iPhone 11 Pro Max - review, preț și păreri

iPhone 11 Pro Max - review, preț și păreri

Publicat de Fadia Hirtan
pe 01.04.2021

Dacă ai fost curios să citești părerile noastre din review-ul la iPhone 11 Pro, cu siguranță știi cât de impresionați am fost de specificațiile și designul acestui telefon de la Apple. Totuși, dacă e să ne uităm puțin în urmă, parcă ne-am cam grăbit în a „arunca” toate cuvintele de laudă către acest model de telefon, pentru că nu aveam de unde să știm cât de mult ne va plăcea iPhone 11 Pro Max

Să nu ne înțelegi greșit, iPhone 11 Pro este un telefon excelent, de care ne-am îndrăgostit la prima vedere, dar mai ales la prima utilizare. Însă iPhone 11 Pro Max vine să facă un raise remarcabil, din toate punctele de vedere. 

În rândurile următoare, vei vedea despre ce anume vorbim când spunem că iPhone 11 Pro Max a fost, așa cum îi spune și numele, cel mai bun telefon din 2019 lansat de Apple, care încă ține podiumul celor mai bine echipate smartphone-uri pe care le-ai putea folosi vreodată.

Iată ce vei putea afla din acest review al unui iPhone 11 Pro Max:

  • Review scurt la iPhone 11 Pro Max
  • Cât costă un iPhone 11 Pro Max?
  • iPhone 11 Pro Max - design și impresii
  • iPhone 11 Pro Max - camere foto și imagini
  • iPhone 11 Pro Max - display și sunet 
  • Cât ține bateria la iPhone 11 Pro Max?
  • Memorie internă și spațiu de stocare la iPhone 11 Pro Max
  • Ce tip de procesor are un iPhone 11 Pro Max?
  • Întrebări frecvente despre iPhone 11 Pro Max
  • Impresii finale

 

Review scurt la iPhone 11 Pro Max

Cu un set de camere impecabile, un procesor fâșneț, un design mai mult decât elegant și un display de cea mai bună calitate, iPhone 11 Pro Max este tipul de telefon pe care vrei să-l păstrezi constant în câmpul vizual și să-l arăți prietenilor, mai ales în primele ore (sau zile) de utilizare.

Cine spune că mărimea nu contează? Ba sigur că e foarte importantă, dar de acest lucru te vei convinge odată ce vei avea primul contact cu un iPhone 11 Pro Max. Acest model de smartphone, care cu greu îți încape într-o singură palmă, avea să fie, la momentul lansării sale, adică în septembrie 2019, cel mai mare și mai puternic telefon pe care Apple l-a creat vreodată. 

Din nou, la fel ca în cazul lui iPhone 11 Pro, nu ne-am putut lua prea repede nici ochii, nici degetele de pe spatele din sticlă mată al lui 11 Pro Max. Ăsta e tipul de telefon pe care nu te mai saturi să-l atingi, dar de acest fapt te vei convinge singur.

Ba chiar am putea spune că o husă i-ar răpi din frumusețe, deși nu te putem sfătui să renunți la ideea de a-l proteja cu un accesoriu de acest tip de eventualele aterizări forțate la care ar putea fi supus, fără voia ta. 

Noi am ales să testăm tot varianta Midnight Green, cum am făcut și în cazul lui iPhone 11 Pro, pentru că iubim această nuanță. Despre celelalte opțiuni de culoare ale carcasei unui iPhone 11 Pro Max vom vorbi ceva mai târziu, când vom trece în revistă toate aspectele legate de design-ul acestui telefon. 

