Samsung „copiază” tehnologia folosită la bateriile mașinilor electrice, pentru telefoane mai rezistente

Samsung „copiază” tehnologia folosită la bateriile mașinilor electrice, pentru telefoane mai rezistente

Publicat de Fadia Hirtan
pe 19.04.2022

Samsung va crește capacitatea bateriilor folosite pentru telefoane printr-o tehnologie pe care, cel mai probabil, o vom putea testa începând cu următoarea serie de smartphone-uri de la producătorul sud-coreean, care ar trebui să se lanseze la începutul anului viitor. 

Momentan, tehnologia este folosită doar pentru bateriile mașinilor electrice. Metoda permite „împachetarea” mai compactă a elementelor acumulatorilor, ceea ce poate duce la „lărgirea” capacității bateriei cu până la 10%. 

Este pentru prima dată când Samsung intenționează să folosească această tehnologie pentru bateriile mici ale telefoanelor, în locul celulelor mari ale acumulatorilor mașinilor electrice. Se pare că producătorul și-a rezervat deja o linie de lucru în Coreea, precum și una de testare în China. 

Și Apple se străduiește să extindă capacitatea bateriilor montate pe telefoanele sale. Gigantul american a apelat la bateriile în formă de L în cazul anumitor modele de iPhone, care extind durata de viață a telefoanelor cu ajutorul spațiului suplimentar din lateralul acumulatorilor, în vreme ce densitatea bateriei rămâne aceeași. 

Samsung, însă, vrea ca spațiul din interiorul bateriilor sale să fie și mai bine folosit decât este deja. Așadar, se așteaptă ca producătorul să vină cu soluții care vor permite folosirea bateriilor de 5500 mAh sau chiar mai mari de atât pe viitoarele modele de telefoane de top. 

Alternativ, este foarte posibil să vedem telefoane de la Samsung subțiri, cu baterii de 5000 mAh, care ar putea folosi spațiul rămas liber la interior pentru adăugarea anumitor componente suplimentare. 

Suntem curioși, ce capacitate a bateriei are telefonul pe care îl folosești acum?

Lasă-ne mai jos un comentariu!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Comentarii

Bogdan Schiau

Bogdan Schiau

4500mAh - Samsung Galaxy S20 FE 5G

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!