Apple a OPRIT producția de iPhone-uri, pentru prima dată în istorie!

Apple a OPRIT producția de iPhone-uri, pentru prima dată în istorie!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 08.12.2021

Dacă zilele trecute îți spuneam de ce e posibil să ai de așteptat mai mult decât credeai pentru a putea cumpăra un iPhone 13, nici veștile pe care avem să ți le dăm astăzi nu sunt întocmai îmbucurătoare. 

În mod obișnuit, pentru angajații Apple, perioada următoare era cea a orelor suplimentare, pentru ca cererea globală de telefoane din sezonul sărbătorilor de iarnă să fie acoperită. Anul acesta, însă, din cauza crizei de componente și cipuri, la care au contribuit pandemia, restricțiile energetice din China, dar și măsurile dure impuse în Malaezia și Vietnam, compania americană se află într-o situație nemaiîntâlnită până acum.

Concret, Apple a anunțat că va opri producția de iPhone-uri pentru câteva zile

„Din cauza numărului limitat al componentelor și al cipurilor, nu avea sens să cerem angajaților să muncească peste program de sărbători, deci să oferim plăți suplimentare lucrătorilor din prima linie. […] Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată până acum”, a declarat un manager al lanțului de aprovizionare al Apple

Apple scăzuse deja producția de iPhone 13 cu 20% încă din luna octombrie și s-a văzut nevoită să renunțe la jumătate dintre livrările celui mai nou model de iPad. Chiar și așa, oprirea producției de telefoane a fost iminentă. 

Până și modelele ceva mai vechi, printre care se numără și iPhone 11 sau iPhone 12, au avut de suferit din cauza crizei de componente cu care întreaga planetă se confruntă la ora actuală, producția lor fiind redusă cu 25%

Dacă te interesează să afli toate motivele pentru care Apple a oprit acum producția de iPhone-uri și vrei să ai o privire de ansamblu asupra problemelor cu care se confruntă compania americană, te invităm să urmărești raportul Nikkei, care a dezvăluit, pe larg, întreaga situație.

Iar dacă vrei să-ți comanzi un iPhone pe care să fii sigur că îl primești rapid, aruncă-ți un ochi pe ofertele noastre de telefoane recondiționate, care funcționează impecabil.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!