iOS 15 aduce un upgrade pentru camere pe care mulți îl așteptau

iOS 15 aduce un upgrade pentru camere pe care mulți îl așteptau

Publicat de Fadia Hirtan
pe 05.08.2021

Sau cel puțin asta anunță pe Reddit utilizatorii de iOS 15 în variantă beta. Se pare că Apple se concentrează ca următoarea versiune a sistemului de operare, cu care va veni echipat și iPhone 13, așteptat să fie lansat luna viitoare, să permită realizarea pozelor fără efectul lense flare.

Vorbim de efectul pe care îl poți vedea pe fotografiile făcute în prezența unei surse de lumină, fie ea naturală sau artificială, care creează mici bule colorate, ca în imaginea de mai jos:

Informațiile au apărut pe subredditul iOSBeta, însă, până în momentul de față, nu este clar dacă toate telefoanele Apple vor primi funcția care anulează acest efect, deseori neplăcut, de pe poze. 

Unul dintre utilizatorii platformei susține că eliminarea punctelor verzi a fost posibilă pe un iPhone XS pe care este testată varianta beta a iOS 15, în vreme ce un altul, care folosește un iPhone 8 Plus, declară că funcția ar putea fi limitată doar la telefoanele cu un procesor A12 Bionic sau o versiune mai nouă. 

În plus, eliminarea bulelor verzi s-ar părea că va fi posibilă doar în cazul fotografiilor, nu și a clipurilor video, cel puțin deocamdată. Asta pentru că „corectarea” de care vorbim ar fi mult mai greu de realizat pe o filmare 4K în 60 fps decât pe o simplă poză.

Totuși, vestea nu poate decât să ne încânte, dar rămâne să vedem dacă ne vom putea bucura de ea și pe versiunea finală a iOS 15, care este așteptată să fie lansată oficial în toamnă.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!