Samsung Galaxy Note 10 Lite - review, preț și păreri

Samsung Galaxy Note 10 Lite - review, preț și păreri

Publicat de Fadia Hirtan
pe 30.03.2021

Iată ce alte informații despre Samsung Galaxy Note 10 Lite ți-am mai pregătit:

  • Review scurt la Samsung Note 10 Lite
  • Cât costă un Samsung Galaxy Note 10 Lite?
  • Note 10 Lite - design și impresii
  • Ce poți face cu S Pen-ul?
  • Galaxy Note 10 Lite - camera foto și imagini
  • Cât ține bateria la Galaxy Note 10 Lite?
  • Memorie internă și spațiu de stocare la Note 10 Lite
  • Ce tip de procesor are un Note 10 Lite?
  • Securitate și deblocare 
  • Întrebări frecvente despre Samsung Galaxy Note 10 Lite
  • Impresii finale

Review pe scurt la Samsung Note 10 Lite

Samsung Galaxy Note 10 Lite nu e nici pe departe un telefon care să fi fost la modă sau care să fi captat atenția pasionaților de smartphone-uri. Tocmai de aceea e posibil să nu fi auzit prea multe despre el. Pentru o persoană care caută, însă, un dispozitiv mai mult decât decent în ceea ce privește stocarea internă și durata de viață a bateriei, dar și o cameră foto cu potențial de top, Note 10 Lite este telefonul ideal. Să nu mai vorbim despre display-ul generos de care dispune, pe care orice serial sau clip de YouTube poate fi urmărit la o calitate excelentă. În plus, prețul cel puțin accesibil al acestui smartphone s-ar putea să te convingă să schimbi vechiul dispozitiv cu această variantă de low budget a unui Samsung Galaxy Note 10.   

Iată câteva caracteristici ale unui Samsung Note 10 Lite care s-ar putea să te intereseze:

  • afișaj Super AMOLED, HDR și un display de 6,7 inch
  • procesor exynos Octa-core (4x2.7 GHz 4x1.7 GHz)
  • memorie 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM
  • baterie Li-Po 4500 mAh, încărcare fast charging 25W
  • trei camere principale (super wide, wide și telephoto, a câte 12MP fiecare) și una frontală de 32MP
     

Primul contact pe care îl vei avea cu un Note 10 Lite s-ar putea să fie unul destul de puternic, mai ales dacă nu ești obișnuit cu o dimensiune mare a telefonului.

E drept, acest model de Samsung nu încape în toate buzunarele, ba chiar te-ai putea chinui un pic să-l porți după tine în primele zile, fiind și ceva mai greu decât alte telefoane.

Dar privește partea plină a paharului! Vei ști întotdeauna unde l-ai lăsat, pentru că e imposibil de ignorat! În plus, îți vor plăcea atât de multe specificații tehnice pe care le are, încât vei uita curând că acest telefon îți atârnă greu în buzunar. 

Să începem cu cea mai acută problemă a multora dintre noi, aceea a bateriei. Dacă telefonul pe care vrei să-l schimbi cu un Note 10 Lite este unul dintr-o generație anterioară acestui model, așteaptă-te să scapi de cea mai mare problemă pe care o aveai cu vechiul dispozitiv și nu să nu mai fii nevoit să porți mereu după tine încărcărcătorul sau un acumulator extern. 

Indiferent dacă e vorba de un smartphone nou-nouț sau de un Note 10 la mâna a doua, bateria acestui telefon, de 4.500mAh, cu 1.000mAh mai mare decât bateria unui Note 10, te va ține mult și bine, ba chiar poți ajunge să îl pui la încărcat o singură dată pe zi, dacă nu îl butonezi non stop. 

Totuși, nu avem cum să ignorăm, probabil, cea mai mare calitate a unui Note 10 Lite, aceea că are inclus un S Pen cu care îți vei ușura munca cel puțin la jumătate, mai ales dacă obișnuiești să folosești telefonul pentru a semna documente, pentru a păstra diverse notițe sau, de ce nu, pentru a desena. Telefonul va prelua și funcția unei mini tablete grafice, iar agenda unde îți notai tot felul de idei va deveni o simplă amintire, pentru că telefonul poate transforma scrisul de mână în scris de tipar dintr-o singură comandă.

