The Verge, una dintre cele mai mari publicații de tehnologie din lume, spunea despre iPhone 11 Pro, la lansare, că este unul dintre cele mai capabile telefoane pe care Apple le-a scos vreodată pe piață. Cu o baterie excelentă, un procesor care să facă față celor mai noi update-uri care urmează să apară în anii ce vin, un display fenomenal și un sistem de camere pe care orice producător de telefoane mobile le-ar dori pentru modelele sale, iPhone 11 Pro apărea în ochii celor de la The Verge ca fiind smartphone-ul minune.
Noi am vrut să aflăm pe pielea noastră dacă acest model de iPhone își merită toate laudele, așa că l-am analizat cu atenție din toate punctele de vedere. Mai jos vei vedea care a fost experiența noastră cu varianta Pro de la iPhone 11.
Iată ce informații despre iPhone 11 Pro ți-am mai pregătit:
- Review scurt la iPhone 11 Pro
- Cât costă un iPhone 11 Pro?
- iPhone 11 Pro - design și impresii
- iPhone 11 Pro - camere foto și imagini
- iPhone 11 Pro - display și sunet
- Cât ține bateria la iPhone 11 Pro?
- Memorie internă și spațiu de stocare la iPhone 11 Pro
- Ce tip de procesor are un iPhone 11 Pro?
- Securitate și deblocare
- Întrebări frecvente despre iPhone 11 Pro
- Impresii finale
Review pe scurt la iPhone 11 Pro
Cei mai mulți fani Apple au fost curioși să afle ce aduce nou iPhone 11 Pro față de celelalte modele lansate anterior, așa că nici noi nu ne-am putut abține de la această întrebare. Am pus mâna pe un iPhone 11 Pro Midnight Green și l-am întors pe „toate părțile”, pentru ca tu să afli care e diferența între un iPhone 11 și un iPhone 11 Pro, dar și de ce ar trebui să faci un upgrade la acest model de telefon.
Primul contact pe care îl vei avea cu un iPhone 11 Pro va fi unul inedit. Senzația pe care ți-o lasă la atingere carcasa mată, din sticlă texturată, este una specială. Dacă ești fan iPhone, probabil știi deja că eleganța gadgeturilor lansate pe piață este una dintre prioritățile brandului Apple, așa că nu are rost să insistăm foarte mult pe acest subiect. Bine, nu putem ignora nici banda din oțel inoxidabil lustruit care finisează marginile telefonului, dar ne păstrăm impresiile complete despre designul acestui iPhone pentru mai târziu.
Totuși, chiar dacă iPhone 11 Pro are cu o cameră în plus față de iPhone 11, detaliu pe care, de asemenea, îl vom analiza puțin mai jos, nu putem spune că ne-a bucurat foarte mult faptul că cele trei camere sunt reliefate. Pe lângă un bump, ce-i drept, destul de discret pe spatele telefonului, vei putea simți și marginile camerelor, detaliu care s-ar putea să nu te încânte neapărat.
Chiar dacă iPhone 11 Pro se laudă cu cele trei camere principale a câte 12MP fiecare, trebuie să-ți dăm o primă veste proastă despre acest model de telefon. Pozele făcute în lumină slabă nu sunt la fel de clare ca cele realizate cu alte smartphone-uri pe care le-am testat. Dacă ar fi să-l comparăm cu un telefon mid-price, de exemplu cu un Samsung Galaxy Note 10 Lite, al cărui review îl găsești aici, iPhone 11 Pro lasă de dorit la capitolul poze făcute pe modul AUTO în lumină slabă.
Până să afli toate specificațiile acestui telefon, iată și alte câteva caracteristici ale unui iPhone 11 Pro care s-ar putea să te intereseze:
- afișaj Super Retina XDR OLED, HDR10 și un display de 5,8 inch
- procesor Hexa-core (2x2.65 GHz Lightning + 4x1.8 GHz Thunder)
- memorie 64GB 4GB RAM, 256GB 4GB RAM sau 512GB 4GB RAM
- baterie Li-Ion 3046 mAh, încărcare fast charging 18W
- trei camere principale (wide, ultra wide și telephoto, a câte 12MP fiecare) și una frontală de 12MP
Funcția de încărcare fast charging la 18W permite ca bateria acestui smartphone să ajungă la 50% în doar jumătate de oră. Chiar dacă nu este cel mai potent telefon de pe piață, din punctul de vedere al capacității de stocare a energiei, acumulatorul unui iPhone 11 Pro rezistă eroic la o utilizare intensă a dispozitivului. Cel mai probabil, nu vei avea nevoie de mai mult de o încărcare pe zi pentru a te bucura de toate aplicațiile pe care le folosești în mod obișnuit.
