WhatsApp s-a răzgândit IAR - nu-ți mai blochează contul dacă nu accepți noile condiții de utilizare a platformei

WhatsApp s-a răzgândit IAR - nu-ți mai blochează contul dacă nu accepți noile condiții de utilizare a platformei

Publicat de Fadia Hirtan
pe 26.05.2021

Dacă acum două săptămâni îți spuneam ce se întâmplă după 15 mai cu contul tău de WhatsApp dacă nu accepți noile reguli impuse de platformă, azi revenim cu vești bune. 

Reprezentanții aplicației pe care mai bine de două miliarde de persoane din toată lumea comunică zilnic s-au răzgândit din nou cu privire la noua politică de utilizare a platformei pe care voiau s-o impună cu forța. Asta după ce, de la începutul anului și până acum, au primit doar feedback negativ în legătură cu noile reguli de utilizare.

În luna ianuarie a acestui an, WhatsApp a introdus o nouă politică de partajare a datelor, ceea ce a permis trimiterea mai multor informații personale ale utilizatorilor către compania-mamă, Facebook. Întrucât una dintre cele mai notabile caracteristici ale WhatsApp este sistemul său de mesagerie criptat end-to-end, utilizatorii care iau în serios securitatea datelor personale au fost, pe bună dreptate, dezamăgiți de noile reguli ale WhatsApp, așa că au ales să migreze către Telegram și Signal sau alte platforme de comunicare.

Cu câteva săptămâni în urmă, aproape toate siteurile de știri anunțau că WhatsApp își încuraja utilizatorii să fie de acord cu noua sa politică de confidențialitate. Și prin „încurajare”, ne referim la faptul că aplicația îi obliga pe useri fie să accepte regulile noi, fie să renunțe, rând pe rând, la funcțiile platformei. Aceștia urmau să piardă accesul la pozele de profil ale celor cu care interacționau pe aplicație sau să nu mai poată iniția conversații, dacă nu-și dădeau acordul ca anumite date din discuțiile lor să ajungă și la Facebook, pentru o targetare mai bună a reclamelor.

Acum câteva ore, reprezentanții WhatsApp au declarat că își vor inversa poziția și nu vor limita funcțiile pentru utilizatorii care refuză să accepte noua politică a platformei. Mai exact, aceștia au spus: „Nu vom limita modul în care funcționează WhatsApp în săptămânile următoare”. 

WhatsApp va „continua să le amintească utilizatorilor despre actualizare”, însă aceștia nu vor fi nevoiți să o accepte pentru a folosi aplicația. Cel puțin pentru moment.

Dacă toate aceste incertitudini legate de funcționalitatea WhatsApp te-au determinat să migrezi către alte platforme de mesagerie, avem un pont pentru tine! 

Cu aplicația Watomatic, valabilă doar pentru telefoanele Android, poți programa mesaje prestabilite celor care vor continua să îți scrie pe WhatsApp, chiar dacă tu ți-ai închis contul. De exemplu, le poți spune prietenilor că te pot găsi pe Telegram sau Signal, unde folosești același număr de telefon.

Aplicația este foarte intuitivă și-ți va lua doar 5 minute pentru a putea păstra legătura cu familia, colegii sau prietenii care vor rămâne pe WhatsApp. De asemenea, platforma poate fi folosită și pentru a trimite mesaje prestabilite celor care îți scriu pe Messenger, în cazul în care alegi să renunți vreodată la contul de Facebook.

Poți descărca Watomatic pentru Samsung, Huawei sau orice alt telefon cu Android pe care l-ai putea folosi de aici.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!