Cum sa iti vinzi telefonul simplu si la un pret bun?

Cum sa iti vinzi telefonul simplu si la un pret bun?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 15.04.2021

A venit momentul sa iti reinnoiesti telefonul si sa scapi de pe care il folosesti acum, sau poate ai un telefon vechi, pe care il tii intr-un sertar. Iti vom prezenta in cele ce urmeaza motivele pentru care ar trebui sa iti vinzi vechiul telefon prin intermediul unui marketplace autorizat, asa cum este Flip, si care sunt cele mai frecvente intrebari legate de acest proces.

Cum alegi platforma potrivita pentru a-ti vinde telefonul

Este timpul sa renunti la site-urile traditionale de anunturi, care nu iti garanteaza un proces sigur de vanzare, ci se bazeaza pe intalniri si negocieri inconfortabile cu anumite persoane, necunoscute. Un marketplace autorizat este mult mai indicat, pentru ca vei obtine aproape acelasi pret pe telefonul vechi, comparativ cu pretul obtinut pe un site de anunturi. Diferenta este insa ca intregul proces este mult mai simplu si sigur pentru tine.

Vanzarea telefonului prin intermediul Flip, prima platforma din Romania care cumpara si revinde telefoane second-hand, reconditionate, este avantajoasa pentru ca iti ofera:

Simplitate

Procesul vanzarii telefonului ar trebui sa fie simplu si fara batai de cap pentru tine. Cu Flip ai de facut doar trei pasi:

  1. Raspunzi la cateva intrebari despre telefon, iar noi iti calculcam instant pretul de vanzare.
  2. Ne trimiti telefonul prin curier la adresa indicata de tine. Curierul poate fi comandat direct de pe site, odata cu plasarea comenzii de vanzare, si este de fiecare data gratuit.
  3. Iti vei primi banii in contul bancar - este atat de simplu.

Odata ce ne-ai trimis telefonul, putem spune ca treaba ta s-a incheiat.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Viteza

Din momentul in care Flip primeste telefonul tau, este nevoie de 2-3 zile lucratoare pentru examinarea tehnica de catre specialistii nostri. Apoi, telefonul este pus la vanzare si, odata ce isi gaseste un cumparator, tu iti vei primi banii in 1-3 zile dupa vanzare.

Timpul mediu pana cand un telefon isi va gasi un nou posesor este de 14 zile, insa exista cazuri in care acesta se poate vinde fie mai devreme, fie mai tarziu de 14 zile. Insa noi facem tot posibilul ca in cel mult 30 de zile sa vindem orice telefon.

Prin Flip ai si posibilitatea sa fii platit instant pentru telefonul pe care doresti sa il vinzi. Astfel, daca nu doresti sa astepti pana se vinde, poti alege sa primesti banii mai rapid, in 2 zile maxim dupa verificare.

Confort

Cu Flip iti poti vinde vechiul telefon comod si rapid, fara ca nici macar sa fii nevoit sa iesi din casa sau sa interactionezi cu alte persoane. Dupa ce ai trimis telefonul, trebuie doar sa astepti banii.

In plus, nu trebuie sa iti faci griji nici daca telefonul tau are mici defecte inainte de a-l vinde, pentru ca tehnicienii nostri se vor ocupa de reconditionarea si „infrumusetarea” acestuia.

Telefoanele pe care nu le putem vinde sunt cele care au avut probleme de functionare din cauza contactului cu lichide si cele care sunt blocate intr-o retea de telefonie din afara tarii.

Pentru ca telefonul trebuie reparat ca sa poata fi vandut, iti vom scadea costul reparatiei din suma pe care o primesti la final. Tu nu trebuie sa platesti nimic in avans, iar pretul de vanzare ti-l vom comunica inca dinainte de a-ti trimite telefonul la noi.

Siguranta

Procesul vanzarii prin intermediul Flip este unul sigur din toate punctele de vedere. Colaboram cu firme de curierat de incredere pentru livrarea si expedierea telefoanelor, asa ca nu trebuie sa iti faci griji cu privire la transport. In cazul in care doresti retragerea telefonului de la vanzare, indiferent de motiv, transportul acestuia inapoi la tine este gratuit si se realizeaza prin FAN Courier.

Mai mult, sunt deja 1000+ de vanzatori si cumparatori Flip care ne-au oferit recomandari pozitive de 5 stelute pe Facebook si pe Google.

De asemenea, primesti documentele urmatoare: AWB din partea curierului, notificari live prin mail si SMS, fisa de intrare in consignatie. Contractul care se incheie intre Flip si clienti este un contract la distanta, si se realizeaza bilateral in momentul plasarii comenzii de vanzare. Pe internet, acceptarea "Termenilor si conditiilor" tine loc de semnarea unui contract. Iar acestea sunt garantiile faptului ca ai trimis telefonul la noi si ca vei fi platit.