Trecând către o altă specificație care ne-a impresionat la iPhone 11 Pro, funcția de face recognition este una extrem de rapidă și eficientă, ba chiar te poate lua prin surprindere. Imediat ce vei fi setat această funcție de securitate pe acest telefon vei observa că dispozitivului îi va lua mai puțin de o secundă să-ți recunoască trăsăturile feței și să deblocheze smartphone-ul.
Ce nu ne-a plăcut, în mod deosebit, la acest telefon este faptul că cei de la Apple insistă să păstreze acel notch pe display, în dreptul camerei frontale. Au făcut-o și la modelele mai vechi, cum ar fi iPhone XS, dar și la iPhone 12. Nu spunem că e întocmai comod, cum nu e nici o specificație pe care să o trecem la categoria Dezavantaje ale unui iPhone 11 Pro, doar că alte branduri de smartphone-uri au renunțat de ceva timp la „bretonul” din ecran, așa că, dacă ne „aude” cineva, ne-ar plăcea să nu-l mai vedem pe viitoarele telefoane Apple.
Probabil cea mai mare teamă pe care o au toți utilizatorii unui smartphone este gradul de rezistență al acestuia la contactul cu apa. Din acest punct de vedere, poți sta liniștit. iPhone 11 Pro, la fel ca iPhone 11 și iPhone 11 Pro Max și toate celelalte telefoane de la iPhone 7 încoace, este rezistent la apă. Mai exact, acest model are certificarea IP68, care permite scufundarea dispozitivului în siguranță în apă până la 1,5 metri adâncime pentru 30 de minute. Atenție, însă, vorbim de submersia în apă dulce, nu de alte lichide cu care telefonul tău ar putea intra în contact, accidental sau voit.
Cât costă un iPhone 11 Pro?
Atunci când a fost lansat, adică pe 20 septembrie 2019, iPhone 11 Pro putea fi cumpărat din magazine la prețul de aproximativ 4.000 de lei. Astăzi, însă, așa cum era de așteptat, valoarea acestuia de piață s-a mai depreciat. Dacă te întrebai cât costă un iPhone 11 Pro, vestea este una bună pentru cei care vor să se bucure de acest model de la Apple. Prețul unui iPhone 11 Pro a scăzut destul de mult. De la Flip.ro poți cumpăra modelul de iPhone 11 Pro cu 256GB pentru 3.899 de lei, în vreme de modelul de iPhone 11 Pro de 64GB abia dacă atinge pragul de 3.400 de lei, când prețul de retail pentru aceste două telefoane este de 6.000 de lei, respectiv 5.200 de lei.
iPhone 11 Pro - design și impresii
Așa cum îți spuneam și mai devreme, primul contact pe care îl vei avea cu un iPhone 11 Pro va fi unul aparte, pentru că vei fi impresionat de eleganța designului său. Sticla mată pe care o are pe spate păstrează telefonul la o temperatură scăzută aproape toată ziua, mai puțin atunci când îl lași la încărcat, moment în care se încălzește discret.
iPhone 11 Pro nu este la fel de alunecos ca alte modele de telefoane Apple, dar tot ar fi indicat să îl folosești împreună cu o husă care îi va conferi mai multă aderență, pentru siguranță. Telefonul încape lejer într-o singură palmă și cântărește 188 de grame, deci este suficient de ușor.
Culorile alese pentru întreaga gamă de telefoane iPhone 11 Pro este una cel puțin interesantă. Apple a ales nuanțe distinse pentru a da o notă suplimentară de eleganță acestor telefoane, păstrând auriul și albul care au consacrat brandul. Așadar, vei putea opta pentru un iPhone 11 Pro Gold, unul Silver, unul Space Grey sau unul Midnight Green. Nouă ne-a plăcut cel mai mult ultima variantă, însă alegerea culorii viitorului tău telefon ține doar de gusturile tale.
