Despre Samsung A51 am mai „povestit” pe blog atunci când ți-am prezentat lista noastră de telefoane ieftine și bune, așa că e posibil să știi deja că am fost impresionați de acest model de smartphone de la Samsung.
Dacă e să ne raportăm la prețul excelent al acestui dispozitiv, am putea spune că Samsung A51 este un telefon potrivit pentru un utilizator fără pretenții prea mari, care ți-ar putea întâmpina nevoile, fără să fie cazul să-ți cheltuiești toate economiile, mai ales dacă alegi să-l comanzi de pe Flip.ro.
Lansat în ianuarie 2020, Samsung A51 vine cu o serie de specificații cel puțin interesante, despre care vom discuta pe larg în acest material. Iată ce informații ți-am pregătit despre acest telefon:
- Review scurt la Samsung A51
- Cât costă un Samsung A51?
- Samsung A51 - design și impresii
- Samsung A51 - camere foto și imagini
- Samsung A51 - display și sunet
- Cât ține bateria la Samsung A51?
- Memorie internă și spațiu de stocare la Samsung A51
- Ce tip de procesor are un Samsung A51?
- Securitate și deblocare la Samsung A51
- Întrebări frecvente despre Samsung A51
- Impresii finale și verdictul Flip.ro pentru Samsung A51
Review scurt la Samsung A51
Samsung A51 este tipul de telefon pe care ar trebui să ți-l cumperi dacă ții la aspectul gadgeturilor tale, pentru că modelul este unul care nu are cum să te cucerească vizual.
Și nu ne referim neapărat la carcasa unui A51, care vine în patru nuanțe menite să te facă să vrei să-l dorești, ci și la display-ul generos și culorile vii pe care acesta le poate reda. Dar despre toate acestea vom vorbi ceva mai jos, pentru că acum avem să-ți spunem un secret.
Dacă Samsung S20 este prea scump pentru tine, iar bugetul nu-ți permite nici măcar să te apropii de un Galaxy S20 FE, dar cauți un telefon cu specificații asemănătoare, A51 este modelul la care să te oprești, pentru un preț de aproape trei ori mai mic.
Desigur, compromisul este acela de renunța la anumite detalii, cum ar putea fi spatele telefonului, care la Samsung A51 este din plastic, nu din sticlă, cum e cazul la S20, camerele foto, care, deși suficient de performante pentru un utilizator obișnuit, nu ating capacitățile variantei de top a telefonului despre care vorbim, sau rezistența la scufundarea în apă.
Totuși, modelul A51 compensează cu un ecran Super AMOLED îndrăzneț, chiar mai mare decât al unui Galaxy S20, care va fi, negreșit, pe placul tău dacă ești un consumator înrăit de conținut video.
Nici de baterie nu te vei putea plânge, pentru că acumulatorul unui Samsung A51 are o capacitate de 4000 mAh, la fel ca cel al unui S20, ceea ce înseamnă că-ți vei putea lăsa încărcătorul acasă, fără frica de a rămâne fără energie pe parcursul întregii zile.
Tocmai ne-am dat seama că acest review s-a transformat, mai degrabă, într-o comparație între Samsung A51 și S20. Deși n-am vrut neapărat să se întâmple asta, am pus specificațiile celor două telefoane în oglindă pentru a-ți demonstra cât de bine te-ai putea împăca folosind un A51, pentru mult mai puțini bani cheltuiți.
Și dacă tot am amintit de bani, avem să-ți dăm și-o veste bună. Poți cumpăra Samsung A51 de la Flip.ro cu doar 950 de lei, într-o stare excelentă de funcționare.
Dacă ar fi să trecem la păreri despre Samsung A51 și detaliile care nu ne-au încântat, neapărat, nu ți-am putea ascunde faptul că telefonul nu este cel mai rapid pe care l-am testat vreodată. Totuși, pentru un smartphone middle price, modelul A51 de la Samsung se mișcă suficient de bine cât să-ți faci treaba eficient cu el.
Dar hai să trecem la fiecare detaliu care te-ar putea interesa despre acest telefon.
Cât costă un Samsung A51?
