Trump anunță (din nou) lansarea propriei platforme de social media

Trump anunță (din nou) lansarea propriei platforme de social media

Publicat de Fadia Hirtan
pe 21.10.2021

În disperarea de a-și putea expune părerile online, Donald Trump, fostul președinte al Americii, anunță lansarea propriei platforme de social media, care, cel mai probabil, va fi făcută la începutul anului viitor. 

Chiar dacă nu e la prima încercare de a se răzbuna pe Facebook, Twitter și YouTube care i-au blocat conturile, Trump spune că, de data asta, lucrurile sunt cât se poate de serioase și că pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Truth Social, platforma pe care fostul președinte o va lansa, este rezultatul unei fuziuni între Trump Media and Technology Group (TMTG) și Digital World Acquisition Corp

Am creat Truth Social și TMTG pentru a face față tiraniei Big Tech”, a spus Trump într-un comunicat. „Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență imensă pe Twitter, totuși președintele american favorit a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”, a continuat el. „Sunt încântat să vă anunț că voi posta pe Truth Social foarte curând.

Twitter a suspendat definitiv contul personal al lui Trump pe 6 ianuarie anul acesta. Reprezentanții platformei au spus că se tem că postările fostului președinte ar putea incita și mai mult la violență în SUA. Trump a dat în judecată recent această decizie. 

Și YouTube i-a tăiat  accesul lui Trump în aplicație pe perioadă nedeterminată, după ce susținătorii acestuia au luat cu asalt Washingtonul. Și Facebook l-a interzis pe Trump până cel puțin în 2023.

Truth Social va funcționa pe bază de invitații. Îți reamintim faptul că Trump nu este la prima tentativă de acest tip. Fostul președinte american anunța în aprilie că urmează să își lanseze o platformă de socializare. Ulterior, planurile sale au fost anulate, iar Trump s-a ales, până la urmă, cu un simplu blog

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!