Chiar dacă plasticul din care este creată carcasa unui Note 10 Lite apare încadrat la capitolul Dezavantaje, noi credem că această specificație poate fi privită drept un real atu, mai cu seamă dacă ai scăpat telefonul și ai spart ecranul cel puțin o dată până acum. În plus, spatele din policarbonat este binevenit, reducând greutatea totală a telefonului. 

E drept că fratele mai mare al acestui model de telefon, Note 10, vine cu un spate din sticlă, mult mai elegantă decât o bucată de plastic, dar gândul că acesta s-ar putea sparge în mii de bucățele într-un moment de neatenție îți poate da fiori, nu-i așa? 

Apropos, la primul contact accidental pe care Note 10 Lite probat de noi l-a avut cu parchetul, telefonul nu a pățit nimic. Ce-i drept, am avut grijă să îi punem o folie de protecție și o husă din silicon înainte să îi testăm limitele într-un mod la care nici noi nu ne-am fi așteptat.  

O altă diferență care există între un Note 10 Lite și modelul superior al acestui telefon, Note 10, este aceea că despre primul dintre ele se presupune că nu este rezistent la apă și praf. Cu alte cuvinte, nu are nicio certificare ce ar permite introducerea telefonului sub apă sau măcar stropirea acestuia fără riscuri. Greșit. Niște băieți curajoși au dus testul la extrem și au lăsat un Note 10 Lite pentru 10 minute scufundat în Cola, demonstrând că dispozitivul va funcționa perfect după o experiență de acest tip, pe care sperăm, totuși, să nu o trăiești pe pielea ta.

Să vorbim puțin și despre super-ecranul AMOLED al telefonului Note 10 Lite de care suntem convinși că te vei îndrăgosti la prima vedere. Prima vedere, te-ai prins? Culorile vibrante ale acestuia, cei 6,7 inchi și rezoluția Full HD+, de 1080x2400 pixeli, vor fi mai mult decât ai nevoie pentru a te bucura de imagini la o calitate excelentă.  

În plus, telefonul are și un mod de noapte, pe care îl poți activa manual, care va scădea lumina albastră a ecranului chiar în momentul în care soarele va apune. Astfel, ochii tăi vor fi mai protejați și îi vei simți mai puțin solicitați, chiar și după minute bune de stat cu telefonul în mână. 

Înainte de a discuta pe larg și despre alte specificații ale unui Galaxy Note 10 Lite, merită să mai amintim și despre ansamblul de camere al acestui model de telefon care te va ajuta să faci poze impecabile. 

Chiar dacă Note 10 Lite nu face parte din categoria telefoanelor populare pentru fotografiile pe care le pot face, trebuie să recunoaștem că am fost cu adevărat impresionați de imaginile realizate cu acest smartphone, cu care ne vom întâlni ceva mai târziu, când vom vorbi pe larg despre camera unui Note 10 Lite.

Până atunci, hai să aflăm mai multe despre caracteristicile acestui telefon.  

Cât costă un Samsung Galaxy Note 10 Lite?

Dacă la lansare telefonul costa aproximativ 600 de euro, adică aproape 3.000 de lei, astăzi îl poți cumpăra cu mult mai puțin. Prețul unui Samsung Galaxy Note 10 Lite se învârte în jurul a 2.000 de lei, în funcție de siteul de pe care alegi să îl comanzi. De la Flip.ro îl poți cumpăra cu un discount generos. Așadar, acest smartphone se încadrează la categoria middle în ceea ce privește costul său. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Note 10 Lite - design și impresii

Așa cum îți spuneam și mai devreme, primul contact pe care îl vei avea cu un Note 10 Lite va fi unul inedit, datorită mărimii telefonului. Dacă vechiul tău smartphone era unul obișnuit, e bine să știi că acum vei avea de-a face cu un fablet, o combinație perfectă între un telefon și o tabletă. 

