Știri
24 Mai 2022, 3:39 PM

Google Maps: Poți călători în timp folosind telefonul, la 15 ani de la lansarea Street View

Probabil te-ai întâlnit cel puțin o dată cu o mașină de la Google care fotografia străzile pe care trecea. Și sunt aproape sigură că ai căutat măcar o dată pe Street View o zonă în care te pregăteai să ajungi sau pe care o vizitasei deja. 

Google Street View, funcție de care te poți bucura în aplicația Google Maps, sărbătorește 15 ani de cartografiere și adaugă posibilitatea călătoriei în timp, pe care o poți face chiar de pe telefon

Pe lângă vizualizarea locațiilor așa cum sunt ele astăzi, Street View introduce o modalitate de a vedea cum arătau locurile înainte. Nu contează dacă folosești un smartphone cu Android sau dacă ești fan iPhone, pentru că va fi suficient să ai downloadată aplicația Google Maps în telefon dacă vrei să te bucuri de o călătorie în timp, până în anul 2007, când a fost lansat Street View

Această oportunitate s-ar putea dovedi a fi una surprinzătoare pentru unele zone ale lumii, mai ales pentru cele care au trecut prin schimbări majore în cei 15 ani. Tot ce ai de făcut este să introduci o adresă și să cauți opțiunea See more dates. Dacă nu ai deocamdată această opțiune, vezi dacă nu cumva ai nevoie de un update al aplicației. Îți recomand să încerci cu o stradă centrală, dacă vrei să fii sigur că vei putea testa călătoria în timp.

Așadar, intră pe Google Maps și introdu o adresă anume. În stânga, jos, pe harta care se va deschide, vei vedea o poză mică, cu o săgeată circulară. Apasă pe ea. Asta te va duce în modul Street View. Imediat ce intri în acest mod, vei avea posibilitatea să alegi și alte date la care au fost făcute poze 360°.

De la spatele unei cămile în deșertul Arabiei până la un snowmobil care trece prin Arctic, am devenit creativi cu modul în care am folosit camerele Street View pentru a captura imagini”, a scris Ethan Russell, director de produs pentru Google Maps, într-un anunț pe blog. „Și dacă am învățat un lucru, este acela că lumea noastră se schimbă cu viteza fulgerului. Hardware-ul nostru este o modalitate prin care putem ține pasul cu ritmul.

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii

Inca nu au fost adaugate comentarii pentru acest articol. Fii tu primul!