iPhone - Cum dai reset la codul de blocare a ecranului?

iPhone - Cum dai reset la codul de blocare a ecranului?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 13.07.2021

Dacă ai uitat codul de acces de pe iPhone, ai introdus codul greșit și ai blocat telefonul sau dacă pur și simplu vrei să-l schimbi cu un alt cod mai ușor de reținut, ai ajuns unde trebuie. În acest material îți vom arăta, pas cu pas, cum resetezi codul de blocare a ecranului unui telefon de la Apple, în funcție de model. 

Iată ce vei afla din rândurile de mai jos:

Înainte de a-ți explica în detaliu ce ai de făcut, e important să știi că, odată cu resetarea codului de securitate de pe iPhone, toate datele din memoria smartphone-ului tău vor fi șterse, în cazul în care nu ai făcut un backup la telefon. Din păcate, aceasta este singura metodă prin care poți da reset la codul de blocare la iPhone.

În plus, pentru a da reset la codul unui iPhone, vei avea nevoie de un computer la care să conectezi telefonul. 

Cum dai reset codului de blocare pe un iPhone X, iPhone SE, iPhone 8 sau iPhone 8 Plus?

Dacă ai uitat codul de acces pe un iPhone X, iPhone SE (a doua generație), iPhone 8 sau iPhone 8 Plus, asigură-te, înainte de toate, că nu ai conectat telefonul la computer. Vei face asta puțin mai târziu.

Apasă lung pe butonul lateral și pe unul dintre butoanele de volum, până când pe ecran apare opțiunea de a opri dispozitivul. Închide telefonul.

Acum e momentul să conectezi iPhone-ul tău la computer, cât timp ții apăsat butonul lateral. În scurt timp, pe ecranul telefonului va apărea modul de recuperare. 

Dacă ai făcut backup la iPhone, după ce elimini codul de acces, poți începe restaurarea datelor și configurarea telefonului așa cum îți dorești.

Cum dai reset la codul de blocare pe un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus?

Pentru a reseta codul de blocare a ecranului pe un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus, procedura este asemănătoare cu cea descrisă mai sus.

Mai exact, va trebui să te asiguri că telefonul nu este conectat la computer. Începe prin a ține apăsat lung butonul lateral, până când îți este oferită posibilitatea de oprire a dispozitivului. Închide telefonul.

Trage glisorul pentru a închide dispozitivul iPhone. Apoi conectează dispozitivul iPhone la computer, în timp ce ții apăsat butonul de micșorare a volumului. Continuă să ții apăsat butonul de reducere a volumului până când apare ecranul modului de recuperare.

Imediat ce elimini codul de blocare a ecranului, poți începe reconfigurarea telefonului tău Apple.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Cum resetezi codul de blocare pe un iPhone SE (prima generație), iPhone 6s sau modele mai vechi?

Aceeași metodă trebuie aplicată și în cazul în care vrei să resetezi codul pe un iPhone SE (prima generație), iPhone 6s sau pe modele mai vechi de la Apple

Fii sigur că telefonul tău nu este conectat la computer. Ține apăsat lung butonul lateral, până când apare opțiunea de oprire a dispozitivului. Închide telefonul.

Conectează telefonul prin cablu la computer, în timp ce ții apăsat pe butonul de pornire a smartphone-ului. Când apare pe ecran modul de recuperare, poți lua degetul de pe butonul lateral și poți începe procesul de eliminare a codului de blocare de pe iPhone

Cum resetezi codul de acces pe iPhone dacă nu l-ai uitat pe cel vechi?

Dacă nu ai uitat codul actual prin care ecranul telefonului tău se blochează, dar vrei, totuși, să îl schimbi, urmează pașii de mai jos:

  • deblochează telefonul;
  • intră în Setări și alege Face ID & Password;
  • dă click pe Change Password;
  • introdu din nou parola de deblocare a telefonului, ca mai apoi să o scrii, de două ori, pe cea nouă, pentru confirmare.

Dacă acest ghid te-a ajutat să dai reset la codul de acces iPhone, lasă-ne mai jos o inimioară, adică aprecierea ta. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!