iPhone 12, cel mai bine vândut telefon în 2021

iPhone 12, cel mai bine vândut telefon în 2021

Publicat de Fadia Hirtan
pe 24.05.2021

Apple a înregistrat vânzări record în primul trimestru din 2021, mulțumită modelului iPhone 12, comandat de cei mai mulți iubitori de tehnologie din lume. Varianta standard al ultimei generații de telefoane de la Apple a fost preferata a 5% dintre cei care s-au înnoit cu un smartphone în primele luni ale acestui an.

Locul doi în topul celor mai bine vândute telefoane din 2021 a fost ocupat de „fratele” său mai mare, iPhone 12 Pro Max, care a preluat o cotă de piață de 4% din vânzările de telefoane la nivel global.

Surprinzător este că și ultimul loc pe podium a fost acordat tot unui model Apple, mai exact lui iPhone 12 Pro, preferat de 3% dintre cumpărătorii de telefoane din toată lumea. Dacă ar fi să păstrăm linia logică, am putea crede că prima mențiune a fost acordată lui iPhone 12 mini, însă lucrurile nu stau deloc așa. Din contra, acest model nici măcar nu a intrat în top 10 cele mai bine vândute telefoane din 2021 în primul trimestru.

Nu, locul patru a mers la iPhone 11, un telefon care, chiar dacă este mai vechi, este încă preferatul a 2% dintre persoanele care își cumpără un telefon nou în lume. 

Succesul Apple, spun cei de la Counterpoint Research, care au realizat acest studiu, se datorează cererii serioase de telefoane care suportă 5G a pieței. Aceștia mai spun că locurile rămase în topul celor mai bine vândute telefoane de anul acesta au venit cu câteva surprize.

Mai exact, Samsung Galaxy S21 a fost departe de a primi un loc de cinste în acest clasament. Pozițiile cinci, șase și opt au fost ocupate de modelele Redmi 9A, 9, respectiv Note 9 de la Xiaomi

Samsung a ocupat, totuși, și locul șapte din top cu modelul Galaxy A12, locul nouă cu Galaxy A21 și locul 10 cu Galaxy A31. Cererea pentru aceste dispozitive a fost concentrată în India, America Latină, Orientul Mijlociu și Africa.

Până acum, în 2021, 35% dintre cei care și-au cumpărat un telefon au ales modelele de la Apple. Counterpoint Research susține că succesul acestor modele emblematice a împins veniturile globale ale smartphone-urilor la peste 100 de miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021, fiind stabilit un record mondial în ceea ce privește vânzarea acestui tip de gadgeturi.

Profită de reducerile Flip.ro și comandă-ți și tu un telefon la preț special! Până pe 2 iunie, la fiecare iPhone cumpărat, primești gratuit din partea noastră o husă și o folie de protecție!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!