S-a lansat Android 13! Vezi ce noutăți te așteaptă!

S-a lansat Android 13! Vezi ce noutăți te așteaptă!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 16.08.2022

Deși Android 12 a fost lansat la începutul lunii octombrie, anul trecut, în 2022 avem parte de o surpriză. Noua versiune a sistemului de operare e gata anul acesta mai devreme și aduce câteva noutăți care s-ar putea să te încânte.

Despre ce telefoane sunt compatibile cu noul sistem de operare și ce funcții noi aduce Android 13 am mai scris pe blog, iar azi am revenit să-ți spun că smartphone-urile Pixel sunt gata de upgrade. Telefoanele SamsungXiaomiAsusMotorolaOnePlusOppoRealmeSharpSonyVivo, dar și altele le vor urma, până la finalul anului. 

Așadar, ce este nou la Android 13?

În ceea ce privește aspectul, te vei putea bucura de teme noi, care vor prelua elemente din playerul sau aplicațiile terțe pe care le ai deschise. 

Ce e foarte interesant este că vei putea atribui, pentru anumite aplicații de pe telefon, câte o limbă specifică fiecăreia. Desigur, dacă respectivele aplicații au funcția multilinguală. Asta e posibil să te ajute mai ales dacă ți-ai propus să înveți sau să perfecționezi o limbă străină nouă. 

Android 13 mai aduce o funcție menită să-ți protejeze telefonul și să evite blocarea acestuia. Phantom Process Killer, pe care o poți regăsi și pe versiunea de Android 12, mult îmbunătățită pentru noul sistem de operare, va bloca aplicațiile pe care le lași deschise, care îți „mănâncă” bateria telefonului. 

În plus, Android 13 permite și o personalizare a ecranului telefonului, atunci când acesta este blocat. Vei observa și câteva îmbunătățiri pe partea de sunet, dar și posibilitatea de a face economie de resurse de care smartphone-ul tău are nevoie pentru a funcționa impecabil. 

Dar mai bine te las să descoperi singur și alte noutăți cu care vine la pachet noul sistem de operare Android, al cărui nume precis îți va face poftă de un desert. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!