Știri
15 Aprilie 2022, 11:36 AM

WhatsApp introduce Communities, o funcție care va simplifica activitatea pe grupurile din care faci parte

WhatsApp a anunțat că planurile de a introduce o nouă funcție în aplicație sunt pe cale să devină realitate. Așa că, în cel mai scurt timp, vom fi martorii lansării Comunităților pe platforma aflată sub umbrela Meta.

Cu peste două miliarde de utilizatori în toată lumea și peste un miliard de grupuri active la nivel mondial, WhatsApp-ul avea nevoie de Communities, pentru o administrare mai eficientă. 

Concret, o comunitate pe WhatsApp nu va fi altceva decât o colecție de grupuri. Să ne imaginăm scenariul în care faci parte dintr-un grup unde sunt prezenți colegii de la muncă. Ești activ și într-un grup în care v-ați strâns câțiva prieteni apropiați. Și mai primești notificări și de pe grupul de cunoștințe cu care împărtășești același hobby, de exemplu.

Să presupunem că se apropie ziua ta și vrei să îi inviți pe toți cei din cele trei grupuri separate la o petrecere pe care o organizezi. Între aceste grupuri va putea fi creată o comunitate, în care vei putea posta, simultan, același mesaj. 

Cel mai probabil, reprezentații WhatsApp au venit cu această nouă funcție a aplicației din dorința de a reduce cât mai mult mesajele de tip spam. Sau cel puțin la asta ne putem gândi, dacă ne amintim că platforma a anunțat recent că va limita numărul de mesaje care pot fi redirecționate. Altfel spus, nu vei mai putea da share pe alte grupuri la mesajele care deja au fost redirecționate către tine decât o singură dată. 

Administratorii vor avea dreptul de a șterge complet anumite mesaje de pe dispozitivele tuturor celor prezenți într-o comunitate. La fel ca în cazul grupurilor sau a conversațiilor private, de unu la unu, mesajele transmise într-o comunitate vor fi criptate end-to-end

WhatsApp mai lucrează în această perioadă și la dezvoltarea funcției care va permite transferul de fișiere de până la 2GB. În plus, platforma promite cât de curând și acceptarea apelurilor de până la 32 de participanți. Nu în ultimul rând, urmează să vedem implementate și reacțiile pe care le putem lăsa la mesajele primite pe grupurile din care facem parte. 

Toate aceste noi funcții vor fi lansate pentru un grup restrâns de utilizatori la finalul acestei săptămâni, urmând să ajungă pe toate telefoanele în cel mai scurt timp posibil. 

Fadia Hirtan
Flip.ro