Spoiler alert! iPhone 11 Pro Max vine cu un upgrade pe parte de camere, așa că pozele pe care le vei face în lumină foarte slabă vor fi mai luminoase ca niciodată. Ba chiar putem spune că, până să testezi un iPhone 12, cea mai bună alegere în materie de telefoane de la Apple, dacă vrei ca pozele tale să fie cât mai aproape de ideea de fotografii perfecte, vine sub forma unui iPhone 11 Pro Max

Display-ul OLED de 6,5 inch este, din nou, un detaliu peste care nu ai cum să treci prea ușor. Culorile sale vii, detaliile bine definite și cursivitatea imaginilor care rulează pe ecranul unui iPhone 11 Pro Max vor fi specificațiile care vor adăuga bile albe în urna acestui smartphone. La fel și sunetul clar redat de difuzoarele stereo.

Nu putem privi acest telefon decât cu obiectivitate, așa că n-o să-ți ascundem ce NU ne-a plăcut la iPhone 11 Pro Max. Și vrem să trecem la capitolul „defecte” camera bump-ul de pe spatele telefonului, suficient de proeminent cât să te enerveze. 

La fel și funcția de defocusare a fundalului (efectul bokeh), pe care ai vrea s-o folosești pentru un portret numai bun de urcat pe Instagram, care la alte telefoane e mult mai bine definit. 

Totuși, iPhone 11 Pro Max compensează cele două mici inconveniente cu o baterie suficient de potentă, care să susțină o mulțime de activități pe care le-ai putea face cu acest telefon. 

Apple promite cu cinci ore mai multă baterie decât în cazul unui iPhone XS Max, modelul apărut cu un an înaintea lui 11 Pro Max, ceea ce nu poate decât să ne bucure. 

În plus, funcția de încărcare rapidă îți va permite să îți folosești din nou telefonul iPhone 11 Pro Max după doar o jumătate de oră de încărcare pentru o capacitate de 50%. Desigur, poți opta și pentru varianta de încărcare wireless pentru acest telefon, dacă nu te grăbești prea tare.

Până să analizăm, pas cu pas, toate specificațiile acestui telefon, iată și alte câteva caracteristici ale unui iPhone 11 Pro Max de care sigur ești interesat:

  • afișaj Super Retina XDR OLED, HDR10 și un display de 6,5 inch
  • procesor Hexa-core (2x2.65 GHz Lightning + 4x1.8 GHz Thunder)
  • memorie 64GB cu 4GB RAM, 256GB cu 4GB RAM sau 512GB 4GB RAM
  • baterie Li-Ion 3969 mAh, încărcare fast charging 18W
  • trei camere principale (wide, ultra wide și telephoto, a câte 12MP fiecare) și una frontală de 12MP

Așadar, modelul iPhone 11 Pro Max face, fără îndoială, un pas înainte în ceea ce privește tehnologia și aduce câteva îmbunătățiri față de modelele precedente de la Apple. 

Te întrebi dacă merită să faci un upgrade la acest model de telefon? Află din rândurile de mai jos tot ce ar trebui să știi despre el, până să ajungi să citești și materialul în care am făcut o comparație între iPhone 11 Pro Max și iPhone 11 Pro.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cât costă un iPhone 11 Pro Max?

La data lansării, un iPhone 11 Pro Max costa în România peste 5.000 de lei, indiferent de capacitatea internă de care vorbim. Mai exact, pentru varianta de 64GB trebuia să plătești 5.899 lei pentru un iPhone 11 Pro Max, în vreme ce pentru un telefon cu capacitatea de 256GB erai nevoit să achiți 6.699 lei. iPhone 11 Pro Max de 512GB depășea, în unele magazine, prețul de 8.000 de lei.

În octombrie 2020, când a fost scoasă pe piață următoarea serie de iPhone-uri, adică iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max, se aștepta ca prețul unui iPhone 11 Pro Max să sufere mici modificări. Nu a fost întocmai așa, pentru că majoritatea magazinelor, fie ele online sau fizice, vând acest telefon în 2021 la prețuri de peste 5.000 de lei. 

Dacă răspunsul la întrebarea Cât costă un iPhone 11 Pro Max nu te-a satisfăcut, avem să-ți dăm o veste bună!

