5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cu telefonul tău

5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cu telefonul tău

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.10.2021

Un telefon este, fără îndoială, cel mai important gadget pe care îl avem. Ținem smartphone-ul aproape pentru conversații, hărți, comenzi de mâncare, shopping online, monitorizarea consumului de calorii, rezervări pentru următoarea vacanță, starea vremii ori playlistul preferat. Tocmai de aceea, nu greșim când spunem că telefoanele ne-au schimbat complet felul în care gestionăm activitățile de zi cu zi.

Totuși, dacă te regăsești în vreunul dintre următoarele scenarii, ai face bine să renunți la obiceiurile nesănătoase, atât pentru tine, cât mai ales pentru dispozitivul tău. Iată care sunt cele cinci lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată cu telefonul tău.

1. Să uiți de update-uri

Îți sună cunoscut? Fie că vorbim de update-ul la aplicațiile pe care le folosești sau la cel de soft ori de securitate, amânarea actualizărilor ți-ar putea ingreuna mult interacțiunea pe care o ai cu telefonul tău. 

Îți recomandăm să nu le ignori și să le faci de îndată ce primești notificarea că sunt disponibile. Iar dacă ai un telefon Samsung, intră din când în când pe Play Store și vezi dacă aplicațiile pe care le folosești la ordinea zilei au sau nu nevoie de un update. La fel de bine, dacă folosești un iPhone, verifică în App Store dacă e sau nu nevoie de vreo actualizare.

E posibil ca telefonul pe care îl folosești acum să nu mai aibă spațiu suficient pentru a permite aplicațiilor sau sistemului de operare să facă update-urile necesare. În acest caz, fie alegi să ștergi fișiere mai vechi, fie le transferi într-un cloud sau pe un alt dispozitiv, fie faci un upgrade la telefon. Pe Flip.ro găsești mereu oferte excelente la zeci de modele de smartphone-uri second hand recondiționate. Aruncă-ți un ochi pe reducerile de care te poți bucura astăzi:

2. Să te conectezi la rețele publice de Wi-Fi

Da, știm, poate părea tentant să folosești net de la o rețea publică, așa cum este cea dintr-un restaurant sau dintr-un aeroport. Însă nu întotdeauna ce e gratuit e și bun. În cazul de față, conectarea la o rețea publică de Wi-Fi te-ar putea costa mai mult decât crezi.

Dacă nu mai ai net pe telefon (din date) și ești, totuși, nevoit să te conectezi online, fii foarte atent la site-urile pe care intri și unde alegi să-ți scrii user name-ul, parola sau datele de pe cardul bancar. Rețelele publice de Wi-Fi cad des pradă hackerilor, așa că ai face mai bine să le eviți.

Într-o postare ceva mai veche de pe blog ți-am lăsat și un top 10 al celor mai buni antivirusi pentru telefoane Android si iOS din care îți recomandăm să te inspiri, dacă vrei să-ți păstrezi informațiile de pe telefon în perfectă siguranță.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

3. Să folosești un încărcător ieftin sau unul care nu e original

Se poate întâmpla oricui să rămână fără baterie la telefon și să folosească primul încărcător pe care pune mâna. Dacă acest scenariu ar fi unul singular sau rar, nu ar fi nicio problemă. 

Însă atunci când telefonul tău apucă să ia energie numai de la încărcătoare ieftine, de la cabluri de alimentare din mașină sau cu ajutorul unor produse fake să nu te mire faptul că bateria acestuia nu va mai ține ca înainte. Ba chiar e posibil să-ți „ajuți” telefonul să se transforme dintr-unul mobil într-unul fix, care are nevoie mult prea repede de reîncărcare.

Tot pe blog ți-am arătat și cum deosebești un încărcător original de unul fake, dar și cât de sigură e încărcarea wireless pentru telefonul tău. Află de acolo care este metoda corectă de reîncărcare a unui smartphone.

4. Să nu-l cureți niciodată

Nu știm dacă te-ai gândit la asta până acum, dar telefonul tău poate fi gazda perfectă pentru o mulțime de microbi, bacterii sau viruși cu care intri zilnic în contact. Obiceiul de a-ți dezinfecta telefonul nu trebuie să se transforme într-o obsesie, însă ai face bine ca măcar o dată pe zi să-ți rezervi câteva secunde pentru a șterge cu grijă smartphone-ul de care punem pariu că nu te desparți nici atunci când mergi la toaletă. 

Însă, nu uita, nu orice substanță e bună pentru a-ți curăța telefonul. Ți-am prezentat nu demult 7 produse care ți-ar putea distruge telefonul, dacă le folosești pentru a-l dezinfecta, așa că află ce e recomandat să eviți pentru procesul de igienizare a acestui dispozitiv. 

5. Să-l lași la încărcat peste noapte

Dacă te întrebai de ce nu ar trebui să-ți încarci telefonul peste noapte, e bine să știi că acest obicei va reduce din capacitatea bateriei și-l va expune supraîncălzirii, fenomen care îi poate afecta componentele interne, în timp sau chiar imediat. 

Ideal este să-ți pui telefonul la încărcat când bateria acestuia are 20% sau mai puțin și să-i deconectezi cablul de alimentare când acumulatorul a ajuns la 80%. Încearcă metoda asta pentru câteva zile și vei fi uimit de cât de mult va ține bateria!


Ai identificat în lista de mai sus măcar un obicei pe care îl ai? Te sfătuim să renunți cât mai curând la el, dacă vrei să te bucuri de telefonul tău un timp îndelungat!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!