TikTok a depășit Facebook, devenind cea mai populară aplicație de mobil din lume

TikTok a depășit Facebook, devenind cea mai populară aplicație de mobil din lume

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.08.2021

Popularitatea rețelei de socializare a crescut enorm anul trecut, când TikTok a ajuns pe primul loc în lume la numărul de downloaduri. Platforma de origine chineză a lăsat în urmă Facebook, dar și Instagram și celelalte aplicații de socializare online.

Informația a apărut în urma unui studiu realizat de Nikkei Asia după analiza tuturor downloadurilor realizate în 2020. Probabil că vine-urile, celebre acum câțiva ani, lipseau din peisaj, iar reinventarea lor pe platforma TikTok a fost ceea ce lipsea internetului la momentul respectiv.

Iată și clasamentul aplicațiilor de socializare din 2020, în raport cu numărul de downloaduri

Începutul pandemiei a mutat divertismentul în mediul online, acolo unde oricine cu o idee mai mult sau mai puțin originală putea atrage sute sau poate chiar mii de aprecieri într-o singură zi. În plus, Facebook-ul se aglomerase de teorii ale conspirației și discuții mult prea serioase pentru starea de spirit generală înregistrată anul trecut. Asta a făcut ca nevoia de a consuma conținut amuzant sau educativ, adică cel pe care îl întâlnim mai ales pe TikTok, să crească rapid. 

De asemenea, dacă e să digerăm această informație așa cum trebuie, chiar dacă TikTok a ajuns pe primul loc din lume, vorbim de numărul de downloaduri, nu de numărul de utilizatori ai platformei. Cu alte cuvinte, aplicația a depășit celelalte platforme la numărul de conturi create, nu neapărat la numărul total de utilizatori.

În România, conform datelor publicate pe mai multe siteuri, cei mai mulți utilizatori ai rețelelor sociale aleg Facebook ca platformă principală, cu peste 12 milioane de conturi active în acest moment. 

Tu folosești un cont de TikTok? Ne-ai dai Follow pe platformă? 😁


S-ar putea să te mai intereseze și:

TikTok va permite postarea clipurilor de trei minute

TikTok lansează un serviciu de recrutare pentru joburi cool

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!