După cum îți spuneam mai devreme, de pe Flip.ro poți cumpăra Samsung A51 cu 950 de lei, pentru un produs care arată și se comportă excelent. Dacă preferi să-l iei din altă parte, e bine să știi că prețul de retail se învârte undeva în jurul valorii de 1.200 de lei, pe unele siteuri depășind chiar și 1.400 de lei.
Dacă vrei, însă, să-l obții la jumătate din valoarea la care a fost listat la lansare, care era de peste 1.800 de lei, orientează către ofertele noastre, mai ales că organizăm periodic campanii de reduceri.
Samsung A51 - design și impresii
Nu știm cum vei reacționa tu când îl vei vedea pentru prima dată, dar noi nu ne-am putut lua ochii de la spatele lui Samsung A51. În variante perlate, cele patru culori (alb, negru, albastru-turcoaz și roz) de pe carcasele acestui telefon creează impresia a cel puțin trei ape pe spatele telefonului, pentru un efect cel puțin interesant la contactul cu lumina, așa cum poți vedea din imaginea de mai jos:
Dimensiunile unui Samsung A51 (158.5 x 73.6 x 7.9 mm) sunt aproape identice cu cele ale unui Samsung Galaxy S20 FE. Tocmai pentru că spatele și marginile acestui telefon sunt realizate din plastic, greutatea dispozitivului, de 172 de grame, este una cât de poate de mică, ceea ce îl face un gadget ușor de manevrat și destul de greu de scăpat din mână.
Detaliile de design a unui Samsung A51 te-ar putea face să crezi că folosești un telefon de ultimă generație, însă anumite mici particularități, așa cum ar fi materialele din care este realizat, îl diferențiază de seria Galaxy S.
Mulți au contestat aspectul camerei de selfie a acestui model de la Samsung, însă noi nu avem ce să-i reproșăm. Așezată în centrul ecranului, sus, camera frontală se îmbină perfect cu display-ul Infinity-O, care îți va permite să vizionezi clipuri sau chiar seriale într-o experiență inedită.
Samsung Galaxy A51 are și butoanele laterale din plastic, ceea ce îl face să se îndepărteze și mai mult de ideea unui telefon high-end. Însă tot nu ne plângem, pentru prețul la care poți cumpăra acest smartphone, designul și finisajele sale sunt chiar reușite.
Telefonul poate păcăli că este un dispozitiv scump și datorită suitei de camere de pe spate, patru la număr, asemenea modelelor de ultimă generație, dar și cu un scanner de amprente așezat chiar pe ecran.
Desigur, impresiile dispar imediat ce îți dai seama că A51 nu poate fi deblocat dacă ai degetele ude sau dacă nu așezi cum trebuie degetul pe cititorul de amprente.
Samsung A51 - camere foto și imagini
Ajungem la, probabil, unul dintre cele mai interesante detalii atunci când vorbim de un telefon - camerele acestuia. Chiar dacă cei mai mulți dintre noi sunt departe de a fi fotografi profesioniști, nu înseamnă că întrecerea în cele mai reușite selfie-uri sau cele mai bune cadre din vacanță se va încheia vreodată.
Da, toți ne dorim să petrecem cât mai puțin timp în aplicațiile de editare foto, iar pentru asta avem nevoie de telefoane care pot face poze bune dintr-o simplă apăsare de buton. Iar Samsung A51 este unul dintre aceste telefoane.
Vei descoperi pe acest model o suită de patru camere, a câte 48MP, 12MP, respectiv două a câte 5MP. Fiecare dintre acestea se va ocupa de câte un detaliu, pentru ca amintirile tale să fie bine conturate, în culori vii și foarte clare.
Camera principală este cea de 48MP și va asigura o captare a imaginilor într-un unghi cât mai wide. Cea de 12MP va fi responsabilă de preluarea detaliilor ultra-wide, de până la 123˚, așa că pozele cu toată familia vor cuprinde fără efort pe toți cei dragi ție. Celelalte două obiective, a câte 5MP fiecare, se vor asigura că profunzimea fotografiilor este una bună.
Totuși, spre deosebire de modelele mai scumpe de la Samsung, A51 nu stă atât de bine la capitolul stabilizare, ceea ce înseamnă că, într-o lumină mai slabă, pozele pot ieși ușor mișcate.