Revenim puțin la ideea spatelui din sticlă mată, foarte plăcută la atingere, care, însă, este eclipsată de reliefarea celor trei camere principale. E posibil ca din această cauză lentilele telefonului tău să fie constant pline de amprente ori ca marginile ridicate ale camerelor să le expună la zgârieturi. Desigur, poți elimina această teamă folosind o husă din silicon, care va proteja, probabil, cea mai sensibilă parte a iPhone-ului tău - camerele. Din păcate, husa v-a știrbi din designul unui iPhone 11 Pro, care este, probabil, cel mai reușit dintre toate de până acum.
iPhone 11 Pro - camere foto și imagini
Am avut timp suficient să ne „jucăm” și cu cele patru camere ale lui iPhone 11 Pro, trei principale și una frontală. Am descoperit un HDR mult mai definit decât cel de pe modelele mai vechi de iPhone, dar și tonuri de culoare mult mai calde. Portretele realizate cu un 11 Pro sunt mult mai puțin reci și mai puțin saturate, deci rezultatul este unul net superior pozelor făcute cu alte telefoane.
Totuși nu am fost deloc încântați de funcția de noapte a telefonului, așa cum îți spuneam și la începutul acestui material. La cât de mult a fost lăudat de către cei de la Apple, ne așteptam ca night mode-ul să-l bată pe cel al altor telefoane din aceeași categorie de preț. Poate pentru că modul de noapte al iPhone 11 Pro funcționează doar pe camera principală, de 12MP, și nu implică nici teleobiectivul, nici camera ultra wide. Din această cauză, pozele făcute în lumină slabă pot ieși mișcate.
Nu spunem că nu se vede nicio diferență de la iPhone XR, adică modelul dinaintea lui iPhone 11, la modelul Pro, doar că așteptăm cu nerăbdare și speranțe mari să facem și un review pentru iPhone 12 Pro.
În ceea ce privește camera frontală, află că te așteaptă o serie de selfie-uri numai bune de urcat pe Instagram. Cu 12MP, camera de pe ecranul telefonului îți va permite o serie de editări de care vei rămâne impresionat. Totodată, vei putea realiza și clipuri în slow motion cu camera de selfie, pentru că, DA, în sfârșit această funcție a fost adăugată și aici, nu doar pe camerele principale!
Cu un iPhone 11 Pro vei putea face, așadar, atât fotografii clare (cu condiția ca lumina să fie una bună), cât și clipuri 4K la 60 fps. În plus, funcția de stabilizare îți va face videourile să pară ca filmate cu un gimbal.
iPhone 11 Pro - display și sunet
Ecranul Super Retina XDR OLED de 5,8 inch și rezoluția de 1125 x 2436 de pixeli unui iPhone 11 Pro te vor cuceri cu culorile sale vii, care par a fi mai aprinse decât cele de pe un Galaxy Note 10 sau de pe un iPhone XS. Luminozitatea display-ului va fi extrem de utilă în zilele însorite, pentru că nu vei avea nicio problemă în a urmări texte sau clipuri pe iPhone-ul tău.
Detaliile minuscule vor putea fi observate cu ușurință, iar mărimea ecranului va fi mai mult decât satisfăcătoare. Totuși, am fi sperat să nu mai vedem bretonul specific și pe acest model, însă nu am fost pe cât de norocoși.
Display-ul unui iPhone 11 Pro este din sticlă rezistentă la zgârieturi și are o acoperire oleofobă.
Sunetul unui iPhone 11 Pro este la fel de convingător, datorită suportului pentru audio spațial și Dolby Atmos. Cu alte cuvinte, urmărind clipuri sau filme direct de pe telefon poți avea senzația că sunetele ambientale te împresoară ca atunci când te afli într-o sală de cinema.
Cât ține bateria la iPhone 11 Pro?
Bateria unui iPhone 11 Pro ține nesperat de mult, chiar și la o utilizare intensă a telefonului. Ba chiar am putea spune că am uitat să-l mai punem la încărcat după o zi întreagă de teste. Secretul pare să stea în iOS 13, sistemul de operare conceput să funcționeze cu consum redus de energie. Asta va extinde atât numărul orelor de utilizare a telefonului cu un singur „plin” de baterie, cât și durata de viață a acumulatorului unui iPhone 11 Pro.
Ba chiar Apple face un raise și spune că bateria unui 11 Pro va avea cu până la patru ore mai multă viață decât cea a unui iPhone XS. Încărcătorul său original, de 18W, și cablul cu super fast charging USB-C promit că bateria unui iPhone 11 Pro se va încărca de la 0 la 50% în aproximativ 30 de minute.
