Good to Know
5 Iulie 2021, 11:45 AM

Cum poți vinde un telefon care nu se află în lista Flip?

Ai încercat să-ți vinzi telefonul pe Flip.ro și nu ai regăsit modelul în lista noastră? Ți-am explicat mai jos care sunt motivele pentru care s-ar putea întâmpla asta, dar și ce ai de făcut în acest caz. 

Așa cum probabil ai observat deja, lista cu modelele de telefoane pe care le poți cumpăra sau vinde pe Flip.ro este una foarte dinamică. Altfel spus, pentru că numărul de persoane care au încredere în Flip.ro când vine vorba de vânzarea sau cumpărarea unui telefon second hand crește de la o zi la alta (lucru pentru care îți mulțumim!), dar și pentru că promoțiile de pe site sunt foarte tentante, modelele de telefoane care ajung la noi nu apucă să se plictisească și își găsesc repede un cumpărător.

De aceea, e important să urmărești constant platforma pe care am creat-o pentru a vedea, în timp real, ce alte modele de telefoane au fost introduse în stoc. 

Dacă ai făcut deja asta, dar telefonul pe care vrei să-l vinzi în siguranță prin Flip tot nu se regăsește în listă, vezi dacă nu cumva:

  • telefonul e prea vechi - ce înseamnă un telefon prea vechi? Dacă vorbim de telefoane Apple, modelul de iPhone SE (prima generație) e cel mai vechi pe care îl poți găsi de vânzare la noi. Iar asta se întâmplă dintr-un motiv evident. Toate modelele lansate înainte de iPhone 6 nu mai pot ține pasul cu tehnologia zilelor noastre și nu mai au specificații actuale. De altfel, e foarte puțin probabil să mai găsești de vânzare modelele mai vechi de atât pe alte siteuri, tocmai pentru că nimeni nu le mai folosește. Același aspect e valabil și în cazul telefoanelor Samsung sau a celor de la Huawei, unde cele mai vechi modele de pe Flip.ro sunt Galaxy J5, respectiv P10.
  • telefonul nu e unul foarte popular - asta nu înseamnă că poți vinde pe Flip.ro doar modele care au făcut furori la vremea lor. Când spunem telefoane populare, ne referim la cele care au avut cele mai bune vânzări pe piața din România. De exemplu, modelele Lite de la Samsung nu au fost neapărat căutate de români, așa că, cel mai probabil, nu le vei găsi nici pe siteul nostru. 
  • telefonul e prea nou - dacă telefonul pe care încerci să-l vinzi pe Flip.ro nu are mai mult de șase luni de la lansare, e posibil ca acesta să nu se regăsească în lista noastră. Asta pentru că majoritatea preferă să se bucure pentru un timp ceva mai îndelungat de un telefon nou, până să apară o nouă generație de smartphoneuri de care să se îndrăgostească.

Dacă te regăsești în ultima situație, îți sugerăm să mai aștepți puțin până când modelul de telefon pe care vrei să îl vinzi se va număra printre cele listate pe Flip.ro. Dacă vrei să vinzi un telefon care face parte din celelalte două categorii, cel mai indicat ar fi să îi găsești un nou scop. Uite 6 idei despre ce poți face cu un telefon vechi care să te inspire. 

Sperăm că ți-am răspuns cât mai clar la întrebarea Cum pot vinde un telefon care nu se află în lista Flip

Fadia Hirtan
Flip.ro

Comentarii 15

A
Andreea Horga
3 luni în urmă
Pot vinde un Samsung S20 Ultra 5G, dual sim, 256GB?
T
Timotei Dumitru
3 luni în urmă
Buna ziua! Pot vinde Samsung galaxy j7 2017? Nu imi apare in lista.
PG
Petre Gavrilescu
4 luni în urmă
Buna ziua. Se poate vinde in iPhone
S
Stefan Cristian
5 luni în urmă
Sasung galaxy A10
G
George Raducanu
6 luni în urmă
Buna vreau sa vind și eu un telefon mobil Motorola fi plus întrucât mi-am luat alt model de telefon
AL
Alexandru Lupacu
6 luni în urmă
Oppo Reno 5 Lite 2021 În stare perfecta de funcționare. Cei interesați găsiți anunțul și pe OLX. https://www.olx.ro/d/oferta/oppo-reno-5-lite-IDg1sXM.html
AB
Ana BANCIU
7 luni în urmă
Bună ziua ! Am 3 telefoane care nu-mi mai folosesc , și aș vrea să le vând , măcar pentru piese de schimb dacă nu se mai pot repara. Un Vodafone Smart ultra 6 ( care nu mai ia semnal de niciun fel) , un ALLVIEW și un VONINO 4 GLTE cu ecran spart. Vă rog ,scăpați - mă de ele. Mulțumesc!
DZ
DANIEL Zalum
8 luni în urmă
Cand adaugati marca one plus
VL
Voica Laurențiu Florin
8 luni în urmă
Am un Opoo Reno 4 pro 256 gb 12 ram are 6 luni telefonul îl pot vinde la dumneavoastră.
OT
Ovidiu Tomsa
10 luni în urmă
Bună ziua. As putea vinde la voi un Xiaomi Redmi 9C NFC?
FA
Flavius Apreutesei
10 luni în urmă
Salut! Pot vinde prin voi un Motorola G100 nou? Produsul nu este desigilat.
Pv
Patac viorel
10 luni în urmă
Salut de ce nu aveți și modelu de samsung s9plus la vânzare ca sa pot să-l vand și să-mi iau altu de la dumneavoastră
MF
Miha Florentina
un an în urmă
Vreau sa vând un P40 , se poate ?
Pc
Petrea carmen elena
un an în urmă
Bună seara am un Samsung galaxy S6 as putea să-l vând dar nu este în stare buna are ecranul spart
LD
Loredana Dafinoiu
un an în urmă
am un redmi note 10s,se poate vinde la dvs???