu au nevoie decât o conexiune stabilă la internet. 

Poziționat lângă pătuțul celui mic, vechiul tău telefon poate transmite alerte către mai noul tău smartphone, astfel încât tu să știi dacă bebelușul plânge sau dacă s-a trezit. Unele dintre aplicațiile de baby monitor îți vor permite chiar să comunici cu copilul, printr-un sistem asemănător stațiilor de transmisie recepție, pentru a-l liniști, până să ajungi fizic lângă el.

Ține-l lângă pat pe post de ceas deșteptător

În materialul Detox digital sau cum să stai mai mult timp departe de telefon îți spuneam cât de important este să renunți la ideea de a mai lua telefonul în dormitor, înainte de culcare. Asta pentru că, imediat după trezire, s-ar putea să fii tentat să pierzi câteva minute bune (ba chiar zeci de minute), hipnotizat de postările noi de pe rețelele de social media.  

Însă vechiul telefon își poate găsi ușor loc pe noptiera ta, dacă alegi să-l folosești strict pe post de ceas deșteptător. E suficient să instalezi Google Clock, aplicația care te poate ajuta să dormi mai bine, pentru ca diminețile tale să fie unele pline de energie. Poate fi vorba chiar de un telefon pe care bateria „nu-l mai ține”, pentru că vei avea încărcătorul mereu aproape.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Dăruiește-l copilului

Atunci când nu petrece timpul în familie, mai mult ca sigur vei vrea să știi că cel mic e în siguranță, ori de câte ori vei vrea să verifici asta. Fie că a plecat în tabără cu clasa, e la bunici pentru vacanța de vară sau a ieșit pentru câteva ore prin cartier, copilul tău are nevoie de telefon pentru a putea păstra legătura cu tine. 

Și pentru că cei mici nu pun atât de mult preț pe partea materială, e foarte posibil ca protejarea smartphoneului să nu se afle pe lista lui de priorități. Tocmai de aceea, îți sugerăm să nu investești într-un telefon nou, ci să-l înveți să aibă grijă de lucrurile pe care le are, începând cu vechiul tău telefon.

În acest fel, te poți relaxa la gândul că, chiar dacă îl va pierde sau îl va sparge, regretele vor fi unele minime. 

Tot pe blogul Flip.ro poți afla și Când ar trebui să îi cumperi un telefon copilului tău și ce spun psihologii despre această decizie?, dacă nu știi sigur care ar fi momentul ideal în care să îi dai celui mic pe mână un smartphone. 

Totodată, dăruindu-i un dispozitiv pe care mami și tati îl folosesc de ceva vreme, îl vei împuternici pe cel mic și îi vei demonstra că ai încredere în el. În plus, poți instala pe telefon o aplicație care oferă acces la cărți online, pentru a-i stârni pofta de citit și a-i permite să stea cu telefonul aproape, însă în cel mai productiv mod posibil. 

Folosește-l pe post de cameră de supraveghere

O conexiune stabilă la internet va fi suficientă pentru a verifica, ori de câte ori pleci pentru mai mult timp de acasă, dacă lucrurile sunt așa cum le-ai lăsat. Nu spunem că o cameră de supraveghere ar fi o investiție pe care nu te-am sfătui să o faci, dar de ce să mai plătești, când ai deja un smartphone care „șomează”?

Transformă-l în cea mai bună cameră de supraveghere pentru locuința ta, instalând pe acesta Skype. Odată conectat (cu un alt cont decât cel pe care îl folosești pe noul telefon), nu va trebui decât să setezi aplicația să preia automat toate apelurile video pe care le primește. 

Acum poți verifica oricând dacă blănosul tău s-a plictisit singur în casă ori dacă ai avut parte de un „musafir” nepoftit. 

Ia-l cu tine la alergat

De câte ori nu ți-ai lăsat telefonul acasă când ai ieșit la alergat, de frică să nu-l scapi și să-l spargi? Acum poți avea cu tine muzica ta preferată când faci mișcare, pentru că sigur n-o să-ți pară la fel de rău cum ți-ar părea după ultimul model de iPhone, dacă ar fi să-l supui unei aterizări forțate. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Vinde-l pe Flip

Verifică în pagina de vânzare a telefoanelor second hand de pe siteul nostru dacă nu cumva vechiul dispozitiv ți-ar aduce niște bani frumoși. Poți afla pe loc cât vei primi pentru el, iar în cel mai scurt timp, un curier poate fi la ușa ta pentru a ridica, gratuit, smartphoneul de care nu mai ai nevoie. 

E mult mai simplu să ne lași pe noi să-ți vindem vechiul telefon, cât timp tu te preocupi de alte activități, cu siguranță mult mai plăcute decât să răspunzi la mesajele posibililor cumpărători. 

Tu cum ți-ai pus vechiul telefon „la treabă”?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!