Cele mai frecvente probleme pe care le are iPhone 14 și cum le poți rezolva

Cele mai frecvente probleme pe care le are iPhone 14 și cum le poți rezolva

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.09.2022

Cei mai norocoși fani Apple se bucură deja de noile telefoane din seria iPhone 14. Tot ei au sesizat și mici provocări cu care dispozitivele se confruntă. Mulți utilizatori ai seriei 14 au postat pe canalele de social media faptul că smartphone-urile întâmpină diferite probleme de funcționare, care, însă, vor fi remediate în scurt timp de compania americană, cel mai probabil la viitorul update de iOS.

Totuși, erorile încă sunt prezente și se pare că afectează în special modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Dacă ai trecut și tu la unul dintre aceste modele de top de la Apple, e foarte posibil ca informațiile din acest material să te intereseze direct.

Iată, așadar, care sunt cele mai frecvente probleme pe care le au telefoanele din seria iPhone 14 și cum s-ar putea rezolva. 

iPhone 14 Pro se blochează la transferul de date

Evident, primul pas pe care îl ai de făcut atunci când îți cumperi un nou telefon este să-l configurezi după bunul tău plac. Asta include, înainte de toate, și transferul de date de pe vechiul telefon la care ai renunțat. 

Mai mulți utilizatori de iPhone 14 Pro au sesizat că dispozitivul se blochează încă de la acest pas. Altfel spus, telefoanele intră în freeze, ceea ce le face imposibil de configurat. iCloud-ul nu poate fi accesat, iar opțiunea de transfer de date de pe un alt iPhone rămâne inactivă.

Cum rezolvi situația:

Apple a recunoscut că, pe anumite dispozitive, utilizatorii ar putea întâmpina această situație, însă nu are și o soluție concretă pentru ea. În schimb, compania recomandă repornirea dispozitivului și reluarea transferului de date, dacă telefonul rămâne blocat pentru mai mult de cinci minute, până la finalizarea investigațiilor specialiștilor în acest sens. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Camera de pe iPhone 14 Pro „tremură” în anumite aplicații

Apple a upgradat camera principală de pe iPhone 14 Pro cu un obiectiv de 48MP. Însă chiar această îmbunătățire le dă de furcă unor utilizatori, care au sesizat că anumite aplicații de social media au devenit, practic, incompatibile cu noile camere.

Concret, fanii telefoanelor de top au reclamat că imaginea tremură atunci când deschid camera pe InstagramSnapchat sau Tiktok

Problema pare să fie din cauza stabilizării optice a camerei, al cărei principal scop ar fi trebuit să fie tocmai minimalizarea „tremurăturilor”. Anumiți utilizatori de iPhone 14 Pro au menționat că telefoanele lor nu doar că mișcă imaginea, dar produc și un zgomot ciudat atunci când deschid camera în aplicațiile de social media. 

Cum rezolvi situația:

Se pare că iOS 16.0.2 remediază această situație, așa că descarcă cea mai nouă versiune de iOS disponibilă în telefon. 

iPhone 14 și iPhone 14 Pro au probleme cu aplicațiile iMessage și FaceTime

Dacă folosești aplicațiile iMessage și FaceTime și ai observat că imediat după configurarea noului telefon, iPhone 14 sau iPhone 14 Pro, acestea nu mai funcționează corespunzător, poate te ajută informația că nu ești singurul care se confruntă cu această situație. 

Apple a fost sesizat cu privire la faptul că unii utilizatori ai noilor telefoane nu mai pot primi apeluri în cele două aplicații. De asemenea, compania a aflat de posibila situație în care te-ai putea afla și tu, adică cea în care vezi un balon de mesaj verde, în loc de unul albastru, atunci când trimiți un mesaj către un alt telefon. La fel de frecvente par a fi și cazurile în care noile telefoane Apple afișează în cele două aplicații destinatari din conturi greșite.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum rezolvi situația:

Apple știe de această situație și recomandă actualizarea softului la cel mai recent update de iOS. În cazul în care versiunea iOS 16.0.2, disponibilă la momentul scrierii acestui material, nu rezolvă situația, urmează pașii de mai jos:

  • intră la Settings și alege Cellular;
  • în cazul în care folosești mai multe numere de telefon pe același dispozitiv, asigură-te că ai selectat și activat numărul pe care te interesează să faci setarea;
  • revino în meniul Settings și apasă pe Messages;
  • dă click pe Send & Receive;
  • scrie numărul de telefon pe care vrei să-l utilizezi pentru mesaje;
  • revino iar la Settings și dă click pe FaceTime;
  • scrie din nou numărul de telefon pe care vrei să-l atribui aplicației FaceTime.

Nu poți da copy-paste la un text pe iPhone

Din păcate, nu doar cele mai noi telefoane de la Apple întâmpină această problemă, ci și modelele mai vechi. Iar asta se întâmplă din cauza unor erori de soft ale versiunii iOS 16. Dacă nu poți da copy-paste unui text, găsești soluția în paragraful următor.

Cum rezolvi situația:

Fă update la versiunea iOS 16.0.2, iar problema va dispărea. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Bateria telefonului scade mai repede

Din nou, nu vorbim aici de o situație întâlnită doar pe modelele de iPhone 14, ci și pe cele mai vechi de la Apple, adică cele lansate de la iPhone XR până la iPhone 13, inclusiv. Problema descărcării mult mai rapide a bateriei acestor telefoane pare să aibă aceeași cauză, upgrade-ul la iOS 16.

Cum rezolvi situația:

Din păcate, deocamdată nu există o alternativă pentru această provocare. 

Lansată încă de acum două săptămâni, noua versiune de iOS nu are încă o soluție care să reducă din consumul exagerat al bateriei, pe care mulți utilizatori au reclamat-o. Speranța rămâne la actualizarea iOS 16.0.3 sau la iOS 16.1, aflate în momentul scrierii acestui material în variante beta. 

Tu ai întâmpinat probleme în ultima vreme pe iPhone?

sursa: tomsguide.com

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!