De la Flip.ro îl poți cumpăra la prețuri de până la 42% mai mici decât cele listate de magazinele din România. De exemplu, un iPhone 11 Pro Max de 64GB costă doar 3.844 de lei, în vreme ce un iPhone 11 Pro Max de 512GB poate fi cumpărat cu 4.499 lei

Iată doar câteva exemple, pentru a te convinge de ofertele noastre:


 

 

iPhone 11 Pro Max - design și impresii

Dacă vei pune un iPhone 11 Pro Max și un iPhone XS Max (predecesorul telefonului pe care îl analizăm în acest material) cu fețele în sus, probabil nu vei sesiza nicio diferență serioasă între cele două modele. Și ai perfectă dreptate. 

Dimensiunea display-ului rămâne aceeași ca în cazul unui XS Max, cea de 6,5 inch, notch-ul enervant tronează în același loc pe ecran, marginile curbate din oțel inoxidabil se regăsesc în ambele variante de produs, iar partea inferioară a telefonului găzduiește același conector Lightning și două grile pentru difuzoare. 

Așadar, dacă obișnuiai să folosești un telefon de la Apple din gama Max, probabil nu vei fi cu nimic impresionat de un 11 Pro Max. În schimb, dacă treci de pe un smartphone obișnuit la acest tip de dispozitiv, șansele să te mai întorci vreodată la dimensiuni mai mici sunt aproape nule. 

Te vei îndrăgosti pe loc de mărimea generoasă a display-ului, care îți va oferi o experiență unică cel puțin la vizionarea clipurilor. 

Cu ce vine nou iPhone 11 Pro Max pe partea de design? În primul rând, cu un spate din sticlă mată, extrem de plăcută la atingere, care nu mai rămâne pătată de urmele degetelor. 

Suita de camere de pe spatele unui iPhone 11 Pro Max este identică cu cea de pe un iPhone 11 Pro, protejată de aceeași delimitare reliefată sub formă de pătrat. Dacă alegi să folosești acest telefon fără o husă de protecție, ai grijă unde și lângă ce alte dispozitive electronice îl așezi, pentru că fie ca zgâria alte ecrane cu această crestătură a camerelor, fie va expune obiectivele camerelor sale unui șoc fizic, care s-ar putea traduce prin urme vizibile. 

Îți promiteam mai sus că discutăm și despre posibilitățile de nuanțe dintre care poți alege atunci când vine vorba de carcasa unui iPhone 11 Pro Max. 

Chiar dacă noi suntem pur și simplu fascinați de nuanța Midnight Green, tu poate vei opta pentru varianta unui iPhone 11 Pro Max Silver (argintiu), iPhone 11 Pro Max Space Grey (gri metalizat) sau a unui iPhone 11 Pro Max Gold (auriu). 

E bine să știi, însă, că indiferent de nuanța aleasă pentru carcasa telefonului tău, cu excepția cazului când vei folosi o husă transparentă, aceasta va fi mai tot timpul acoperită de acest accesoriu menit să-ți protejeze telefonul. Așa că poate ar fi mai indicat să cumperi cea mai avantajoasă variantă de telefon, în funcție de capacitatea de memorie internă, și să lași culoarea carcasei pe ultimul loc. 

Nu în ultimul rând, e bine să știi despre iPhone 11 Pro Max că este certificat IP68, ceea ce înseamnă că este rezistent atât la praf fin și la stropirea cu apă, cât și la scufundarea de până la 2 metri pentru o perioadă maximă de 30 de minute în apă dulce. 

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

iPhone 11 Pro Max - camere foto și imagini

iPhone 11 Pro Max vine cu trei camere principale, fiecare dintre acestea având rolul bine definit. Vorbim de o cameră cu unghi larg, un teleobiectiv, care va permite funcția de zoom optic 2x, și o cameră cu capacitate ultrawide, fiecare a câte 12MP. 

Așadar, suita de camere va permite atât surprinderea cadrelor foarte largi, perfecte pentru peisaje sau grupuri mai mari de oameni, cât și captarea imaginilor atunci când personajele sunt în mișcare. Dimensiunea pixelilor și rezoluția pozelor pe care le vei face cu un iPhone 11 Pro Max te vor impresiona, acestea fiind clare, bine definite și luminoase.