De asemenea, ar fi bine să nu te aștepți la minuni când vine vorba de modul de noapte al acestui telefon. Decent este un cuvânt potrivit care ar descrie cel mai bine felul în care A51 poate fotografia în întuneric. Dacă vrei performanță la acest capitol, poate ar fi bine să te îndrepți către un model mai avansat, cum ar putea fi un Samsung S20.
Pozele făcute cu un Samsung A51 vor fi mai saturate decât cele pe care le-ai putea face cu un alt telefon, dar asta nu e decât spre binele tău, dacă obișnuiești să postezi des pe platformele de social media.
Camera de selfie este una cât se poate de bună și are 32MP. Cu ajutorul ei poți realiza clipuri în 4K sau 1080p la 30fps. Desigur, și camerele principale permit filmarea în 4K sau 1080p, într-o mișcare a cadrelor suficient de lină.
Chiar dacă Samsung A51 nu te va ajuta să câștigi premiul cel mare la concursul organizat anual de cei de la National Geographic, chiar dacă, uneori, telefonul se va „împiedica” atunci când îi vei cere să comute de pe vizualizarea ultra-wide pe cea standard și-ți va amâna cu câteva secunde captarea imaginilor, vei fi mulțumit de funcția foto a acestui smartphone.
Samsung A51 - display și sunet
Samsung Galaxy A51 are un ecran Super AMOLED de 6,5 inch, cu o rezoluție de 1080 x 2400. Comparabil cu alte telefoane mai scumpe, acest device este unul mai mult decât generos atunci când vine vorba de ecranul său, care îți va fi suficient pentru vizionarea clipurilor preferate sau a serialelor de care nu te mai poți dezlipi.
Display-ul lui A51 îți va oferi culori profunde și un contrast foarte bun, astfel încât experiența ta la acest capitol va fi una inedită. În plus, ecranul acestui telefon de la Samsung este unul Infinity-O, care cuprinde în mod natural camera de selfie, fără notch-urile pe care le folosește Apple pe telefoanele sale.
Totuși, acest ecran nu este unul dintre cele mai bune OLED-uri de la Samsung pentru că are tente de albastru, mai ales dacă vei folosi telefonul în lumină foarte puternică. Pe de altă parte, modul său de ecran Vivid arată foarte saturat, iar contrastul într-o cameră întunecată este clar mult mai bun decât telefoanele LCD.
Luminozitatea ecranului unui Samsung A51 este una destul de bună, chiar dacă nu poate fi comparată cu cea a unui Galaxy S20. În orice caz, cei de la Samsung spun că acesta este un telefon perfect pentru a urmări streamurile preferate sau episoadele care abia așteptai să apară pe Netflix.
Sunetul redat de A51 este unul cât de poate de decent, iar vestea bună este că telefonul și-a păstrat slotul de jack de 3,5 milimetri, care îți va permite să folosești căști clasice pentru a-ți asculta muzica favorită, ceea ce, să recunoaștem, nu e valabil la toate telefoanele, mai ales când vorbim de cele nou lansate.
Cât ține bateria la Samsung A51?
Cu o baterie de 4.000 mAh, Samsung A51 este un telefon pe care e suficient să-l pui o singură dată la încărcat pe zi. Totuși, îți recomandăm să nu îl lași în priză când dormi, dacă ții la durata de viață a acumulatorului său. Ți-am explicat într-un articol recent de ce nu ar trebui să-ți încarci telefonul peste noapte.
În cutia originală, Samsung A51 vine împreună cu un încărcător fast charging de 15W, care permite reîncărcarea acumulatorului de la 0 la 50% în doar 30 de minute, cu promisiunea că o încărcare completă va fi realizată în aproximativ două ore.
Modelul A51 de la Samsung nu acceptă încărcarea wireless.
Memorie internă și spațiu de stocare la Samsung A51
Poți cumpăra Samsung A51 în cinci variante de memorie internă și stocare. Mai exact, poți găsi acest telefon cu 64GB și 4GB RAM, cu 128GB și 4GB RAM, cu 128GB și 6GB RAM, cu 128GB și 8GB RAM sau chiar cu 256GB și 8GB RAM.
Desigur, îi poți suplimenta spațiul de stocare cu care vine setat, dacă nu te poți hotărî ce poze să ștergi sau la ce înregistrări video să renunți, cu ajutorul unui microSDXC, telefonul având un slot special pentru un astfel de card de memorie.
