iPhone SE 2022 - tot ce știm despre telefonul de buget de la Apple care se va lansa în curând

iPhone SE 2022 - tot ce știm despre telefonul de buget de la Apple care se va lansa în curând

Publicat de Fadia Hirtan
pe 23.02.2022

De curând, MacRumors a lansat zvonul că Apple nu are de gând să mai includă modelul iPhone mini și în viitoarea serie de telefoane, pe care o vom vedea lansată în această toamnă. Se pare că gama iPhone 14 va cuprinde, însă, un nou model de smartphone, ale cărui specificații se vor încadra între cele ale variantelor Pro și Pro Max, care se va numi iPhone 14 Max

Fanii Apple care, eventual, au îndrăgit capacitățile, dar mai ales dimensiunile telefoanelor iPhone 12 mini sau iPhone 13 mini nu rămân, însă, fără alternative. iPhone SE 3, care urmează să fie lansat în curând, va lua locul modelelor mini, păstrând același preț avantajos pentru specificațiile pe care le oferă, la fel ca iPhone SE 2020

Dacă ești curios cum arată, cât costă și ce aduce noul iPhone SE 3, ai ajuns unde trebuie. În rândurile de mai jos ți-am pregătit toate aceste informații. Iată ce vei descoperi din acest material:

Când se lansează iPhone SE 3?

E foarte posibil să putem urmări lansarea lui iPhone SE 3 pe 8 martie, în cadrul evenimentului Apple Spring Loaded, unde vor fi prezentate și noile iPad Air 5 și Mac mini (M1 Pro/M1 Max). Sau cel puțin asta susțin cele mai recente zvonuri apărute despre acest model de telefon. Altele indică faptul că iPhone SE 3 nu va apărea pe piață până în luna aprilie, dar cert este că îl vom putea admira în prima jumătate a acestui an.

Ce preț va avea iPhone SE 3?

Dacă te întrebai cât va costa iPhone SE 3, s-ar putea ca veștile despre acest subiect să te încânte. Se pare că Apple nu intenționează să crească prețurile pentru acest model de telefon. Altfel spus, dacă iPhone SE 2020 costa 399 dolari acum doi ani, când a ieșit pe piață, e foarte posibil ca și modelul de anul acesta să aibă un preț asemănător, suplimentat de adaosurile comerciale ale fiecărui magazin în parte. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Specificații iPhone SE 3 - display, cameră, baterie

În cazul în care te așteptai la un design inedit pe viitorul iPhone de buget, e posibil să nu fii întocmai încântat de varianta SE 3, pentru că, în ceea ce privește aspectul său, nu vei vedea mari schimbări față de modelul precedent. 

Cel puțin asta susțin leakerii, care au anunțat de curând că modelul de anul acesta al celui mai ieftin telefon de la Apple va arăta la fel cu iPhone SE 2020, care, la rândul lui, a împrumutat designul de la mai vechiul iPhone 8, lansat în 2017.  

Se pare că display-ul acestui telefon va avea 4,7 inch. În cazul în care Apple decide, totuși, să meargă pe varianta modelului iPhone SE Plus 5G, anunțată încă de acum doi ani, e posibil să vedem un telefon de buget de la Apple cu ecran LCD de 5,7 până la 6,1 inch. Sau, de ce nu, e foarte posibil ca producătorul american să lanseze atât o variantă de bază a modelului iPhone SE 3, cât și una Plus, pentru iubitorii display-urilor mai generoase. 

Deocamdată, tot la nivel de zvon rămâne și informația conform căreia Apple ar putea folosi Face ID și pe acest model de buget, ceea ce ar duce, totuși, la o modificare în ceea ce privește design-ul lui iPhone SE 3. Vorbim, desigur, de eliminarea butonului din „bărbia” telefonului.

Și dacă nu ai sesizat în rândurile de mai sus că am menționat de 5G, dă-ne voie să repetăm - da, e foarte probabil ca modelul SE de anul acesta să fie compatibil cu această tehnologie. 

Poate te-ar mai interesa și faptul că iPhone SE 3 ar putea avea un chipset A15 Bionic, întocmai ca celelalte telefoane din seria iPhone 13. La fel ca predecesorul său, și varianta 2022 ar avea 3GB RAM, iar capacitățile de stocare internă ar putea rămâne aceleași, și anume 64GB, 128GB sau 256GB.

iPhone SE 3 ar putea rămâne cu o aceeași cameră principală de 12MP ca cea a lui iPhone SE 2020, dar va primi un senzor nou. Și camera de selfie pare să-și păstreze caracteristicile de pe vechile modele, deci se pare că va avea tot 7MP

În ceea ce privește bateria unui iPhone SE 3, zvonurile nu sunt întocmai îmbucurătoare. Cel mai probabil, Apple va monta pe noul telefon un acumulator apropiat de capacitatea celui de pe modelul din 2020, care are 1.821 mAh și este compatibil cu reîncărcarea rapidă la 18W


Deocamdată, acestea sunt informațiile pe care le-am adunat pentru tine despre viitorul iPhone SE 3. Pe măsură ce ne vom apropia de data lansării acestui telefon de la Apple, vom actualiza acest material, pentru ca tu să poți primi cele mai clare date despre noul smartphone.

Până atunci, te invităm să-ți arunci un ochi pe ofertele Flip.ro la telefoane second-hand recondiționate, care precis te vor tenta.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!