Good to Know
1 Aprilie 2022, 1:10 PM

iOS 15.4: Apple a remediat consumul excesiv al bateriei telefonului cu o nouă actualizare

Mulți dintre utilizatorii telefoanelor Apple au sesizat că, după ultimul update al sistemului de operare, bateria dispozitivelor se descărca nefiresc de repede. iOS 15.4 venea cu multe actualizări interesante, printre care și posibilitatea de a debloca telefonul atunci când porți mască. Dar aducea la pachet și această problemă de descărcare a bateriei într-un ritm accelerat, pe care cei mai mulți fani ai brandului american au semnalat-o pe rețelele de social media. 

Apple răspundea la momentul respectiv la reclamațiile aduse, spunând că „este normal ca aplicațiile și funcțiile telefonului să fie ajustate până la 48 de ore după o actualizare”. Cu alte cuvinte, Apple le cerea utilizatorilor să mai tolereze capacitatea redusă a telefoanelor câteva zile, urmând ca problema să se rezolve de la sine.

În realitate, situația a fost alta, pentru că fanii brandului n-au încetat să se plângă pe rețelele sociale de faptul că bateriile iPhone-urilor continuau să se „topească” văzând cu ochii. 

Din fericire, însă, noua actualizare, iOS 15.4.1, este acum disponibilă pentru toată lumea, iar descărcarea accelerată a bateriei este una dintre problemele pe care update-ul o remediază. Așadar, dacă și tu ai observat că iPhone-ul tău se descarcă mai repede decât o făcea înainte de actualizarea la iOS 15.4, e cazul să profiți de noul update pe telefon

E foarte simplu să-ți actualizezi iPhone-ul cu cea mai nouă versiune de iOS. Tot ce vei avea de făcut va fi să intri la Setări, să dai click pe General, apoi să cauți Actualizare software. Apasă pe această funcție, iar telefonul îți va afișa imediat cea mai nouă actualizare disponibilă pentru a fi descărcată. 

Dacă iPhone-ul nu-ți afișează opțiunea de a downloada varianta iOS 15.4.1, e posibil s-o fi preluat automat, așa că nu-ți mai rămâne decât să te bucuri la maximum de telefonul tău, care e la zi cu noutățile.

Fadia Hirtan
Flip.ro