Google Maps: Cum descarci în telefon hărți pe care să le folosești când nu ai net (offline)

Google Maps: Cum descarci în telefon hărți pe care să le folosești când nu ai net (offline)

Publicat de Fadia Hirtan
pe 28.03.2022

Chiar dacă, în ultimii ani, companiile de telecomunicații și-au lărgit din ce în ce mai mult ariile de acoperire, tot mai rămân teritorii în care semnalul nu ajunge sau este unul slab. Așa că s-ar putea să te regăsești în situația în care, eventual aflat în mers, rămâi fără net pe telefon. Iar când zona pe care o traversezi este una pe care nu o cunoști, situația s-ar putea dovedi a fi mai frustrantă decât îți poți imagina.

Vestea bună este că îți poți face „temele” de acasă sau de la cazare, ideal apelând la Wi-Fi, astfel încât să ai descărcate în telefon hărțile de care ai nevoie pentru a descoperi obiectivele turistice pe care le-ai trecut pe lista de To Do în vacanță.

Ți-am pregătit în acest material toate informațiile de care ai putea avea nevoie referitoare la hărțile pe care le poți descărca pe telefon. 

Iată ce vei descoperi în rândurile de mai jos:

De ce să descarci în telefon hărți pe care să le folosești offline?

În afară de situația amintită mai sus, cea în care rămâi fără net pe telefon, hărțile descărcate în telefon s-ar mai putea dovedi a fi utile într-o anumită circumstanță.

Vorbim de momentele în care ești plecat din țară. Probabil știi deja că serviciile de Roaming, fie ele pe cartelă prepaid sau pe abonament, sunt destul de scumpe. Chiar dacă ai ales o extraopțiune de Roaming pe cartelă, probabil ai observat deja că beneficiile dispar mai repede decât te-ai putea aștepta. Iar dacă folosești un abonament, e posibil să te sperie costul suplimentar pe care îl vei avea de plătit la finalul concediului.

De aceea, descărcarea hărților din Google Maps ar fi o soluție excelentă pentru buzunarul tău. 

Pe ce telefoane poți descărca hărți din Google Maps?

Răspunsul scurt la această întrebare este Pe orice telefon pe care ai downloadată aplicația Google Maps. Așadar, indiferent că folosești un iPhone, un Samsung sau un Xiaomi, singura condiție pentru a te putea bucura de hărți offline, redundantă, de altfel, este să ai descărcată în telefon aplicația Google Maps.

La fel de redundantă, dar demnă de menționat, s-ar putea dovedi și condiția de a avea disponibil un anumit spațiu de stocare pe telefonul tău.

Concret, depinde foarte mult de câte hărți ai nevoie să descarci. E bine să știi că spațiul pe care îl va ocupa o hartă downloadată din Google Maps poate ajunge și la 2GB. Cu cât zona în care vei vrea să ajungi este mai aproape sau se află chiar în interiorul unui oraș, cu atât spațiul necesar pentru a descărca harta respectivă va trebui să fie mai mare.

Altfel spus, cu cât aria care te interesează este mai „încărcată” de obiective, cu atât harta descărcată în telefon va avea dimensiuni mai mari, deci va ocupa mai mult din memoria dispozitivului. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Câte hărți poți descărca în telefon?

Și răspunsul la această întrebare depinde în mod direct de capacitatea de stocare a telefonului tău. Practic, cu cât memoria internă a dispozitivului este mai generoasă, cu atât numărul de hărți pe care le poți descărca în telefon poate fi mai mare.

Sugestia noastră este, însă, să menții o „igienă” a smartphone-ului tău. Nu are niciun sens să păstrezi în memoria acestuia hărți de care te-ai folosit deja și care nu-ți mai folosesc, când respectivul spațiu de stocare ar putea să fie ocupat cu poze sau clipuri din vacanța ta, de exemplu.

Așa că, după fiecare zi în care te-ai bucurat de beneficiile unei hărți offline pe telefon, ai face bine să o ștergi și să faci loc următoarei destinații de vacanță.

Cum descarci, concret, hărți din Google Maps, pentru a le folosi când nu ai acces la net?

Așa cum îți sugeram mai sus, conectează-te la o rețea de Wi-Fi cu semnal bun și urmează pașii de mai jos, pentru a descărca hărți din Google Maps pe telefon:

  • intră în aplicația Google Maps;
  • apasă, în dreapta, sus, pe poza ta de profil din aplicație;
  • dă click pe Offline Maps;
  • alege Select Your Own Map;
  • selectează zona care te interesează, folosind două degete; în partea de jos e ecranului vei vedea, concret, de cât spațiu va fi nevoie pentru ca harta să fie descărcată în telefon.

Cât timp harta aleasă de tine se va descărca în telefon, poți alege să downloadezi una nouă sau să aștepți până când singura care te interesa e gata să-ți fie de folos în căutarea celor mai interesante trasee sau obiective turistice. 

Tot ce vei avea de făcut pentru a utiliza hărțile downloadate în telefon va fi să reintri în aplicație și să cauți, așa cum faci în mod obișnuit, destinația preferată. Chiar dacă nu ai net, Google Maps îți va afișa traseul ca și cum ai fi online.


Acum, că știi cât de simplu este să descarci în telefon hărți din Google Maps, pe care mai apoi să le folosești chiar și atunci când nu ești conectat la net, spune-ne sincer, la ce destinație de vacanță ți-a stat gândul cât timp citeai acest articol? 😁

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!