Telefoane compatibile cu iOS 16: Ce modele vor trece la noul sistem de operare și care vor fi excluse de la update

Telefoane compatibile cu iOS 16: Ce modele vor trece la noul sistem de operare și care vor fi excluse de la update

Publicat de Fadia Hirtan
pe 06.06.2022

În câteva minute începe Worldwide Developers Conference 2022 (pe scurt, WWDC), un eveniment în cadrul căruia Apple își propune să ne arate inovațiile pe care le vor aduce update-urile software pentru telefoane, tablete, laptopuri, ceasuri sau televizoare. 

Dacă vrei să afli ce noutăți vor aduce viitoarele sisteme de operare iOS, iPadOS, watchOS, macOs și tvOS, ți-am lăsat la finalul acestui material clipul cu prezentarea celor de la Apple.

Producătorul american are un istoric foarte bun în ceea ce privește suportul oferit telefoanelor, chiar și modelelor lansate cu mulți ani în urmă. De exemplu, ultimul update, iOS 15, era compatibil chiar și cu smartphone-urile apărute pe piață în 2015. Totuși, acesta pare să fie începutul sfârșitului acestor telefoane, pentru că ele nu vor primi acces la iOS 16, pe care sperăm să îl vedem lansat în această toamnă.

Iată, deci, care sunt modelele excluse de la update-ul la iOS 16:

iPhone 6S și 6S Plus

iPhone 6S și iPhone 6 Plus au apărut pe piață pe vremea când Drake lansa melodia Hotline Bling. Adică în același an când la cinema se făcea coadă pentru Fifty Shades of Grey. Demult. În 2015.

Telefoanele aveau instalat iOS 9 și s-au vândut excelent până acum patru ani, când Apple oprea producția celor două modele. 

iPhone SE (2016)

Lansat la șapte luni distanță de cele două telefoane despre care tocmai ți-am povestit, iPhone SE s-a ținut și el bine atâta timp, chiar dacă venea la pachet cu doar 2GB de RAM. Între modelul de acum șase ani și cel lansat de curând, iPhone SE 2022, există o diferență remarcabilă. Ultimul dintre ele folosește același procesor A15 Bionic care alimentează și gama iPhone 13, cea mai performantă de la Apple din acest moment. 

Însă iPhone SE va rămâne și el în spate, odată cu trecerea la iOS 16.

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Ce iPhone-uri primesc iOS 16?

Următoarele telefoane de la Apple sunt compatibile cu iOS 16:

Desigur, seria iPhone 14, pe care abia o așteptăm în toamnă, va avea iOS 16 instalat.

Dacă iPhone-ul tău este compatibil cu iOS 16, pregătește-te pentru un update important. Dacă, însă, folosești unul dintre modelele de telefoane Apple despre care îți spuneam că nu vor primi acces la iOS 16, poate a venit momentul să faci un upgrade.

Aruncă-ți un ochi pe ofertele Flip la telefoane și vezi dacă nu cumva telefonul la care visai de ceva timp e azi la reducere!

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!