Elon Musk ar putea renunța la cumpărarea Twitter

Elon Musk ar putea renunța la cumpărarea Twitter

Publicat de Fadia Hirtan
pe 10.06.2022

Procesul de achiziție a 38% din acțiunile Twitter de către Elon Musk pentru suma uriașă de 44 de miliarde de dolari stagnează în detrimentul rețelei de socializare. Părțile implicate în acest proces dau vina, momentan, una pe cealaltă pentru situația la care s-a ajuns.

Elon Musk spune că încă nu a primit din partea companiei un raport care să prezinte numărul exact de conturi false de pe platformă, deși l-a cerut de ceva timp. Omul de afaceri a precizat că nu va face niciun pas în plus până când proporția de boți existenți sub formă de conturi pe Twitter nu îi este făcută cunoscută. Musk acuză Twitter că a reținut aceste informații și amenință că va pune capăt înțelegerii.

Avocatul omului de afaceri, Mike Ringler, a precizat că „aceasta este o încălcare materială clară a obligațiilor Twitter în temeiul acordului de fuziune și domnul Musk își rezervă toate drepturile care decurg din acesta, inclusiv dreptul său de a nu finaliza tranzacția și dreptul său de a rezilia contractul de fuziune”.

De cealaltă parte, acționarii Twitter susțin că Elon Musk a avut un comportament menit să scadă acțiunile platformei de socializare. Ba chiar l-au dat în judecată pe omul de afaceri, acuzat acum că întârzie plata promisă inițial tocmai pentru a scădea valoarea rețelei de socializare. 

Valoarea de piață a Twitter a scăzut cu 9 miliarde de dolari de când a apărut în peisaj Elon Musk, care spunea acum ceva timp, înainte să înceapă această poveste, că are de gând să își lanseze propria rețea de socializare unde să nu existe cenzură și care să concureze direct cu Twitter

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!