Google a dezactivat temporar funcția de trafic live pe Google Maps pentru a proteja Ucraina

Google a dezactivat temporar funcția de trafic live pe Google Maps pentru a proteja Ucraina

Publicat de Fadia Hirtan
pe 28.02.2022

Google colectează date de locație anonime de pe telefoanele care folosesc serviciile sale, pe care ulterior le procesează pentru a crea hărți care arată unde există întârzieri de trafic sau supraaglomerări. Practic, acesta este modul prin care funcționează aplicațiile de hărți, printre și Google Maps.

Pentru a proteja siguranța utilizatorilor din Ucraina, țară invadată în aceste zile de Rusia, Google a luat decizia de a dezactiva această funcție în întreaga țară, după consultarea autorităților ucrainene. 

Un profesor de la Institutul de Studii Internaționale Middlebury din California a spus că Google Maps l-a ajutat să urmărească un „bloc de trafic”, care era, de fapt, mișcarea Rusiei către frontiera cu Ucraina cu doar câteva ore înainte ca președintele rus Vladimir Putin să anunțe atacul.

Anunțul Google a venit la scurt timp după ce guvernul ucrainean a cerut „tuturor organizațiilor rutiere, comunităților teritoriale și autorităților locale să înceapă imediat demontarea indicatoarelor rutiere din apropiere”. 

„Demontarea indicatoarelor rutiere pe toate drumurile din țară. Prioritatea #1 - indicatoarele cu denumiri de așezări. Semnele colectate sunt predate autorităților locale și rutierelor”, a scris Ukravtodor, agenția guvernamentală responsabilă de sistemul rutier național al Ucrainei, într-o postare pe Facebook.

Anunțul era însoțit de o imagine prelucrată a unui semn rutier, care indica, în trei moduri diferite, către trei direcții diferite, trei înjurături adresate invadatorilor ruși.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!