iOS 15: disponibilitate, instalare și funcții noi

iOS 15: disponibilitate, instalare și funcții noi

Publicat de Fadia Hirtan
pe 21.09.2021

iOS 15, noul sistem de operare disponibil pentru telefoanele Apple, vine cu câteva îmbunătățiri pe partea de software, care fac din acesta un upgrade util

Apple Maps, Wallet sau Safari sunt aplicațiile care vor beneficia de cele mai importante modificări, însă te-ar putea interesa și funcțiile noi pe care le primesc FaceTime, SharePlay ori Live Text sau Visual Look Up

Iată care sunt modelele de telefoane compatibile cu noul sistem de operare Apple, dar și cum poți descărca și instala iOS 15, pas cu pas.

Telefoane compatibile cu iOS 15

Dacă telefonul tău are instalată versiunea iOS 14, atunci va fi compatibil și cu iOS 15

Totuși, ține cont de faptul că, dacă folosești un telefon mai vechi de la Apple, e posibil ca, odată cu trecerea la noul sistem de operare, să observi că bateria iPhone-ului tău nu mai ține la fel de mult ca înainte. 

Iată, așadar, lista completă de telefoane compatibile cu iOS 15:

La fel de importantă ar putea fi pentru tine și informația că telefoanele apărute înainte de iPhone XR, adică mai devreme de toamna anului 2018, nu vor avea acces la toate funcțiile cu care vine la pachet iOS 15. Totuși, dacă ai un telefon Apple care nu are mai mult de trei ani, n-ar trebui să te preocupi, pentru că te vei bucura de experiența completă a noul sistem de operare. 

Instalare iOS 15, ghid pas cu pas

Înainte de a instala iOS 15 sau orice alt sistem de operare pe telefon, nu uita să faci un backup la toate informațiile pe care smartphone-ul tău le are stocate. Astfel, nu riști să pierzi niciun document, nicio poză și nicio aplicație la upgrade. 

Într-un articol mai vechi de pe blogul Flip.ro îți explicam de ce e important să faci backup la telefon, așa că poate te vor ajuta informațiile pe care ți le-am lăsat acolo.

De asemenea, ținând cont că instalarea iOS 15 s-ar putea să dureze câteva minute bune, ar fi bine să știi că nu vei putea folosi telefonul pentru un timp. Așadar, poate ar fi indicat să faci upgrade-ul la noul sistem de operare într-o perioadă a zilei mai puțin aglomerată, cum ar putea fi seara, înainte de culcare.

La fel de bine ți-ar putea prinde și sfatul să lași iPhone-ul la încărcat pe toată perioada upgrade-ului la iOS 15, downloadarea și instalarea acestuia fiind mari consumatoare de energie. Probabil nu vrei ca procesul să se oprească brusc, undeva, la mijloc, din lipsă de baterie. 

Imediat după ce ai urmat aceste sfaturi, poți începe instalarea propriu-zisă a noului sistem de operare. Iată cum faci asta.

  1. Mergi la Settings și alege General.
  2. Dă click pe Software Update. Dacă iOS 15 este disponibil pentru modelul tău de telefon, vei găsi această opțiune acolo.
  3. Apasă pe Download and Install. La acest pas ți se va cere să introduci codul de blocare al telefonului și va trebui să accepți termenii și condițiile Apple, prin bifarea unei căsuțe.
  4. Când telefonul va fi gata să instaleze noul sistem de operare, dispozitivul se va închide, iar tu vei vedea logo-ul Apple și o bară cu progresul făcut. 
  5. După instalare, telefonul se va restarta. Deblochează iPhone-ul și bucură-te de iOS 15!

Dacă informațiile pe care ți le-am oferit în acest material ți-au fost de ajutor, ne-am bucura să ne lași mai jos aprecierea ta, cu un click pe inimioară. 🤗

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!