Cum poți testa dacă telefonul tău este rezistent la apă fără să-l introduci în lichid?

Cum poți testa dacă telefonul tău este rezistent la apă fără să-l introduci în lichid?

Publicat de Fadia Hirtan
pe 08.07.2021

Despre telefoane rezistente la apă am mai discutat într-o postare ceva mai veche de pe blogul Flip.ro. Tot acolo ți-am lăsat și lista completă a smartphone-urilor imune la stropire sau imersia în apă de la Apple, Samsung și Huawei

E momentul să afli și cum poți testa dacă telefonul tău Android este sau nu cu adevărat rezistent la contactul cu apa, fără a risca în vreun fel integritatea lui, adică fără să-l introduci, propriu-zis, în lichid. 

O aplicație nou lansată pe Play Store promite să facă asta. Am testat-o și noi, iar informațiile pe care le-am primit par a fi exacte, așa că te invităm și pe tine să o încerci.

Water Resistance Tester (nicio surpriză în alegerea numelui aplicației) va verifica integritatea ratingului IP67 sau IP68 primit de producătorul telefonului pentru modelul pe care îl folosești. 

Imediat ce o vei descărca, va trebui să apeși cu ambele degete mari pe ecran, în dreptul semnelor de amprentă. 

În cazul în care telefonul tău nu este rezistent la apă sau dacă etanșarea s-a degradat în timp, vei primi un avertisment în aplicație. În caz contrar (și fericit), îți vei lua de pe cap grija că, în cazul contactului cu apa, accidental sau voit, telefonul tău se va defecta. Iată cum vor arăta mesajele care s-ar putea afișa pe ecran.

Îți reamintim faptul că un telefon rezistent la apă nu înseamnă un telefon pe care îl poți scufunda în piscină sau în mare, în căutarea celui mai bun selfie sub apă. Testele în urma cărora un smartphone primește certificarea IP67 sau IP68 se fac exclusiv în apă dulce. Clorul din bazine sau sarea din mare pot bloca sloturile telefonului tău sau pot accelera degradarea membranei de cauciuc care izolează părțile esențiale ale telefonului de lichide. 

Distribuie:

twitter
facebook
linkedin

Primesti cele mai fresh stiri, oferte si update-uri!