Cum transferi istoricul conversațiilor pe WhatsApp de pe iOS pe Android?

Cum transferi istoricul conversațiilor pe WhatsApp de pe iOS pe Android?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 12.08.2021

Dacă până acum trecerea de la un telefon Apple la unul cu Android presupunea pierderea conversațiilor de pe WhatsApp, lucrurile nu mai stau așa.

Aplicația de chat permite acum transferul istoricului conversațiilor între dispozitivele iOS și Android, facilitând continuarea conversațiilor acolo unde le-ai lăsat. Vei putea vedea chiar și pozele sau clipurile video pe care le-ai trimis sau primit în mesaje și vei putea asculta ori de câte ori vrei mesajele vocale vechi.

Deocamdată, însă, această funcție pe care foarte mulți o așteptau, e disponibilă doar pentru cele mai noi telefoane de la Samsung, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Flip 3, lansate chiar ieri. 

Cu toate acestea, reprezentanții platformei de chat au anunțat că, în cel mai scurt timp, vor permite transferul istoricului conversațiilor pe WhatsApp de pe iOS pe Android pentru toate dispozitivele, indiferent de vechimea lor, în întreaga lume. Iar noi așteptăm cu nerăbdare să vedem activă și funcția de transfer al conversațiilor pe WhatsApp și între Android și iOS

Până atunci, pentru a transfera istoricul conversațiilor de pe WhatsApp de pe iPhone pe Samsung, va trebui să conectezi iPhone-ul la telefonul cu Android prin cablul USB-C - Lightning și să deschizi Smart Switch. Asta pentru că backupurile sunt stocate în cloud-urile Apple și Google, iar transferul wireless între acestea nu este posibil. Sau cel puțin, nu deocamdată.

Noul telefon (cel cu Android) îți va cere să scanezi un cod QR folosind mai vechiul smartphone (adică iPhone-ul) și să permiți exportarea istoricului WhatsApp. Pentru a finaliza transferul, vei deschide WhatsApp pe noul dispozitiv și îți vei da acordul pentru transferul mesajelor.

„Suntem entuziasmați să facilităm, pentru prima dată, transferul în siguranță a istoricul WhatsApp de la un sistem de operare la altul. Aceasta a fost una dintre cele mai solicitate funcții de la utilizatori de ani buni și am lucrat împreună cu producătorii de sisteme de operare și dispozitive pentru a o rezolva ”, a menționat Sandeep Paruchuri, manager de produs la WhatsApp, într-o declarație despre lansare. 

Din păcate, dacă ai făcut deja un transfer al conversațiilor de WhatsApp între iOS și Android și ai două backup-uri separate în cloud, noua funcție de transfer nu le va îmbina într-un singur istoric de chat. Practic, o va alege pe ultima salvată. 

Dacă nu reușești să faci transferul conversațiilor pe WhatsApp între un iPhone și un telefon cu Android sau această funcție nu a ajuns, încă, pe modelul tău de telefon, poate ar fi bine să știi că mai există o variantă pentru a-ți păstra istoricul WhatsApp intact, chiar dacă treci de pe un sistem de operare pe altul. Există și câteva aplicații care îți promit transferul conversațiilor pe WhatsApp, pe care le poți căuta în App Store sau Google Store. Vestea proastă este că niciuna dintre cele pe care noi le-am găsit, care promiteau să facă asta, nu erau gratuite.

Așa că, probabil, cel mai bine este să aștepți până când WhatsApp te va anunța că poți face transferul istoricului de pe iOS pe Android, în meniul din aplicație.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!