In cazul in care ai intrebari, echipa de suport iti sta la dispozitie in fiecare zi lucratoare, prin live-chat si pe mail - gasesti metodele de contact aici.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Profesionalism

Daca alegi sa iti vinzi telefonul prin Flip, trebuie sa stii ca suntem primul marketplace dedicat telefoanelor second-hand, prezent pe piata din Romania inca din noiembrie 2019. Am reusit sa construim deja o comunitate in jurul acestui proiect: de la fondatori si angajati, pana la colaboratori, parteneri si investitori.

Ne-am propus sa facem internetul un loc mai simplu pentru vanzatori si mai sigur pentru cumparatorii de telefoane mobile second-hand.

Pana in momentul de fata, Flip a platit sute de mii de euro catre mii de persoane din Romania care si-au vandut telefonul, iar alte cateva mii de cumparatori au achizitionat telefoane second-hand si reconditionate in siguranta.

Corectitudine

Flip plateste clientilor sai pretul corect pentru telefonul vandut, in functie de modul in care functioneaza si de conditia lui estetica. Tot procesul este obiectiv - in cadrul inspectiei, tehnicienii nu cunosc cum ai raspuns tu la intrebarile de pe site, iar acest lucru garanteaza o evaluare corecta si impartiala.

Telefonul trece printr-o verificare tehnica de 30 puncte, iar conditia estetica este verificata pentru fiecare dintre cele 3: ecran, rame si carcasa spate. Fiecare este incadrata intr-una din cele 5 conditii estetice ale noastre: Ca nou, Excelent, Foarte bun, Bun, Uzat.

Cunoscand aceste date, le introducem in algoritmul nostru si ne raportam intotdeauna la pretul actual al pietei, pentru a fi cat mai relevant. Preturile pe care le oferim nu sunt cu mult diferite de preturile de pe platformele de anunturi.

Din experienta noastra, daca alegi sa iti vinzi telefonul prin alte platforme de anunturi, dupa ce vei plati promovari si esti nevoit sa negociezi cu necunoscuti, primesti aceeasi suma de bani ca pe Flip.

Sustenabilitate

Vanzarea unui telefon second-hand pentru a fi reconditionat si revandut ajuta mediul inconjurator prin reducerea deseurilor electronice, pentru ca producerea unui telefon nou, de la zero, necesita o cantitate de materii prime. De fapt, tot mai multe tari isi incurajeaza locuitorii sa isi vanda sau sa isi reconditioneze vechiul telefon, precum si alte dispozitive electronice.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Suport

Asistenta acordata clientilor ar trebui sa fie piatra de temelie a succesului pentru orice marketplace de telefoane mobile.

Desi procesul de vanzare este clar si ar trebui sa decurga fara probleme, se poata intampla ca tu sa ai intrebari sau nelamuriri fie inainte, in timpul sau dupa procesul de vanzare. Flip iti este alaturi si iti va oferi un raspuns rapid sau o solutie pentru orice problema, cat mai repede.

Incredere

In era Internetului, primul indicator al reputatiei unei companii este reprezentat de recenziile clientior. 4.9/5 reprezinta media calculata dupa review-ul a 304 cumparatori, ceea ce dovedeste increderea acordata Flip. De asemenea, pe Google si pe Facebook se mai pot gasi alte 1000+ de recenzii - si cu bune si cu "rele".

Daca ai nevoie de mai multe informatii, poti urmari acest vlog:

Ce ar trebui sa stii inainte sa iti vinzi telefonul prin Flip

Odata ce ai decis sa iti vinzi telefonul prin Flip, acesta ti-a fost evaluat si ai aflat cat primesti dupa vanzare, ti-ai ales metoda prin care sa primesti banii si ne-ai spus cum vrei sa-l predai telefonul. Iata ce pasi mai ai de parcurs:

  1. Fa un back-up informatiilor importante din telefon (optional).
  2. Daca ai iPhone, deconecteaza-te din iCloud (obligatoriu).
  3. Daca ai Huawei sau Samsung, deconecteaza-te din contul Google.
  4. Sterge informatiile din telefon (resetare la setarile din fabrica - obligatoriu).
  5. Inlatura cardurile de memorie si cardul SIM (obligatoriu) .
  6. Este necesar sa trimiti doar telefonul, nu si accesoriile lui (husa, incarcator, casti etc.)
  7. Inainte de a preda telefonul curierului, trebuie sa-l ambalezi corespunzator, fie in cutia sa originala, fie intr-o cutie rezistenta, care sa reziste la transport. Detalii despre ambalare poti gasi in sectiunea de „Intrebari Frecvente”.

Noi te vom tine la curent pe parcursul procesului de vanzare si iti trimitem banii imediat ce telefonul a fost vandut. Cu Flip e simplu sa iti vinzi vechiul telefon.

sursa foto: elements.envato.com

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Domnescu Nicolae

Domnescu Nicolae

Xuiome

Gabi  Cri

Gabi Cri

Care e diferența dintre a primi banii instant și a primi banii după vânzarea telefonului? E vreo diferența de bani? Nu vad de ce lumea ar opta sa primească banii după ce e vândut telefonul

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!