Cum dezactivezi always-on display pe iPhone 14?

Cum dezactivezi always-on display pe iPhone 14?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 16.09.2022

Una dintre funcțiile pe care fanii telefoanelor Apple o așteptau a venit odată cu lansarea lui iPhone 14. Mai concret, modelele de top ale gamei, adică iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, au disponibilă funcția always-on display

Asta înseamnă că telefoanele vor avea, în mod constant, ecranul slab iluminat, chiar și atunci când sunt blocate, deci atunci când nu le folosești. Funcția dictează display-ului să afișeze data și ora, imaginea de fundal a ecranului de blocare, dar și anumite notificări, când iPhone-ul este în stand by. 

Desigur, asta vine la pachet cu un consum de energie mai mare. Așa că, dacă vrei să-ți țină bateria mai mult, poate vei vrea să dezactivezi funcția always-on display. Și înainte să-ți explic cum faci asta, iată ce ar trebui să știi despre cum anume funcționează always-on display pe iPhone.

Ce face funcția always-on display pe iPhone 14?

Pentru a-ți afișa detaliile de care îți aminteam mai sus, funcția always-on display utilizează o tehnologie care permite ecranului să-și dea un refresh o dată pe secundă, reducând luminozitatea acestuia. 

Fără să-l deblochezi, mulțumită acestei funcții, telefonul îți va afișa poza de fundal, widget-uri, dar și notificări. Pentru a readuce telefonul în stare „normală” de funcționare, va fi suficient să atingi display-ul sau să ridici dispozitivul de jos, pentru ca ecranul acestuia să revină la luminozitatea obișnuită.

Cum oprești funcția always-on display pe iPhone 14?

Dacă nu vrei să mai folosești această funcție, tot ce vei avea de făcut pentru a dezactiva always-on display este să:

  • intri la Settings;
  • dai click pe Display & Brightness;
  • cauți Always-On și să dezactivezi funcția.

Dacă te răzgândești și vrei să revii la ea, tot ce va trebui să faci va fi să o activezi la loc, folosind aceiași pași simpli. 

E bine să știi că funcția always-on display se va dezactiva temporar și singură, dacă dispozitivul sesizează că nu ai nevoie de ea. Ocaziile în care s-ar putea întâmpla asta ar putea fi atunci când ai pus telefonul cu fața în jos, când îl ții în buzunar, în geantă sau în oricare alt loc complet întunecat ori când folosești funcții suplimentare, precum modul Sleep. 

De asemenea, dacă iPhone-ul tău are bateria scăzută, telefonul va renunța la funcția always-on display, pentru a putea rămâne pornit pentru cât mai mult timp posibil. Același lucru se va întâmpla și dacă nu vei folosi telefonul pentru o perioadă mai lungă, din considerente similare. 

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!

Pot personaliza always-on display pe iPhone?

Deocamdată, fanii Apple nu vor putea modifica informațiile sau stilul de afișaj de pe always-on display. Funcția va folosi imaginea de fundal a telefonului, pe care o va estompa. Însă e foarte posibil ca acest detaliu să fie modificat, la un eventual upgrade al sistemului de operare, în viitor.


sursă: 9to5mac.com

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!