Desigur, toate Note-urile sunt mari, iar modelul Lite nu va trăda cu nimic dimensiunile generoase ale acestei serii de telefoane. Ba chiar e posibil să te chinui puțin să-l mânuiești la început, pentru că Note 10 Lite abia încape într-o palmă, atât din cauza mărimii, cât și din cauza greutății sale de 199 de grame. Cu timpul, însă, te vei obișnui cu gabaritul îndrăzneț al acestui telefon. 

Fiind încadrat la o categorie low budget, cei de la Samsung nu s-au complicat foarte mult în alegerea culorilor pentru carcasa Note 10 Lite. Telefonul vine în trei variante, și anume negru mat, roșu mat și argintiu cu reflexii. De fapt, ultima variantă poartă numele de Aura White și este cea mai interesantă opțiune pe care o poți avea, dacă vrei ca telefonul tău să nu treacă neobservat. 

sursa foto: gsmarena.com

Trecem de ideea spatelui din plastic, despre care am amintit anterior, și ne îndreptăm atenția către camera bump, adică marginea care înconjoară ansamblul de camere ale unui Note 10 Lite. Chiar dacă specificațiile acestui telefon includ un camera bump, noi spunem că este aproape insesizabil, măsurând mai puțin de un milimetru. Dacă vei alege să folosești un Galaxy Note 10 Lite împreună cu o husă, ceea ce îți și recomandăm, nici nu vei observa minuscula delimitare a camerelor. 

Și dacă tot am adus în discuție husa de protecție, ar fi bine s-o cumperi odată cu telefonul și s-o utilizezi de îndată ce l-ai scos din cutie. Fiind din plastic, spatele telefonului riscă să se zgârie serios dacă îl pui în același buzunar unde îți ții și cheile, așa că, dacă nu vrei să pară că a fost atacat de o pisică în călduri, nu-l folosi până nu te-ai asigurat că e protejat. 

Camera frontală este una foarte discretă și este așezată pe centru, în partea superioară a display-ului. Fața telefonului nu mai are alte detalii, în afară de un senzor de amprentă integrat în ecran.

Ce poți face cu S Pen-ul?

S Pen-ul este o adevărată binecuvântare pentru cei care preferă să facă notițe direct în telefon ori pentru cei care au de completat sau semnat acte toată ziua. Practic, Note 10 Lite poate lua oricând locul unui laptop, dacă mai tot timpul ești plecat de la birou. 

În plus, S Pen-ul va juca un rol important și în vacanțele tale, când vei vrea să faci poze. Este constant conectat la Bluetooth-ul telefonului și poate fi folosit pe post de declanșator pentru fotografii făcute de la distanță. În plus, e bine să știi despre acest accesoriu de care te vei îndrăgosti că se va comporta asemenea unui pix sau stilou pe care îl poți folosi, după bunul plac, pentru a scrie, a desena sau chiar a colora. 

Vârful S Pen-ului are 0,7 milimetri și poate sesiza până la 4.096 de puncte de presiune. Cu acest accesoriu mai poți selecta o bucată de text pe care vrei să o traduci instantaneu, poți copia fragmente de text chiar și din formate care nu permit acest lucru în mod normal (cum ar fi .pdf sau .jpg) sau poți scrie mesaje sau desena direct pe o poză sau un filmuleț, fiind sigur că orice ai alege să adaugi imaginilor va urmări cu funcția de tracking întreaga filmare. 

Pentru a-l activa, e suficient să apeși discret pe capătul lui ca S Pen-ul să iasă și să fie gata să-ți fie un asistent de nădejde. 

Galaxy Note 10 Lite - camera foto și imagini

Sau, mai bine zis, camerele foto, pentru că sunt patru în total, cu tot cu cea frontală, de selfie. Vei fi uimit de stabilitatea cu care un Note 10 Lite va face poze cu cadrele tale preferate sau clipuri, care vor fi lipsite de imagini care lasă impresia că „vibrează”. Funcția super steady va face ca mișcările să fie foarte fluide, așa că poți spune adio pozelor mișcate. 

Camera frontală de 32MP îți va asigura selfie-uri impecabile, cu funcții multiple de editare, în vreme ce camerele de pe spatele telefonului, în număr de trei, fiecare a câte 12MP, vor conlucra pentru fotografii sau clipuri perfecte, chiar și pe o lumină scăzută. Una dintre aceste camere va acoperi funcția de ultrawide, în vreme ce celelalte două vor avea grijă să surprindă toate detaliile pe un unghi wide și în adâncime. 