Memorie internă și spațiu de stocare la iPhone 11 Pro
Dacă lipsa spațiului de stocare pe vechiul telefon era o reală problemă cu care te confruntai, află că iPhone 11 Pro poate rezolva această situație neplăcută. Telefonul vine în trei variante de memorie internă, mai exact cu 64GB și 4GB RAM, 256GB și 4GB RAM sau 512GB și 4GB RAM. Totuși, e bine să ții cont de faptul că prețul unui iPhone 11 Pro este aproape egal cu cel al unui iPhone 11 Pro Max, așa că mai degrabă ai opta pentru a doua variantă, pentru un smartphone ceva mai performant.
Din păcate, așa cum probabil știi deja, memoria telefonului este limitată la specificațiile din fabricație, pentru că Apple nu permite utilizarea cardurilor microSD pentru o suplimentare a spațiului de stocare. Bineînțeles, pentru a păstra poze și clipuri sau documente ai tot timpul la dispoziție iCloud-ul.
Ce tip de procesor are un iPhone 11 Pro?
Performanța unui iPhone 11 Pro este dată de chipset-ul Apple A13 Bionic, care aduce îmbunătățiri remarcabile față de modelele mai vechi ale telefoanelor acestui brand. iPhone 11 Pro este un telefon rapid, care execută cu acuratețe fiecare comandă și nu se poticnește în rafalele de gesturi pe care le-ai putea face pe display-ul acestuia.
iPhone 11 Pro folosește sistemul de operare iOS 13, cu posibilitatea de upgrade la iOS 14.4.
Securitate și deblocare
Când vine vorba de securitatea unui iPhone 11 Pro, poți fi sigur că toate informațiile stocate în telefon sunt în siguranță. Funcția de recunoaștere facială este una impecabilă, smartphone-ul răspunzând în mai puțin de o secundă de când a fost luat în mână cu o citire rapidă a conturului feței.
În plus, poți folosi și un PIN pentru a debloca telefonul, ceea ce îți și sugerăm să faci, mai ales dacă ești mai tot timpul plecat de acasă și porți o mască de protecție.
Întrebări frecvente despre iPhone 11 Pro
1. iPhone 11 Pro are cititor de amprentă?
Nu, acest model de telefon nu are cititor de amprentă, ci doar deblocare prin recunoaștere facială și PIN.
2. iPhone 11 Pro vine cu încărcător?
Nu, pachetul pe care îl vei primi de la Flip.ro va conține doar telefonul, fără alte accesorii, cum ar fi căști, încărcător sau husă. Pe acestea le poți comanda separat.
3. E OK să comanzi un telefon iPhone 11 Pro second hand?
Da, telefoanele pe care le poți comanda de la Flip.ro sunt verificate de către specialiști și arată foarte bine. Ba chiar unele dintre ele îți vor părea ca noi. În plus, îți oferim o garanție de 12 luni la orice produs comandat de pe site-ul nostru.
4. Care este diferența între un iPhone 11 Pro și un iPhone 11 Pro Max?
Principala diferență între cele două modele de telefoane stă în mărimea acestora. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre acest subiect, te invităm să le afli dintr-un material Flip.ro care sunt diferențele între un iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max.
5. Cât timp rezistă bateria pe un iPhone 11 Pro?
Răspunsul la această întrebare diferă, desigur, de la un utilizator la altul, însă, în mod normal, bateria unui iPhone 11 Pro nu trebuie încărcată mai des de o dată pe zi.
Impresii finale
Cu o baterie rezistentă pentru aproape 10 ore de utilizare continuă a telefonului, cu un display suficient de mare, dar foarte viu în ceea ce privește culorile sale aprinse, un design mai mult decât impresionant și un set de camere suficient de performante, încât să satisfacă și cel mai exigent fotograf amator, iPhone 11 Pro este un telefon pe care oricine l-ar iubi din primele secunde de utilizare.
Pe Flip.ro îl găsești în diferite culori, în toate cele trei variante de memorie, la prețuri cu mult mai avantajoase decât la retaileri.
Urmărește constant site-ul nostru, pentru că promoțiile și ofertele speciale pândesc la tot pasul, așa că poți avea norocul să comanzi un iPhone 11 Pro la un preț incredibil de bun!
Așteptăm și impresiile tale despre acest model de iPhone. Suntem curioși, pe tine ce te-a impresionat la iPhone 11 Pro?
_________
surse foto: Shutterstock.com