YouTube - Cum ajungi la partea care te interesează fără să vizionezi tot clipul?

YouTube - Cum ajungi la partea care te interesează fără să vizionezi tot clipul?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 07.06.2021

Pe lângă playlist-uri impresionante, YouTube găzduiește și o mulțime de evenimente online, conferințe, podcasturi sau clipuri educaționale de care ai putea fi interesat, unele care pot dura chiar și câteva ore. 

Suntem siguri că ai dat Subscribe multor canale care promovează informațiile de care ești interesat, dar nu suntem convinși că știi cum ai putea economisi o grămadă de timp, fără să mai fii nevoit să vizionezi, de la cap la coadă, toate clipurile ale căror titluri te fac să dai click, până să dai de partea care te interesează.

Să presupunem că vei căuta un review la Samsung A51, dar vrei să scapi de partea de introducere, pe care mai toate clipurile o au, vrei să sari și de explicațiile mult prea tehnice pentru interesele tale și să ajungi direct la capitolul camere, pentru că asta vrei să afli, până să decizi dacă Galaxy A51 merită sau nu investiția ta. 

Cum faci asta? YouTube permite accesarea transcrierii întregului conținut video printr-o simplă funcție, care se numește, intuitiv, Transcript. O găsești dacă dai click pe cele trei puncte din dreapta, sub clipul propriu-zis. 

Desigur, te-ai prins deja că mai sus am intrat pe YouTube de pe un PC. dacă vrei să faci toate astea de pe telefon, deschide un browser și intră pe youtube.com. Imediat după aceea, alege să folosești varianta de desktop a site-ului, pentru a avea posibilitatea de a vedea transcrierea conținutului video care te interesează. Poți opta pentru ea, apăsând cele trei puncte din dreapta, sus.

Rezoluția YouTube se va modifica, afișându-ți o succesiune de clipuri, întocmai ca pe desktop. 

Deschide clipul care te interesează și selectează cele trei butoane din dreapta, jos, la fel cum ți-am arătat mai devreme, pentru a ajunge la transcrierea videoului. 

Imediat ce ai descris transcript, pune clipul pe pauză. Acum apasă cele trei puncte din dreapta, sus, ale browserului și dă click pe Find in page (Găsește în pagină). 

Scrie cuvântul care te interesează (în cazul nostru, camera) și caută, din săgeți, contextul care te aduce mai aproape de informația pe care o căutai.

Dacă vei da click pe rândul care cuprinde cuvântul cheie pe care îl căutai, clipul de pe YouTube se va derula automat, iar tu vei ajunge mai simplu la informația care îți este utilă.

Dacă ce ai aflat din acest material ți s-a părut util, dă-i un share, să afle și prietenii tăi cum ajungi la partea care te interesează fără să vizionezi tot clipul de YouTube.

P.S.: De pe YouTube pe desktop lucrurile stau ceva mai simplu decât pe telefon, pentru că vei avea parte de un ecran mai mare, deci vei vedea totul mai aerisit decât pe telefon. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!