WhatsApp va înceta să funcționeze pe anumite telefoane. Vezi care sunt acelea!

WhatsApp va înceta să funcționeze pe anumite telefoane. Vezi care sunt acelea!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.09.2021

Începând cu 1 noiembrie 2021, WhatsApp retrage suportul pentru anumite modele de telefoane. Este vorba despre acele smartphone-uri care folosesc o variantă depășită de operare, și anume Android 4.0.4 sau versiuni mai vechi de atât. 

Această practică este una comună și nu doar WhatsApp o aplică, ci și alte aplicații pe care e posibil să le ai instalate în telefon. Motivul care stă în spatele acestei decizii este reprezentat de faptul că un număr tot mai mic de oameni folosește smartphone-uri mai vechi de trei ani, deci care utilizează versiuni ale sistemului de operare depășite. 

Concret, când WhatsApp decide să elimine suportul pentru o anumită versiune de Android sau iOS, echipa de dezvoltatori vede câți utilizatori folosesc respectiva versiune, iar decizia este confirmată atunci când numărul acestora este unul prea mic pentru a mai motiva existența unui suport tehnic.

Din păcate, din luna noiembrie a acestui an aplicația de chat WhatsApp nu va mai fi disponibilă pentru telefoanele cu Android 4.0.4. Dacă vei vrea să te bucuri de această platformă, vei fi nevoit să faci un upgrade, cumpărându-ți un model de telefon mai nou.

În cazul în care decizi să-ți schimbi telefonul, s-ar putea să te intereseze cum transferi datele de pe un telefon Android pe un iPhone. La fel de importante s-ar putea dovedi și informațiile pe care le-am lăsat în articolul de blog în care am explicat cum transferi istoricul conversațiilor pe WhatsApp de pe iOS pe Android? Ori poate ești curios să afli cum transferi toate numerele din agenda telefonului, atunci când treci la un telefon nou.

Pe Flip.ro găsești mereu oferte mai mult decât avantajoase la zeci de modele de telefoane second-hand recondiționate. Convinge-te de acest lucru și comandă un telefon care se încadrează în bugetul tău, fără a face rabat de la calitate. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!