Postezi prea mult pe story? Instagramul te va limita!

Postezi prea mult pe story? Instagramul te va limita!

Publicat de Fadia Hirtan
pe 18.05.2022

După o idee copiată de la Snapchat, Instagram a lansat posibilitatea de a posta story-uri în august 2016. De atunci și până astăzi, acest tip de comunicare s-a transformat într-un adevărat fenomen cultural. Practic, aplicația aflată sub umbrela Meta a revoluționat felul în care putem interacționa unii cu alții, chiar dacă ideea a fost una adaptată, nicidecum una originală.

Acum, Instagram se pregătește să limiteze numărul de story-uri cu care poți ajunge la urmăritorii tăi. Nu, platforma nu are de gând să reducă numărul maxim de story-uri prin care poți comunica, care se pare că va rămâne în continuare la o sută pe zi. Ci va reduce vizibilitatea postărilor de tip story la trei.

În mod normal, utilizatorii pot „răsfoi” story-urile postate de pe conturile pe care le urmăresc până când ajung automat la un alt profil. Noua funcție a platformei de socializare își propune să reducă numărul de story-uri la trei, înainte de a putea trece la următorul cont. 

Vei avea în continuare opțiunea de a vedea toate story-urile unui anumit cont, dar pentru asta va trebui să apeși pe „Show All”, un buton care va deveni disponibil pentru toate conturile de Instagram în curând, în secțiunea de story. Altfel, aplicația va trece în mod automat la următorul profil și îți va arăta ultimele trei story-uri postate acolo, și așa mai departe.

Măsura vine ca o dorință a platformei de socializare de a permite vizibilitatea tuturor utilizatorilor. Altfel spus, Instagram vrea ca profilurile de pe care se postează prea mult să nu acapareze întreaga atenție a celor care le urmăresc, cu riscul ca aceștia din urmă să își piardă interesul și să iasă din secțiunea de story-uri, implicit să rateze alte postări, printre care și reclame. 

Cu siguranță, această decizie vine la fix pentru a mai reduce din spamul de pe Instagram. Cel mai probabil, creatorii de conținut care câștigă bani din această activitate pe social media vor fi nevoiți să își concentreze informația mult mai bine, fără a „consuma” prea mult din timpul celor care îi urmăresc. 

Deocamdată, nu este clar când vom vedea implementată noua funcție. Însă, mai mult ca sigur, aceasta va modifica felul în care influencerii vor interacționa de acum înainte cu fanii lor.

Ce zici, ești pregătit să limitezi tot ce ai de împărtășit cu cei care te urmăresc în doar trei story-uri pe zi? 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!