3 semne care îți arată că e cazul să-ți iei un telefon nou

3 semne care îți arată că e cazul să-ți iei un telefon nou

Publicat de Fadia Hirtan
pe 30.07.2021

Durata de viață a unui telefon poate varia, însă majoritatea oamenilor alege să își schimbe smartphone-ul, în medie, la fiecare trei ani. Evoluția alertă a tehnologiei, extinderea nevoii de a folosi un smartphone potent în aproape orice moment al zilei și posibilitatea de a beneficia de prețuri foarte avantajoase la telefoane ne determină să ne schimbăm dispozitivele smart mult mai des decât se întâmpla înainte. 

Sigur, poți păstra smartphone-ul pentru mai mult de trei ani, mai ales dacă ai grijă de el. Dispozitivul poate supraviețui mult mai mult de atât, dacă alegi să îl încarci doar cu un încărcător original, dacă îi faci update-urile la zi și dacă ai grijă să nu îl scapi sau să îl spargi ecranul

Există, însă, trei scenarii care te pot anunța că a venit momentul să-ți schimbi telefonul cu unul mai performant. Iată care sunt acestea:

Telefonul se descarcă prea repede

Bateriile montate pe telefoanele noastre se degradează în timp. Practic, oricât de multă grijă ai avea, acumulatorul smartphone-ului tău va ajunge, la un moment dat, la un grad de uzură care nu va permite dispozitivului să reziste cu o singură încărcare întreaga zi. 

Ce anume grăbește uzura bateriei? În primul rând, încărcările haotice sau cele făcute pentru prea mult timp. Cu alte cuvinte, dacă îți lași telefonul la încărcat peste noapte, e posibil ca acumulatorul său să cedeze mult mai devreme decât ar fi normal. 

Apoi, expunerea telefonului la temperaturi extreme va accelera slăbirea bateriei acestuia. Dacă obișnuiești să ții telefonul pe bord, cât timp conduci, pentru o vizibilitate mai bună asupra Apple Maps, Google Maps sau Waze, e bine să știi că și acest obicei va grăbi uzura bateriei, mai cu seamă dacă preferi să ții telefonul conectat la încărcătorul auto pe toată durata călătoriei. 

Iar când ajungi să fii dependent de bateria externă, nu-ți mai poți numi telefonul mobil, nu-i așa? 

Dacă telefonul tău se descarcă prea repede, e cazul să-ți cumperi un altul. Sau poți merge cu dispozitivul într-un service autorizat, unde tehnicienii îi vor schimba bateria cu una nouă, însă asta s-ar putea să-ți consume cam multe resurse, printre care și timp, dar și răbdare.  

Telefonul se mișcă greu

Problemele de operare pot deveni foarte frustrante, mai ales dacă ai fost obișnuit cu un anumit timp de răspuns la comenzile pe care le dai dispozitivului. 

Când sistemul de operare începe să cedeze, te poți trezi că telefonului îi ia mult prea mult să execute comenzi simple. Mai mult decât atât, poți experimenta manifestări ciudate ale smartphone-ului, cum ar fi când acesta pornește sau se închide la întâmplare, îți blochează ecranul sau deschide aplicații ori programe de unul singur.

Dacă un telefon prezintă aceste simptome, cel mai probabil combinația dintre sistemul său de operare și dispozitivul în sine au atins o durată de viață maximă. Acesta este momentul în care fie îți comanzi un alt telefon, fie îi dai o resetare din fabrică celui vechi și te rogi să își revină de la sine. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Telefonul are ecranul spart

Dacă i-ai făcut cunoștință telefonului tău cu gresia, cimentul sau o altă suprafață dură, șansele ca acesta să nu se fi spart sunt foarte mici. Știm, acest scenariu este mai mult decât frustrant și fiecare dintre noi l-a experimentat cel puțin o dată, punem pariu.

Atunci când ai ecranul spart la telefon, ai două opțiuni. Fie investești într-unul nou, fie fugi cu smartphone-ul la primul service care îți apare în cale și îi schimbi ecranul. Altfel, riscul ca bucățile minuscule de sticlă ale acestuia să ajungă la display și să-l distrugă sunt foarte mari, iar costurile pentru înlocuirea unui display sunt mult mai mari decât cele pentru schimbarea ecranului. 

Repararea ecranului este adesea mai ușoară și mai rentabilă decât înlocuirea completă a unui smartphone scump. Însă îți rămâne la dispoziție și varianta de a-l vinde pe Flip.ro, dacă vrei să scapi de grija asta și să-ți recuperezi cea mai mare parte din banii pe care i-ai investit în dispozitivul pe care, din păcate, l-ai spart.

Telefoanele noastre au, ce-i drept, o durată scurtă de viață. Dar privește partea plină a paharului - te vei putea bucura de cele mai noi tehnologii și funcții de fiecare dată când îți vei schimba telefonul.


Aruncă-ți un ochi și pe ofertele Flip.ro și vezi dacă nu cumva telefonul pe care ai pus ochii e la reducere! 👁️👁️

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!