Totodată, imaginile video surprinse prin camerele unui iPhone 11 Pro Max vor fi mai fluide decât cele pe care erai obișnuit să le obții cu ajutorul altor telefoane de la Apple. E bine să știi că acest smartphone e capabil să înregistreze clipuri în 4K la 60 de cadre pe secundă (fps), informație care poate fi tradusă în două moduri. 

Da, amintirile tale video vor fi de o calitate extrem de bună, dar memoria telefonului tău se va umple mai repede. De aceea, o idee bună ar fi să optezi pentru varianta unui iPhone 11 Pro Max de 512GB

Nu putem trece de capitolul camerelor unui iPhone 11 Pro Max fără să amintim, măcar, de funcția de Night Mode, mult îmbunătățită față de alte telefoane ale brandului american. 

Dacă ești fan Apple, probabil știi deja că telefoanele acestui brand nu excelau la fotografierea pe întuneric. Ba chiar erai deseori invidios pe ce pot face unele telefoane de la Samsung la acest capitol. 

Nu mai e cazul să te uiți cu invidie în „curtea vecinului”, pentru că pe iPhone 11 Pro Max vei întâlni un mod de noapte perfect pentru cadre impecabile, indiferent de lumina din jur. Singurul secret pentru a obține poze clare chiar și pe întuneric va fi să nu miști telefonul cât timp faci fotografia, adică 2-5 secunde. 

 

iPhone 11 Pro Max - display și sunet 

Pe lângă upgrade-ul făcut suitei de camere, iPhone 11 Pro Max mai vine la pachet și cu un display de 6,5 inchi, cu un panou Super Retina XDR OLED mult rafinat. Vizionarea clipurilor video se va transforma într-o adevărată experiență cinematografică, Apple plusând mult în această direcție.

Să stea, oare, secretul ecranului unui iPhone 11 Pro Max în diminuarea albului și folosirea mai mult a galbenului? Să fie „de vină” luminozitatea display-ului, care poate ajunge la 1200 de nits, în comparație cu cei 625 de nits, cât are ecranul unui iPhone XS Max? Sau poate abilitatea de a reda conținut Dolby Vision? 

Cert este că tehnologia True Tone de care display-ul unui iPhone 11 Pro Max se bucură va permite echilibrarea balansului de alb, în funcție de gradul de iluminare a camerei. Cu alte cuvinte, telefonul va ajusta luminozitatea ecranului, astfel încât tu să te bucuri de o experiență inedită atunci când îți vizionezi clipurile sau filmele preferate. 

În plus, Apple s-a asigurat că fanii brandului se vor putea folosi și de un sunet surround virtual atunci când au chef să asculte muzică. 

 

Cât ține bateria la iPhone 11 Pro Max?

Cu atât de multe specificații care te îndeamnă fie să faci poze non-stop, fie să îți urmărești serialele direct de pe telefon, sigur te interesează să afli cât ține bateria la iPhone 11 Pro Max

Și aici avem o veste bună pentru tine. Cu o capacitate de 3969 mAh, acumulatorul unui iPhone 11 Pro Max va putea susține aproximativ 20 de ore de redare video sau 80 de ore de redare audio. Sau cel puțin asta susține Apple.

Noi ne-am „jucat” pe el o zi întreagă, fără să ne gândim măcar o clipă să-l punem la încărcat. 

Telefonul suportă încărcarea wireless, dar și pe cea fast, la 18W, ceea ce înseamnă că vor fi suficiente doar 30 de minute pentru ca bateria să urce de la 0 la 50%.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

 

Memorie internă și spațiu de stocare la iPhone 11 Pro Max

Și la acest capitol, iPhone 11 Pro Max vine cu trei variante foarte satisfăcătoare. 

