Pot folosi un Apple Watch pe care să îl conectez cu un telefon Android?

Pot folosi un Apple Watch pe care să îl conectez cu un telefon Android?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 04.04.2022

Dacă ești un fan Apple, probabil știi deja că nu există o alegere mai bună pe care o poți face atunci când vine vorba de funcționalitatea în același ecosistem. Apple Watch este, fără îndoială, cea mai bună opțiune pentru o compatibilitate perfectă cu un iPhone.

Dar ce faci dacă ai pus ochii pe ultimul model Apple Watch, însă tu folosești un telefon Samsung, Xiaomi sau OnePlus? Există vreo modalitate de a utiliza un Apple Watch împreună cu un smartphone Android? Poți folosi un smartwatch de la Apple dacă telefonul tău este unul cu Android?

Dacă și tu aveai aceste întrebări, ai ajuns unde trebuie, pentru că, în rândurile ce urmează ne-am propus să-ți explicăm cum stă treaba între compatibilitatea unui Apple Watch cu un telefon Android, oricare ar fi modelul pe care l-ai ales. 

Așadar, poți folosi un Apple Watch cu un telefon Android?

Răspunsul scurt la această întrebare este NU. Nu poți conecta un Apple Watch cu un telefon Android, indiferent de producătorul acestuia din urmă, pentru că între dispozitive pur și simplu nu există compatibilitate și nici nu credem că va exista vreodată. 

Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la planul de a purta la mână oricare dintre superbele modele de Apple Watch sau de a utiliza, în continuare, telefonul tău cu Android

Totuși, pentru a putea activa un Apple Watch vei avea nevoie, musai, de ajutorul unui iPhone pe care ai instalată aplicația Watch. Acest iPhone ar putea fi folosit ca un al doilea telefon la care să ai acces exclusiv, mai ales dacă ți-ai propus să-ți monitorizezi somnul, numărul de pași făcuți într-o zi sau activitatea sportivă.

Altfel spus, scenariul ideal în acest caz ar fi să deții un iPhone, un Apple Watch și un telefon Android, pe care să le folosești simultan. Practic, dacă nu vrei neapărat să ai asupra ta zi de zi un al doilea telefon, poți lăsa iPhone-ul acasă. 

Asta, desigur, dacă nu cumva vei vrea să te bucuri și de funcțiile cu care vine la pachet un Apple Watch, printre care se numără și preluarea apelurilor direct pe ceas sau plata prin NFC cu ceasul. În acest caz, va trebui să te asiguri că iPhone-ul are activată o cartelă GSM, conexiune la net și suficientă baterie.

Deși… există un mic truc de care poți profita.

Ce alternative există în situația în care vrei să folosești un Apple Watch cu un telefon cu Android?

Poți încerca să „păcălești” sistemul și să folosești un Apple Watch împreună cu un telefon Android. Totuși, pentru a activa smartwatch-ul de la Apple, nu uita că vei avea nevoie neapărat de un iPhone. Iată ce poți face:

  • conectează Apple Watch-ul la iPhone (fie el și unul împrumutat). Odată finalizată procedura, testează funcția de apel pe ceas de pe un alt telefon;
  • setează-ți iPhone-ul pe modul avion și verifică dacă Apple Watch-ul a rămas conectat la rețea. Dacă da, oprește Apple Watch-ul;
  • transferă cartela SIM din iPhone pe telefonul Android de care nu vrei să te desparți și pornește Apple Watch-ul. 

Acest truc ar trebui să îți permită să inițiezi sau să primești apeluri pe Apple Watch, chiar dacă, în esență, cele două dispozitive nu vor fi asociate prin Bluetooth, ci doar vor utiliza aceleași detalii de pe cartela SIM. Asta înseamnă, totuși, că nu-ți vei putea folosi smartwatch-ul de la Apple la capacitate maximă. De exemplu, nu vei reuși să-ți monitorizezi datele legate de activitate fizică sau somn.

Ce mai trebuie să știi despre această metodă de a „amăgi” sistemul este că, cel mai probabil, îți va consuma mult mai rapid bateria ceasului Apple, veste deloc îmbucurătoare pentru cei care preferă să stea cât mai mult timp departe de încărcătoare. 

Dacă nu vrei să renunți la configurarea telefonului tău Android cu care te-ai obișnuit deja, poate o alegere mai înțeleaptă ar fi să apelezi la gadgeturile compatibile și cu acest sistem de operare. De exemplu, poți opta pentru un smartwatch de la Fitbit, Garmin sau pentru unul din seria Galaxy Watch. Sau orice alt ceas inteligent de pe piață.

Ori, de ce nu, poți profita de ofertele mai mult decât prietenoase pe care le găsești pe toată durata anului pe Flip.ro și poți investi într-un iPhone la preț mic, pe care să-l folosești ca pe un telefon secundar. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

pesa gabriel

pesa gabriel

smartwatch-uri de ce nu adaugati pe flip.ro? ar fi misto pt ca tot mai multe persoane vor smartwatch deci au devenit importante.. poate pe viitor ve-ti adauga si smartwatch-uri (y)

Nicoleta alina Subtirel

Nicoleta alina Subtirel

As vrea un telefon

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!