iOS 16: Tot ce ar trebui să știi despre noul sistem de operare de la Apple

iOS 16: Tot ce ar trebui să știi despre noul sistem de operare de la Apple

Publicat de Fadia Hirtan
pe 07.06.2022

Ieri, Apple a prezentat în cadrul evenimentului WWDC 2022 detalii despre ce va aduce nou sistemul de operare iOS 16, pe care îl vom putea downloada pe telefoane cel mai probabil prin toamnă. Dacă nu te-ai uitat la prezentarea producătorului american, am strâns eu cele mai importante detalii care te-ar putea interesa despre următoarea generație de software pentru iPhone-ul tău.

Iată ce m-am gândit că ar fi util pentru tine să știi despre iOS 16:

Ce telefoane primesc update la iOS 16?

Despre compatibilitatea iOS 16 cu modelele de telefoane Apple existente pe piață am scris tot aici, pe blogul Flip. Te invit să verifici ce modele vor trece la noul sistem de operare și care vor fi excluse de la update și să afli dacă nu cumva a venit momentul să faci un update la telefon

iOS 16 te lasă să-ți personalizezi ecranul

Aici e vorba strict de ce vezi pe ecran atunci când ai telefonul blocat. Altfel spus, iOS 16 te va lăsa, în sfârșit, să-ți personalizezi ecranul, când dispozitivul e în lock screen, adică va aduce funcția Always On Display, pe care e posibil s-o aștepți de mult timp pe telefoanele Apple

În funcție de preferințele tale, vei putea opta pentru widget-uri informative, cum ar fi evenimente din calendar, vreme, nivelurile bateriei, alarme, fusuri orare și multe altele care să-ți apară fără să deblochezi telefonul. De asemenea, update-ul la noul sistem de operare îți va permite să personalizezi și data și ora afișate, punându-ți la dispoziție mai multe fonturi și culori dintre care poți alege.

Ce e și mai interesant este că iOS 16 va accepta mai multe ecrane de blocare, între care poți jongla cu o simplă glisare. Totodată, noul sistem de operare de la Apple va muta notificările pe care le primești în partea de jos a telefonului, pentru o vedere mai clară asupra ecranului. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

iOS 16 îmbunătățește partea de hărți

Maps primește o actualizare majoră în iOS 16. Hărțile vor fi reproiectate, îmbunătățite și mult mai exacte, inclusiv pentru țări ca Franța, Elveția, Noua Zeelandă și multe altele. Funcția cu care aplicația vine la pachet, Multistop, îți va permite să planifici până la 15 opriri în următoarea ta călătorie, pe care le poți adăuga prin Siri. 

Vei avea, de asemenea, posibilitatea de a verifica dinainte prețurile pentru transportul în comun, pe care le vei putea achita prin Wallet, direct de pe telefon

iOS 16 adaugă chei de acces pe Safari

Safari adaugă chei de acces, menite să înlocuiască parole. Acestea sunt mult mai ușor de utilizat și sunt aproape imposibil de spart de către hackeri. Poți corela aceste chei cu Face ID sau Touch ID și le poți sincroniza cu iPhone, iPad, Mac și Apple TV prin iCloud Keychain cu criptare end-to-end. 

Și dacă tot am ajuns la capitolul securitate

iOS 16 suplimentează confidențialitatea de care vei avea parte

Modificări importante vor ajunge pe telefonul tău Apple inclusiv în ceea ce privește confidențialitatea de care te bucuri, odată cu trecerea la iOS 16. Cu funcția Safety Check vei putea opri accesul pe care l-ai dat anterior și altora, inclusiv locația, parolele și alte date. Vei putea reseta permisiunile de confidențialitate a sistemului pentru toate aplicațiile și-ți vei putea proteja accesul la toate mesajele de pe telefon.

Și tot la acest capitol e demnă de menționat și funcția care îți va permite să deblochezi telefonul chiar și atunci când îl ții pe orizontală. Face ID îți va debloca dispozitivul și în modul landscape, însă, deocamdată, nu se știe exact dacă upgrade-ul se va adresa tuturor telefoanelor compatibile cu iOS 16 sau dacă vor fi anumite modele care vor fi excluse de pe listă. 

Astea sunt cele mai importante update-uri care te așteaptă pe noul sistem de operare de la Apple. Dacă ai citit acest material până la final, lasă mai jos o inimioară, să știm că ai trecut pe aici. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!