iPhone 13 - merită să-l aștepți sau să-ți cumperi acum un iPhone 12?

iPhone 13 - merită să-l aștepți sau să-ți cumperi acum un iPhone 12?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 01.07.2021

Despre iPhone 13, data lansării, prețul și specificațiile sale îți povesteam, pe larg, într-un articol mai vechi de pe blogul Flip.ro. Dacă ești fan al telefoanelor Apple și vrei să te bucuri de specificații de top, poți cumpăra chiar astăzi un iPhone 12, iPhone 12 Pro sau un iPhone 12 Pro Max la prețurile speciale pe care ți le-am pregătit pe site.

Sau poți aștepta până în toamnă, când Apple ne-a obișnuit să lanseze noile modele de telefoane. Dar, până la urmă, va merita așteptarea? Are următorul iPhone suficient de multe upgrade-uri pe partea de specificații încât să ai răbdare până atunci?

Despre asta vom discuta, pe larg, în acest material.

iPhone 13 va fi mai scump decât iPhone 12?

Dacă ne referim la prețul de lansare, se preconizează faptul că diferențe prea mari între cele două modele nu vor exista. Ba chiar s-ar putea să avem câteva surprize în acest sens, pentru că se vehiculează ideea că iPhone 13 va ieși pe piață cu varianta de bază la un preț mai mic decât eram obișnuiți în cazul noilor modele, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Samsung Galaxy S20 FE în 2020.

Totuși, acestea sunt doar speculații, pentru că ultimul cuvânt de spus în această direcție va fi al celor de la Apple. Deci din acest punct de vedere, nu ai avea de ce să aștepți până la lansarea lui iPhone 13

Dar hai să aruncăm o privire la specificații, pentru că e posibil ca acolo să existe câteva diferențe între iPhone 12 și iPhone 13 care să te ajute să iei mai ușor o decizie. 

Camere iPhone 13 vs camere iPhone 12

Și începem cu cea mai evidentă schimbare pe care o va aduce iPhone 13, vizibilă chiar cu ochiul liber. Vorbim de suita de camere a acestui telefon, care va primi un update despre care discută mai toți pasionații de tehnologie. 

În timp ce iPhone 12 și 12 Pro au camera bump-ul de 1,5 mm până la 1,7 mm, marginea camerelor de pe iPhone 13 va fi de 2,51 mm, iar cea de pe 13 Pro va avea o grosime de 3,56 mm. Asta înseamnă că lentilele camerelor din seria iPhone 13 vor fi mai protejate, ieșind mai puțin în relief, ceea ce s-ar putea să-ți reducă din anxietatea că ai putea zgâria sau sparge camerele foto ale telefonului.

În plus, vorbim de obiective mult mai performante pe următoarea serie de telefoane Apple. Se așteaptă ca obiectivul ultra-wide de pe toate modelele iPhone 13 să fie îmbunătățit de la unul f / 2.4 cu 5 elemente la unul f / 1.8 cu 6 elemente. 

De asemenea, zvonurile spun că stabilizarea schimbării senzorilor, în prezent valabilă doar pe iPhone 12 Pro Max, își va face loc pentru întreaga gamă de iPhone 13. Anumiți analiști susțin că întreaga gamă de iPhone 13 ar putea obține senzorul LiDAR, în timp ce alții consideră că acesta va fi în continuare limitat la modelele Pro. 

Tot la nivel de zvon sunt și informațiile care susțin că următoarea serie de telefoane Apple va primi funcții îmbunătățite pentru camere pe partea de zoom și pentru pozele făcute în lumină slabă. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Display iPhone 13 vs display iPhone 12

Samsung și OnePlus au luat-o înaintea telefoanelor Apple, cu un refresh rate de 120Hz pentru display-urile lor, așa cum este cazul modelelor Galaxy S21 sau OnePlus 8 Pro. Așa că a venit rândul iPhone-urilor să mențină pasul cu această tehnologie. 

iPhone 13 se presupune că va avea un afișaj OLED de 120Hz, însă încă rămân îndoieli la acest capitol, mai ales că zvonurile acestea existau încă dinainte să fie lansată seria iPhone 12

Ce ne bucură foarte mult este vestea că „bretonul” (adică notch-ul) din ecran se va subția considerabil, ceea ce înseamnă că cei care urmăresc conținut video pe telefon vor fi mai încântați de iPhone 13 decât ar putea fi acum de modelul iPhone 12 sau cele care l-au precedat. 

Procesor, baterie și memorie iPhone 13, mai mari decât cele de pe iPhone 12?

Se așteaptă ca Apple să creeze un nou procesor cu care iPhone 13 să vină dotat. Cel mai probabil, acesta va purta numele A15 și va avea 5 nm. 

Asta s-ar putea traduce printr-o viteză mai mare de execuție a comenzilor, dar și o eficiență energetică îmbunătățită. 

Și dacă tot vorbim de energie, speranța tuturor fanilor Apple este că noul model va avea o baterie mai rezistentă decât cea a lui iPhone 12, care, pentru modelul de bază al seriei, are doar 2815 mAh. Prin comparație, Samsung Galaxy S21, cel mai „slab” telefon de la Samsung lansat în ultima serie, are o baterie de 4000 mAh.

Potrivit leak-urilor din ultima perioadă, iPhone 13 Pro Max va avea o baterie de 4.352 mAh, în timp ce iPhone 13 și iPhone 13 Pro se vor bucura de acumulatori de 3.095 mAh. Practic, modelele de bază ale telefoanelor viitoare de la Apple nu vor depăși cu mult puterea unei baterii de iPhone 12 Pro Max, care are 3.687 mAh.

Așa cum bine știi, iPhone 12 nu are mufă pentru căști, deci nu ne-am putea aștepta să vedem un port jack pentru următoarele telefoane Apple. Dacă Ming-Chi Kuo, analistul care a prezis aproape toate specificațiile iPhone-urilor mai vechi, are din nou dreptate, e posibil să nu mai vedem nici măcar portul Lightning pe iPhone 13 Pro Max. Presupunerea sa se bazează pe faptul că Apple folosește acum posibilitatea de reîncărcare a telefoanelor prin MagSafe

Cât despre memoria unui iPhone 13, cei mai entuziaști analiști spun că telefonul va avea chiar și 1TB de stocare. Totuși, există și specialiști în tehnologie care susțin că Apple va  rămâne cu 512GB de stocare, la capătul superior.

Presupunând că toate zvonurile despre care am amintit în acest material nu vor rămâne la acest nivel, ci vor fi specificații pe care le vom vedea pe noua generație de telefoane Apple, tu ai prefera să aștepți lansarea lui iPhone 13 sau ai merge la sigur, cu un iPhone 12?

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!