Updateul la Android 11, One UI 3, realizat chiar la începutul lunii februarie, a adus îmbunătățiri remarcabile și în ceea ce privește stabilizarea imaginilor printr-un auto focus actualizat, editarea acestora direct din galerie, precum și convertirea pozelor deja editate și salvate în varianta lor inițială, pentru a nu pierde niciun cadru important din viața ta. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cât ține bateria la Galaxy Note 10 Lite?

Cu funcții remarcabile pentru camera acestui model de telefon și cu ușurința cu care îți vei putea face cele mai bune poze de la distanță, folosind S Pen-ul, suntem convinși că vei vrea să fotografiezi non stop tot ce-ți apare în față. Totuși, s-ar putea să te întrebi cât ține bateria la Galaxy Note 10 Lite, dacă tot vei vrea să-l folosești toată ziua. 

Veștile bune continuă să vină, pentru că acumulatorul acestui telefon este unul mare, de 4.500mAh, deci e posibil ca nevoia de reîncărcare a telefonului să apară o singură dată pe zi. Desigur, e foarte important și care sunt activitățile pentru care îl folosești, la fel cum contează și câte aplicații ai deschise simultan. În mod normal, ar trebui să poți rezista o zi întreagă fără să încarci telefonul, cel puțin în primii doi ani de utilizare.

În plus, încărcătorul unui Galaxy Note 10 Lite este unul de tip super fast charging, ceea ce înseamnă că în aproximativ o oră telefonul tău va acumula energie pentru o zi întreagă la o folosire moderată. 

E bine să știi că atunci când plasezi o comandă pe Flip.ro ai posibilitatea de a alege și un încărcător compatibil telefonul ales de tine. Desigur, dacă încărcătorul tău vechi se potrivește cu noul model de smartphone pe care ai pus ochii, îl poți folosi în continuare pe acela.

Memorie internă și spațiu de stocare la Note 10 Lite

Dacă vechiul tău telefon insista să ștergi constant fișiere media, din lipsă de spațiu, află că visul ăsta urât e pe cale să devină o simplă amintire. Galaxy Note 10 Lite vine cu o stocare internă de 128GB cu posibilitatea de extindere a spațiului de stocare cu până la 1TB. Asta în cazul în care decizi să utilizezi al doilea slot de SIM pentru un card micro SD. 
A, nu ți-am spus? Galaxy Note 10 Lite este dual SIM! Deci fie alegi să te bucuri de mai mult spațiu de stocare a telefonului, fie optezi pentru varianta a două cartele simultan, eventual dacă folosești telefonul în scopuri business. 
 

Ce tip de procesor are un Note 10 Lite?

Ești tipul de persoană care lucrează simultan cu mai multe aplicații? Înseamnă că un Note 10 Lite este telefonul perfect pentru tine, care nu s-ar împotmoli niciodată, indiferent de cât de multe ai păstra deschise. 

Cu o tehnologie de 10nm și 8GB de RAM, fii sigur că acest smartphone nu se va „împiedica” în timpul vreunui joc, al vreunui download, al vreunui streaming sau a vreunei activități care implică deschiderea mai multor programe și rularea acestora în fundal.  

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Securitate și deblocare 

Când vine vorba de securitatea unui Galaxy Note 10 Lite, producătorii s-au gândit la toate metodele de a-ți păstra datele în siguranță, mai puțin la scannerul de iris, pe care l-au pierdut de la ultima generație, adică de la Samsung Galaxy Note 9 încoace. Cu recunoaștere facială, autentificare prin amprentă și PIN, model sau parolă, e foarte greu ca acest telefon să poată fi deblocat de oricine altcineva în afară de tine. 

Ce-i drept, delocarea prin recunoaștere facială are, uneori, mici scăpări, așa că îți recomandăm să folosești cel puțin încă o metodă de deblocare a telefonului. Aceasta se va dovedi a fi excelentă nu doar atunci când senzorul frontal se va încăpățăna să colaboreze, ci și atunci când, de exemplu, nu-ți vei putea îndepărta masca pentru a folosi telefonul. 