Poți alege să cumperi un iPhone 11 Pro Max cu 64GB și 4GB RAM, 256GB și 4GB RAM sau 512GB și 4GB RAM. Probabil ai observat că saltul de la 64GB la 256Gb este unul destul de abrupt, dar cel mai probabil ultimele două opțiuni ar fi cele mai avantajoase pentru tine, mai ales dacă ești genul de utilizator al unui smartphone care nu își pierde timpul ștergând, din când în când, pozele la dublu, capturile de ecran sau clipurile video de care nu mai are nevoie. 

 

Ce tip de procesor are un iPhone 11 Pro Max?

La momentul lansării, iPhone 11 Pro Max utiliza iOS 13, cel mai puternic software folosit vreodată de Apple, până la acea vreme. 

Desigur, așa cum probabil știi deja, iOS 14 l-a succedat, iar astăzi Pro Max-ul din gama 11 de iPhone este la zi cu toate noutățile în materie de widgeturi, gesturi sau bibliotecă de aplicații disponibile pe Apple. 

Telefonul folosește un chipset Apple A13 Bionic de 7 nanometri, care îi permite dispozitivului să execute imediat comenzile pe care i le dai.

 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Întrebări frecvente despre iPhone 11 Pro Max

1. Mi-ar ajunge cei 64GB pe spațiul de stocare al unui iPhone 11 Pro Max?

Noi zicem că da. Oricum, ai tot timpul la dispoziție și cei 50GB de pe iCloud.

2. Iphone 11 Pro Max are cititor de amprentă?

Nu, dar poți folosi funcția de deblocare facială, care este foarte fidelă, sau pe cea de deblocare a ecranului cu PIN.

3. Iphone 11 Pro Max vine cu încărcător?

Prețul afișat pentru telefoanele vândute pe Flip.ro nu include și accesorii, așa cum sunt încărcătorul sau căștile.

4. E OK să comand un iPhone 11 Pro Max recondiționat?

Da, la Flip.ro ne asigurăm că toate telefoanele sunt verificate din toate punctele de vedere și puse la vânzare într-o stare perfectă de funcționare. Singura diferențiere pe care o poți face între dispozitive ține de aspectul carcasei acestora, care poate fi bun, foarte bun, excelent sau ca nou.

5. Care este diferența între un iPhone 11 Pro și un iPhone 11 Pro Max?

Pentru a aflat toate diferențele între cele două telefoane, te invităm să citești și materialul în care am făcut o comparație între iPhone 11 Pro și un iPhone 11 Pro Max.

6. Cât timp rezistă bateria unui iPhone 11 Pro Max?

Așa cum ți-am explicat și mai sus, în paragraful în care am analizat capacitatea acumulatorului, bateria unui iPhone 11 Pro Max nu necesită mai mult de o încărcare pe zi.

7. iPhone 11 Pro Max are dual SIM?

iPhone 11 Pro Max este un telefon single SIM, cu Nano-SIM și/sau eSIM). Doar modelele create special pentru piața chineză au dual SIM. 

 

Impresii finale

A venit și momentul impresiilor finale și a verdictului Flip.ro în ceea ce privește telefonul iPhone 11 Pro Max.

Concluziile noastre sunt foarte simplu de intuit. Da, iPhone 11 Pro Max este un telefon la care merită să faci upgrade, dacă îți dorești un display mai mare și o claritate a imaginilor redate impecabilă. Da, ăsta e modelul de smartphone potrivit pentru tine, dacă pretențiile tale se îndreaptă în zona camerelor, la care iPhone 11 Pro Max excelează. Și da, telefonul este ideal pentru cei care nu vor să stea cu încărcătorul după ei toată ziua.

Pe de cealaltă parte, prețul unui iPhone 11 Pro Max este unul destul de piperat. Așa că dacă nu vrei să dai prea mult pe viitorul tău telefon, poate ar fi mai indicat să începi cu un iPhone 11, un smartphone suficient de performant cât să-ți satisfacă nevoile de utilizator.


Pe tine ce specificație de-ale unui iPhone 11 Pro Max te-ar determina să îl cumperi?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!