iPhone-urile vor permite plățile contactless prin simpla apropiere a telefoanelor

iPhone-urile vor permite plățile contactless prin simpla apropiere a telefoanelor

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.01.2022

Dacă activitatea ta se desfășoară sub „umbrela” unui SRL sau al unui PFA și folosești un telefon Apple, vestea asta te va încânta, negreșit. În curând, iPhone-urile vor putea permite plata contactless prin simpla apropiere a telefoanelor. Altfel spus, telefonul tău ar putea ține locul unui POS, pentru că va putea primi bani de la un alt smartphone sau card, contactless, prin NFC. 

Potrivit unui raport Bloomberg, Apple, care a cumpărat în 2020 pentru 100 de milioane de dolari un start-up de plăți contactless, numit Mobeewave, se pare că urmează să implementeze acest serviciu pe cele mai noi modele de telefoane, cel mai probabil disponibil la următorul update de software, pe care urmează să îl vedem în scurt timp.

Înainte de a fi cumpărați, cei de la Mobeewave au lucrat și cu cei de la Samsung. Aceștia au testat împreună cu gigantul coreean o funcționalitate NFC similară, pentru prima dată în Canada, folosind sistemul denumit Samsung POS. Serviciul permite telefoanelor Samsung să accepte plăți direct de la carduri contactless și servicii de plată NFC precum Apple Pay, Samsung Pay și Google Pay. Practic, telefoanele Samsung puteau fi transformate în POS-uri mobile. 

Nu se cunoaște exact data la care acest serviciu ar putea fi disponibil și pe telefoanele Apple sau dacă sistemul va folosi propria rețea de plată ori dacă se va recurge la un parteneriat extern, adică la alte servicii financiare care funcționează deja la noi, cum ar fi Viva Wallet POS sau mPOS

E posibil să vedem această funcționalitate pe următoarea versiune a sistemului de operare, adică începând cu iOS 15.4, după ce Apple a lansat chiar astăzi varianta 15.3

Ce spui, ți-ar fi de folos să poți face plăți de pe telefonul tău Apple direct către un alt iPhone?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!