Acționarii Twitter susțin că Elon Musk a avut un comportament menit să scadă acțiunile platformei de socializare. La finalul lunii aprilie, omul de afaceri anunța că va cumpăra 38% din acțiunile Twitter, pentru suma uriașă de 44 de miliarde de dolari.
Situația a rămas la fel de atunci și până astăzi, perioadă în care CEO-ul Tesla nu a depus niciun cent în conturile celorlalți acționari. El a susținut în tot acest timp că așteaptă un raport oficial care să îi arate câte dintre profilurile înregistrate la ora actuală pe Twitter sunt reale și câte dintre acestea sunt false.
Plângerea depusă la tribunalul federal din San Francisco susține că „Musk a continuat să facă declarații, să trimită tweet-uri și să se angajeze într-un comportament menit să creeze îndoieli cu privire la tranzacție și să reducă substanțial stocul Twitter, pentru a crea un efect de pârghie, pe care Musk spera să îl folosească fie pentru a se retrage, fie pentru a renegocia prețul de cumpărare”.
Ce-i drept, acuzele acționarilor Twitter nu sunt întocmai nefondate. Îți reamintesc faptul că Elon Musk declara nu demult că vrea să-și deschidă propria rețea de socializare, care să detroneze Twitter, unde să nu existe niciun fel de cenzură.
Desigur, planul omului de afaceri nu e decât un vis prea frumos să devină realitate, pentru că o asemenea platformă, necontrolată în niciun fel, nu ar putea exista. Cel puțin, nu în Europa, care se opune acestei idei. Lipsa cenzurii ar putea însemna o pierdere a controlului online asupra amenințărilor sau a violenței care s-ar lansa.
Dar să fie situația actuală tocmai o strategie pe care Elon Musk o avea de la bun început? Adică să „dărâme” cât poate din Twitter, ca mai apoi să vină cu un produs care să surclaseze binecunoscuta aplicație de socializare?
La momentul scrierii acestui material, acțiunile Twitter se tranzacționau sub 40 de dolari. Valoarea de piață a Twitter a scăzut cu 9 miliarde de dolari de când a apărut în peisaj Elon Musk, tocmai pentru că omul de afaceri nu a luat încă o decizie fermă cu privire la cumpărarea celor 38% din acțiunile companiei americane.