Xiaomi lansează o curea cu NFC pentru plăți contactless

Xiaomi lansează o curea cu NFC pentru plăți contactless

Publicat de Fadia Hirtan
pe 04.10.2021

Plata cu cardul, cea cu telefonul sau cea cu ceasul au prins un avânt remarcabil în ultima perioadă. De „vină” pentru această situație este, în mare parte, pandemia pe care o traversăm, care i-a determinat pe cei mai mulți să renunțe la banii lichizi în favoarea plăților contactless, din motive de igienă.

Conștienți de nevoia multora de a folosi plățile contactless nu doar din acest considerent, ci și pentru comoditatea pe care un astfel de serviciu o oferă, cei de la Xiaomi au făcut un pas înaintea celorlalte companii de tehnologie. Recent, chinezii au anunțat că vor lansa o curea (de ceas sau brățară) care va avea modulul NFC încorporat și va fi compatibilă cu mai multe tipuri de dispozitive pe care le-ai putea purta la mână.

NFC Mi Pay Strap va permite, așadar, plata contactless chiar dacă atașat la ea vei avea un ceas sau un dispozitiv fitness care nu are modului NFC cuprins în lista de specificații. 

Vestea în sine este una interesantă și suntem curioși să aflăm mai multe detalii despre acest accesoriu extrem de util. Deocamdată, însă, știrea lansării acestui produs nu cuprinde și alte informații despre brățara cu NFC de la Xiaomi

De asemenea, nu este foarte clar de ce acest accesoriu vizează în primul rând piața din India, unde plățile contactless nu sunt foarte populare. Tocmai de aceea, Xiaomi alege să lanseze acolo doar telefoane fără NFC

În plus, nu se știe, deocamdată, dacă brățara cu NFC se va lansa și în afara Indiei, dar nu putem decât spera că o vom vedea și pe piața din Europa, cât mai curând.

Între timp, Xiaomi câștigă teren la masa giganților din domeniul tehnologiei. Lei Jun, co-fondatorul și CEO-ul Xiaomi, a anunțat de curând că firma chineză a vândut peste 323 de milioane de telefoane în al doilea trimestru al acestui an, cu 17% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2020. 

Samsung pare să-și mențină locul întâi global la numărul de telefoane vândute, în vreme ce Apple pierde teren în fața chinezilor de la Xiaomi și trece pe locul al treilea. 


Te-ar mai putea interesa și:

Ce este NFC (plata cu telefonul)?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!