Apple lansează iOS 15.3, menit să corecteze o eroare care-ți dezvăluia datele personale

Apple lansează iOS 15.3, menit să corecteze o eroare care-ți dezvăluia datele personale

Publicat de Fadia Hirtan
pe 27.01.2022

Telefoanele Apple primesc update la versiunea iOS 15.3, după ce s-a descoperit că mai vechiul sistem de operare, iOS 15.2 avea o problemă serioasă. Concret, browserul Safari 15, cu care venea la pachet iOS 15.2, putea dezvălui datele personale înregistrate în contul Google al utilizatorilor. În plus, browserul putea leak-ui istoricul de navigare. 

Vulnerabilitatea provenea dintr-o problemă la implementarea de către Apple a IndexedDB, o interfață de programare a aplicațiilor (API) care stochează date în browser. Aceste constatări au fost făcute de cei de la FingerprintJS, un serviciu de detectare a amprentelor și fraudelor din browser, comunicate ulterior celor de la 9to5Mac.

Actualizarea pe care Apple a făcut-o chiar astăzi reprezintă o soluție de securitate esențială. 9to5Mac a testat versiunea iOS 15.3 și a constatat că aceasta rezolvă problema de securitate întâmpinată de utilizatorii gadgeturilor Apple

iOS 15.3 nu pare să includă și alte update-uri importante. Apple și-a actualizat ultima dată sistemul de operare cu versiunea 15.2, care a inclus îmbunătățiri pentru modul macro al telefoanelor iPhone 13 Pro, dar și programul Digital Legacy, care îți permite să lași moștenire contul tău Apple unui apropiat, în cazul nefericit în care ți-ai putea pierde viața.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!