Cum schimbi fontul pe un telefon Samsung?

Cum schimbi fontul pe un telefon Samsung?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 08.04.2022

Telefoanele Samsung au un mare „plus” când vine vorba de personalizarea dispozitivului, în comparație cu smartphone-urile de la Apple. Unul dintre avantajele de a folosi un telefon de la producătorul coreean este acela că poți configura gadgetul după bunul tău plac. Și dacă tot petreci minute, dacă nu chiar ore întregi cu telefonul în mână în fiecare zi, de ce nu l-ai face să-ți reflecte întocmai gusturile?

După ce ai ales un ton de apel care să te facă să zâmbești ori de câte ori te sună cineva, de ce nu i-ai schimba și fontul în care apar scrise toate informațiile afișate pe ecranul dispozitivului? Cum faci asta? E simplu!

Urmează pașii de mai jos și bucură-te de un telefon fix pe gustul tău.

  1. Intră la Settings și alege Display;
  2. În meniu vei regăsi Font size and style. Intră acolo;
  3. La Font Style e posibil să observi că fontul ales este cel Default (modul implicit);
  4. În acest punct, poți alege să folosești același font, dar cu Bold (îngroșat) sau poți da click pe Download fonts, dacă vrei să descarci un font care te inspiră mai mult;
  5. În pagina care se va deschide vei regăsi, într-o ordine oarecare, fonturi disponibile pentru a fi downloadate în telefon. În dreptul fiecăruia dintre fonturi vei putea vedea cum arată literele scrise astfel;
  6. Fii foarte atent, anumite fonturi sunt gratuite, în timp ce pentru altele va trebui să plătești;
  7. Oricare dintre variantele de mai sus ți-ar fi mai convenabilă, va trebui să apeși pe butonul de download, adică pe săgețica în jos, din dreptul fontului tău preferat;
  8. Odată downloadat, dă click pe bulina din dreptul fontului ales de tine.

Dacă vrei să fii sigur că nu vei plăti pentru un font care s-ar putea să nu-ți placă, poți alege să îl testezi, înainte să în cumperi din Google Play. Funcția „See sample” este ceea ce cauți, în această situație. 

Acum, că ai descărcat și instalat noul font în telefon, te vei bucura de acesta în tot meniul dispozitivului, în home screen sau chiar pentru notificări. Ba chiar și unele dintre aplicațiile pe care le deschizi zilnic, cum este Facebook, s-ar putea să preia fontul ales de tine. 

Oricând te plictisești de el sau ești pregătit să mai încerci și alte fonturi noi, îl poți schimba pe cel pe care îl folosești acum la fel de simplu: intri la Settings -> alegi Display -> dai click pe Font size and style -> deschizi Font style și alegi un font nou pentru telefonul tău.

Suntem curioși, tu folosești fontul cu care a venit telefonul din fabrică (cel Default) sau ți-ai personalizat dispozitivul? Lasă-ne părerea ta mai jos, într-un comentariu.

*procesul de schimbare a fontului pe telefon poate diferi de la un model de telefon Samsung la altul. Pentru simularea descrisă, pas cu pas, mai sus, a fost folosit un Galaxy Note 10 Lite.

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!