Ce tip de procesor are un Samsung A51?
Samsung Galaxy A51 are un procesor Exynos 9611, nu tipul Qualcomm Snapdragon, similar din punct de vedere tehnic cu Snapdragon 665 folosit pe Motorola Moto G8. Telefonul are patru nuclee Cortex A73 de 2,3 GHz și patru nuclee Cortex A53 cu putere redusă la 1,7 GHz. Din acest punct de vedere, A51 este foarte asemănător cu Huawei P30 Lite, Motorola Moto G8 și Motorola One Action și Google Pixel 3a.
Întrebări frecvente despre Samsung A51
1. Samsung Galaxy A51 este rezistent la apă?
Nu, telefonul nu este încadrat ca având certificarea IP76 sau IP68, care i-ar permite să fie rezistent la stropire sau submersie în apă.
2. Samsung Galaxy A51 este bun pentru jocuri?
Da, Samsung A51 este un telefon potrivit pentru cei pasionați de jocuri, mai ales datorită ecranului său cu culori foarte intense.
3. Din ce material este fabricat spatele unui A51?
Spatele unui A51 este din plastic.
4. Fortnite merge pe A51?
Dacă te întrebai pe ce telefoane merge Fortnite, e bină să știi că modelul Samsung A51 este compatibil cu acest joc.
5. Samsung A51 se poate încărca wireless?
Nu, A51 nu suportă încărcarea wireless.
6. Telefonul A51 are amprenta încorporată în ecran? Cât de bine funcționează aceasta?
Da, telefonul are senzorul de amprentă încorporat în ecran și funcționează bine, dacă urmărești instrucțiunile de folosire ale acestuia.
7. Samsung A51 este compatibil cu smartwatch-ul Galaxy Watch?
Modelul Galaxy A51 este compatibil cu toate dispozitivele smartwatch Samsung.
8. Galaxy A51 se poate conecta cu alt telefon prin Bluetooth?
Galaxy A51 se poate conecta cu orice dispozitiv ce suportă conexiuni Bluetooth (este recomandată minim versiunea 4.0).
9. Dintre Huawei P30 Lite și Samsung A51, care telefon e mai bun?
Telefoanele au specificații asemănătoare, iar o comparație între cele două modele vei vedea cât mai curând pe blogul Flip.ro.
10. Samsung A51 suportă Tiktok, WhatsApp și Zoom?
Modelul Galaxy A51 permite instalarea oricăror aplicații disponibile în cadrul magazinelor dedicate (Google Play, Galaxy Store).
11. Samsung A51 suportă 4G+?
Modelul Galaxy A51 suportă și frecvențele 4G LTE (4G+).
12. Samsung A51 are recunoaștere facială?
Modelul Galaxy A51 suportă tehnologia de recunoaștere facială.
13. Modelul A51 are Always on Display?
Modelul Galaxy A51 suportă și funcția Always on Display (AOD).
14. Samsung Galaxy A51 suportă fast charging?
Modelul Galaxy A51 suportă încărcarea rapidă prin cablu (15W).
15. Când a fost lansat telefonul Samsung A51?
Galaxy A51 a fost lansat în anul 2020.
Impresii finale și verdictul Flip.ro pentru Samsung A51
Samsung Galaxy A51 este un telefon care îți fură imediat privirea. Cu carcase care reflectă spectaculos lumina, un display mai mult decât suficient pentru orice consumator de conținut video, o baterie potentă, un sunet decent și camere care pot realiza fotografii viu colorate, Samsung A51 este un telefon cu specificații mai mult decât darnice pentru bugetul la care este încadrat.
Pe Flip.ro, îți punem la dispoziție oferte la Samsung A51 prietenoase cu buzunarul tău, așa că nu-ți rămâne decât să urmărești cea mai bună variantă pentru suma pe care ți-ai propus să o cheltuiești pentru următorul tău telefon.
Așteptăm și părerile tale despre acest model, A51, de la Samsung. L-ai folosit? Ce ți-a plăcut sau ce ai schimba la el?
sursa foto: Shutterstock
Silvia Tat-Baldea
Am telefonul a51 al meu se încălzește, crede-ți că e o problema îl am de o lună