În plus, pentru a-ți ține informațiile personale departe de hackeri, telefonul este protejat de posibile atacuri de tip malware printr-o platformă de securitate Knox. 

Întrebări frecvente despre Samsung Galaxy Note 10 Lite


 1. S Pen-ul este inclus în prețul telefonului?

Da, vei primi S Pen-ul alături de telefonul comandat de pe Flip.ro.

2. Note 10 Lite vine cu căști?

Nu, pachetul pe care îl vei primi de la Flip.ro va conține doar telefonul, fără alte accesorii, cum ar fi căști, încărcător sau husă. Pe acestea le poți comanda separat.

3. Câte difuzoare are un Note 10 Lite și cum este sunetul redat?

Telefonul are un singur difuzor, localizat în partea de jos a dispozitivului, iar sunetul redat ce acesta este unul clar.

4. Se poate încărca la 45W?

Nu, un Note 10 Lite suportă doar încărcarea de 25W, așa cum reiese din specificațiile oferite de producător. 

5. Note 10 Lite suportă card de memorie suplimentar?

Da, poți adăuga până la 1TB de stocare, folosind un microSD. 

6. Note 10 Lite are radio FM?

Da, telefonul dispune de un modul radio FM încorporat.

7. Note 10 Lite este rezistent la apă?

Deși nu are certificarea IP68, Samsung Galaxy Note 10 Lite este rezistent la apă.

 8. Ce tip de ecran are?

Modelul Galaxy Note10 Lite utilizează sticlă securizată Corning Gorilla Glass 3.

 9. Se poate încărca și wireless?

Modelul Galaxy Note 10 Lite suportă încărcarea rapidă prin cablu (25W), însă nu și încărcarea wireless.

10. Ce tip de carcasă are Note 10 Lite?

Carcasa modelului Galaxy Note10 Lite este confecționată din material plastic.

11. S Pen-ul de pe 10 Lite este compatibil și cu alte telefoane cu stylus?

S Pen-ul este compatibil doar cu modelele Galaxy Note 10 Lite.

12. Ce fel de port audio are un Note 10 Lite?

Toate modelele Galaxy Note10 Lite dispun de un port audio dedicat (3.5 mm stereo).

13. Note 10 Lite este dual SIM?

Da, acesta este un telefon cu dual SIM. 

14. Samsung Galaxy Note 10 Lite este 5G?

Nu, Note 10 Lite nu suportă tehnologia 5G. 

15. Unde este scanerul de amprentă la Note 10 Lite?

Poți debloca telefonul ținând degetul în zona de jos a ecranului telefonului, pe centru.

16. Cât cântărește un Note 10 Lite?

Telefonul are o greutate de 199 de grame.

17. Ce dimensiuni are un Note 10 Lite?

Are 76,1 x 163,7 x 8,7 milimetri (lățime, înălțime, grosime).

18. Galaxy Note 10 Lite are notch, crestătură?

Nu, acest telefon nu are crestătură.

Impresii finale 

Din orice unghi ai privi acest telefon, n-are cum să nu-ți placă. Numărul mare de utilități pe care îl poate avea, dar și camerele suficient de performante pentru a satisface și cel mai pretențios pasionat de fotografie, S Pen-ul, bateria generoasă, care se încarcă în câteva minute și te ține până seara, târziu, toate aceste caracteristici ale unui Galaxy Note 10 Lite îl fac să fie un telefon perfect pentru oricine, dar mai cu seamă pentru cei care nu vor să plătească o avere pentru un smartphone de ultimă generație. 

Dacă nu găsești un Samsung Galaxy Note 10 Lite în oferta Flip.ro, te invităm să revii pe site, pentru că actualizăm în timp real stocurile de telefoane. În felul ăsta, poți avea șansa de a-ți cumpăra acest model sau oricare altul care te tentează. 
Tu ce părere ai despre Samsung Galaxy Note 10 Lite? Lasă-ne un comentariu mai jos și hai să împărtășim idei!

_________

surse foto: Samsung.com & Shutterstock.com

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!